Szerintetek tényleg van pofájuk bevezetni a kutyaadót?
Így van, a fejlettebb országokban ez már rég bevett "szokás"
Aki nem tudja vállalni, hogy rászán 10 ezer forintot, az nem fog kutyát tartani, ennyi.
A kutyatartás NEM KÖTELEZŐ!
Mármost is a legtöbb önkormányzat átvállalja a chip árát. Ugyanígy ha lesz adó, az ebből befolyó pénzből sokkal több ivartalanítási akciót lehet csinálni.
Ezért is folyik a pénz közvetlenül a MÁK-hoz, nem az államkasszába.
Ésminden országban innen nyugatra így van. Ott még felmentés sincs, csak büntetés,ha nincs chip
Már Németországba és más országokba is van kutyaadó!
Igen és oda jár fél Mo dolgozni!!!!!!
Kicsit magasabb mint nálunk az életszínvonal. A németek nyaralót vesznek a tengerparton, mi meg buszjegyet a munkahelyig.
A menhelyek már most is tele vannak. És a macskások miért nem fizetnek?????
És még egy gondolat.
Tipikusan a szukákat ivartalanítják.
Viszont, aki az adó alól mentesülni akar, annak a kan kutyát is vinni kell, na az sosincs akcióban.
A törvény szerint ezek szerint nem baj, hogy a kóbor macskák futkosnak az út mellett.
Régen is volt.
És nem tudom mennyivel jobb ,ha Józsi bácsi vízbefojtja a kölyköket,mintha sterilizálná a kutyáját,vagy kirakja őket kóborkutyának,aki megfojtja éhségében a szomszéd csirkéit,vagy gyerekeket támad meg.
"Tipikusan a szukákat ivartalanítják"
nem mindkettőt.Ha nem akarsz tenyészteni teljesen felesleges ivarosnak hagyni a kutyát. az én kanom is ivartalanítva van
És miért nem kezdték a macskával??
az én kutyáim kajáját zabál(nák) a kis dögök de hát gondoskodtam róluk..
És a Józsi bácsi az megtartaná hogy őrizze a házat ívartalaníttatni nem fogja és az adót se fogja fizetni úgyhogy ez nagy hoppá.
Meg aki havi 60ezerből él és a kutya azért van hogy a házat őrizze az miből fog 30 ezreket fizetni??
Az ivartalanítás akciósan ma is 10-15. Nincs szó 30 ezerről.
Azért nem kezdték a macskákkal mert a kutya nagyobb probléma
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!