Szerintetek tényleg van pofájuk bevezetni a kutyaadót?
Neked se kell fizetni, ha ivartalanítottak a kutyáid. (Én fogok fizetni,mert én tenyésztek.) De semmi gondom vele. Az enyémek közül aki már "nyugdíjas" 6 évesek, azok most is ivartalanítva vannak.
és fizessen aki csak hüleségből nem ivartalaníttat
Számomra semmi meglepő nincs ebben.
Cirka 10 (de lehet, hogy több) nálunk (Szeged) is volt ilyen, néhány évig volt érvényben a rendelet, aztán valamiért megszüntették. (Gondolom kevesen voltak hajlandók bejelenteni a kutyájukat és adózni utána).
A célja a kóbor kutyák számának csökkentése és az ebből eredő balesetek redukálása volt elsősorban. Persze a belváros kutyaszar mentesítése is szerepet játszott valamelyest. Legalábbis hivatalosan a befizetett adóból kutyafuttatókat csináltak és konténereket helyeztek (volna)ki. (ez utóbbiból lett is valami, csak én kétlem, hogy az ebadóból).
No és persze egy adatbázis létrehozása a városban található gazdás kutyákról.
Én őszintén szólva örülök ennek az állami kezdeményezésnek és mivel nálunk helyileg már volt ilyen, számomra nem újdonság. Éves szinten nem volt olyan nagy összeg, hogy csődbe menjünk miatta. (A veszettség elleni oltás ahhoz képest mindig drágább volt - csak összehasonlítási alapként írom le).
"Cirka 10"
éve
lemaradt, bocsi
A válasz írója 81%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 22:23 vagyok.
Nekem sem a 3500 forinttal van a bajom (néhány kiló táp ára), és véletlenül sem "hüleségből nem ivartalaníttat"-ok.
Akkor is úgy gondlom, hogy ha az előző törvények sincsenek betartva, akkor az adó sem azt fogja sújtani, akit kellene. Sok kutya veszettség elleni oltást sem kapott, de ezek falun/tanyán vannak, ezért nem látja őket csak az aki ilyen helyen is jár. Nekem a munkámból eredően kell kimennem néha akár c.telepekre is, és ott egyméteres láncon tartják a "harcikutyákat". Kíváncsi leszek, ki fogja tőlük behajtani az adót.
Kötözködőnek tűnhetek, de nem magával a kezdeményezéssel van a bajom. Legyen állatrendőrség, vagy bármi, biztos hogy támogatnám. De egy "adó" mit fog megoldani???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!