Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek tényleg van...

Szerintetek tényleg van pofájuk bevezetni a kutyaadót?

Figyelt kérdés
Egyébként macskából kétszer annyi van mint kutyából és görényből is nagyon sok van.
2011. szept. 24. 20:18
1 2 3 4 5 6
 51/55 anonim ***** válasza:

Akiteki

De nagyon igazad van, én is épp erről beszéltem. megint azokat szivatják, akik normálisan tartják, nevelik a kutyáikat, mert ők regisztráltak, utol lehet érni őket.

2011. szept. 28. 06:52
 52/55 anonim ***** válasza:

Akiteki!

Kicsit off és ne vedd kötekedésnek, csak felmerült bennem ez a kérdés, és tényleg nem tudom, hogy hogyan működik.

Szóval, jelenleg Magyarországon a kölykök eladásából származó jövedelem után hogyan van az adózás?

2011. szept. 28. 09:47
 53/55 anonim ***** válasza:
51%

Nem akiteki vagyok,de tenyésztek.

Bejelentett kennel, bejelentett cég. A kölykök eladásából származő bevétel ugyanolyan mintha répát adnék el. Rendesen számla,én átutalással is kérem apénzt. (a legtöbb vevő külföldi, ők alapból utalnak)

de így vita esetén is minden le van papirozva.

Akutyák költségei természetesen leírhatóak.

2011. szept. 28. 09:50
 54/55 anonim ***** válasza:
És akkor ki is lehet számolni, hogy egy tenyésztőnek mennyire "gazdaságos" a vállalkozása.
2011. szept. 28. 12:41
 55/55 Akiteki ***** válasza:

Bocsi, jó helyen kérdezted. Könyvelésből tartom el a kutyáimat.:)))

A kölyökkutya eladása az ingó vagyontárgy értékesítése kategóriába tartozik. Éve 200 ezer forint jövedelem (nem bevétel, hanem a nyereség) alatt sem bevallani, sem adózni nem kell utána. E felett a teljes összegre 25 % adó van. Egy tenyésztőnek sosem lesz évi 200 ezer jövedelme a kutyázásból. A szaporítók pedig sz...nak az adótörvényre, ahogy másra is.

2011. szept. 28. 21:31
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!