Ha kis korában pelenkára szoktatom, akkor az oltások után, mikor már lemehetek vele, meg fogom tudni tanítani neki teljesen a szobatisztaságot?
Én levittem oltások előtt is, kutyabaja nem lett.Be is dilizett volna, mivel panelban lakunk,sétálni meg muszáj.Igaz nem engedtem addig idegen kutyák közé,csak kis sétára mentünk.,az állatorvos engedélyével.
A kutyapelus abszolute nem vált be!Szétrágta.
Kiszoktattam az erkélyre,max.gyakrabban mosok fel meg takarítok, de még mindig jobb, mintha a szőnyegre pisil-kakil:)eleinte igy is volt.
Mostmár ott tartunk, h séta alkalmával is pisil,néha kakil,de az erkély marad még.
A lényeg: a szobába ne!!!Erre vigyázni kell.
Nagy türelem kell hozzá,és nem megy egyik napról a másikra.
Egy ismerősöm úgy tette az ebét szobatisztává, h egy ujságot rakott le a földre otthon és mindig közelebb huzta az ajtóhoz.Végül a kutyu kinn végezte a dolgát.
Nekünk az alom sed vált be, mert megette.Mint ahogy a pelust is:)
Határozottan kell nevelni, lehetőleg korán, mert pl. nekünk tacsink van, de a fejünkre nőhet, ha nem neveljük.
Kitartást!!:)
Nagyon nehéz lesz, én butaságnak tartom a pelenkát, ha odafigyelünk nyugodtan lelehet vinni az utcára egy kis tiszta helyre. A pelenka kutyának és gazdának egyaránt ártalmas.
milyen kutyáról van szó? egyes kutyák mint pl. a yorki (tisztelet a kivételnek) nehezen tanul szobatisztaságot, de ha még először rá is szoktatod az eredmény az lesz hogy soha az életben nem lesz szobatiszta és én már nem egy ilyet láttam.
Na meg a gazdi is elkényelmesedik, nehezebb napokon egyszerűbb odalökni a kutyát a pelenkára mint lemenni a hidegbe, esőbe sétálni.
Ahogy az első írta, neki "1-2 év alatt teljesen leszokott róla".
Tehát sokkal nehezebb átszoktatni. Összekavarod vele a kutyát. Először direkt azt kéred tőle h bent pisiljen, aztán meg azt h bent ne. Arra jó h kitold vele a szobatisztaságra nevelés idejét 2-3 hónap helyett 1-2 évre. Illetve a lusta gazdiknak való, de azoknak meg nem való kutya.
1-2 év? és 4 éve kerülgetitek a pelust?
Nálunk kb. 2 hétig (sem) tartott a szobatisztaságra szoktatás, lehet nagy mázlink volt, de azonnal megérte. Pár baleset volt éjszaka, de ez normális hisz egy baba kutyának pici a hólyagja nem tudja sokáig tartani.
"1-2 év alatt teljesen leszokott róla"
Igen, ez azt jelenti, hogy 2 évesen is pisilt a pelusra kb 3-4 havonta 1x. Mondjuk amikor ősszel ömlött az eső napokig, és nem volt kedve ahhoz, hogy egy órát sétáljunk. Este 6 felé levittem egy rövid sétára, majd másnap reggel 5-kor. De mivel 10-11 órán át kellett volna kibírnia, így éjjel odament, és pisilt egyet.
És én mit csináltam? Megdícsértem, és örültem, hogy nem kell visszatartania. Ez miért baj?
A kutyám nem volt összezavarodva, tudta, hogy használhatja a pelenkát, ha nagyon kell pisilnie.
És itt nem arról van szó, hogy nem keltem volna föl miatta éjszaka a szakadó esőben. De melyik kutya megy le olyankor szívesen?
Utolsó, igen, gyakorlatilag másfél éve kerülgetjük:)
Illetve nem kerülgetjük, mert le van téve a szoba egyik sarkában egy szekrény mellett, ahol nem látszik, és senkit nem zavar.
Engem megnyugtat a tudat, hogy ha véletlenül úgy alakul, hogy egyedül van, és mondjuk hasmenés jön rá, oda tud menni...
Egyébként naponta 4-5 alkalommal sétálunk vele, és nem 5 perces sétákat teszünk. Szóval bőven van lehetősége lent végezni a dolgait.
Bocsánat, nem másfél éve használta utoljára, hanem egy. Szombaton volt egy éve, hogy ivartalanítva lett, és a műtét utáni 2-3 napban nem bírta rendesen visszatartani a vizeletét. A műtét után pár nappal már minden a legnagyobb rendben volt, és akkor pisilt oda utoljára.
Azóta csak lent intézi.
Én tényleg csak a saját tapasztalatomat tudom megosztani, és azt már leírtam.
A kutya nem szeret a saját életterében piszkítani, ezért előbb-utóbb megtanulja, hogy lent intézze a dolgát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!