Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek tényleg van...

Szerintetek tényleg van pofájuk bevezetni a kutyaadót?

Figyelt kérdés
Egyébként macskából kétszer annyi van mint kutyából és görényből is nagyon sok van.
2011. szept. 24. 20:18
1 2 3 4 5 6
 31/55 anonim ***** válasza:
*21:56 mellényúltam
2011. szept. 24. 22:17
 32/55 anonim ***** válasza:
Z.O.L. jogos, de a környéken nincs aki ezt a fajtát tenyészti, viszonylag kevesen tartanak ilyet, viszont akik kérték (nem szomszédok, nem is mind ebben a városban laknak) nekik volt már korábban és ragaszkodnak a fajtához, van köztük egy vadász is. Persze akik csak egy társat szeretnének, aki szőrös és lehet vele játszani, azok megmenthetnék a menhelyi kutyusokat, de ebben a konkrét esetben nagyon is fontos szempont a kutya mentalitása, a (lehet, hogy...) leendő gazdik számára pedig a fajtahűség fontos. Egy kb. 20ezres városban lakom és összvissz 5-6 ilyen fajtájú kutya van!
2011. szept. 24. 22:17
 33/55 anonim ***** válasza:
100%
Mostanában pesszimista vagyok, és úgy gondolom, hogy az ebadó az egy újabb ADÓ és azok, akik kitalálták nagy ívből tesznek a kutyák tényleges helyzetére és nem oda fog menni a pénz ahova kellene. Szurkolok, hogy rendeződjön a kutyás-macskás állattartó helyzet, de ha bejön, akkor sok kutya kerül az utcára. A nagy harci helyzet az, hogy most is vannak törvények az ebtartásra vonatkozóan, de nem tartják és tartatják be őket. Borsodban pl. egy átlagos putriban van legalább 3-4 kutya. Ez után senki nem fog fizetni, be sincs oltva, letagadják, hogy az övék. A kutyát elviszik, ők meg találékonyak és szereznek újat. Király. Semmi nem lesz megoldva. Nekem van kutyám, rögtön három, és közülük egy sosem lesz ivartalanítva, lényegtelen hogy miért. Magyarul azért az egyért fizetni fogok, holott a kutyáimnál nincs nem kívánt szaporulat, nem veszélyesek és jók a tartási körülményeik. Akkor a bevezetett adó (mert szerintem be fogják vezetni) kit fog terheli? Azt a szerencsétlent aki idáig is mindent megtett. Macskaadó nem lesz, mert úgy dobálnák ki és tagadnák le a macskákat ahogy vannak, mert ott még csak az a motiváció sincs, hogy házat őriz. Egyébként mindenkinek szíve joga ivartalaníttatni.
2011. szept. 24. 22:23
 34/55 anonim ***** válasza:
Az ebadót nem az állam találta ki. Az állatvédők verték az asztalt kb 5 éve,hogy legyen. Idén azt mondták,ha a MÁK és az állatvédők kidolgoznak egy tervezetet,akkor az be lesz terjesztve. Meg lett írva a tervezet és be lett terjesztve. Itt tartunk most
2011. szept. 24. 22:26
 35/55 anonim ***** válasza:
67%
3ik Vagyis akkor en fizessek hogy ne tartson minden hlye kutyat?
2011. szept. 24. 22:47
 36/55 anonim ***** válasza:

Neked se kell fizetni, ha ivartalanítottak a kutyáid. (Én fogok fizetni,mert én tenyésztek.) De semmi gondom vele. Az enyémek közül aki már "nyugdíjas" 6 évesek, azok most is ivartalanítva vannak.

és fizessen aki csak hüleségből nem ivartalaníttat

2011. szept. 24. 22:50
 37/55 anonim ***** válasza:
2011. szept. 24. 23:48
 38/55 hell-ikon ***** válasza:

Számomra semmi meglepő nincs ebben.

Cirka 10 (de lehet, hogy több) nálunk (Szeged) is volt ilyen, néhány évig volt érvényben a rendelet, aztán valamiért megszüntették. (Gondolom kevesen voltak hajlandók bejelenteni a kutyájukat és adózni utána).

A célja a kóbor kutyák számának csökkentése és az ebből eredő balesetek redukálása volt elsősorban. Persze a belváros kutyaszar mentesítése is szerepet játszott valamelyest. Legalábbis hivatalosan a befizetett adóból kutyafuttatókat csináltak és konténereket helyeztek (volna)ki. (ez utóbbiból lett is valami, csak én kétlem, hogy az ebadóból).

No és persze egy adatbázis létrehozása a városban található gazdás kutyákról.

Én őszintén szólva örülök ennek az állami kezdeményezésnek és mivel nálunk helyileg már volt ilyen, számomra nem újdonság. Éves szinten nem volt olyan nagy összeg, hogy csődbe menjünk miatta. (A veszettség elleni oltás ahhoz képest mindig drágább volt - csak összehasonlítási alapként írom le).

2011. szept. 25. 07:49
 39/55 hell-ikon ***** válasza:

"Cirka 10"

éve

lemaradt, bocsi

2011. szept. 25. 07:50
 40/55 anonim ***** válasza:
100%

A válasz írója 81%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 22:23 vagyok.

Nekem sem a 3500 forinttal van a bajom (néhány kiló táp ára), és véletlenül sem "hüleségből nem ivartalaníttat"-ok.

Akkor is úgy gondlom, hogy ha az előző törvények sincsenek betartva, akkor az adó sem azt fogja sújtani, akit kellene. Sok kutya veszettség elleni oltást sem kapott, de ezek falun/tanyán vannak, ezért nem látja őket csak az aki ilyen helyen is jár. Nekem a munkámból eredően kell kimennem néha akár c.telepekre is, és ott egyméteres láncon tartják a "harcikutyákat". Kíváncsi leszek, ki fogja tőlük behajtani az adót.

Kötözködőnek tűnhetek, de nem magával a kezdeményezéssel van a bajom. Legyen állatrendőrség, vagy bármi, biztos hogy támogatnám. De egy "adó" mit fog megoldani???

2011. szept. 25. 11:50
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!