Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyi ídős korban érdemes a...

Mennyi ídős korban érdemes a koplaló napot bevezetni a kutya étrendjébe? Gondolok itt arra, hogy fiatal korában talánjó ötlet megcsinálni. Vagy rosszul gondolom?

Figyelt kérdés
2009. okt. 2. 07:56
 1/6 A kérdező kommentje:
Bocsi, nem jót akartam írni :(
2009. okt. 2. 07:57
 2/6 anonim ***** válasza:
90%

Kölyökkorban, amíg fejlődik semmiképp.

Utána a kutya méretétől függ. A nagyon kicsi kutyák nem bírják sokáig, leesik a cukruk. A nagyon nagyok, a gyomorcsavarodásra hajlamosaknak pedig felnőtt korban is a napi 2 etetés ajánlott, semmiképp nem koplalónap.

Tehát a közepes testű, nem kölyök kutyának lehet koplalónapot tartani. Én ugyan hasznát nem látom, soha nem is tartottam egy kutyának sem. Hosszú életű, rendszeresen dolgozó munkakutyák voltak koplalónap nélkül is.

2009. okt. 2. 08:24
 3/6 anonim ***** válasza:
66%
Ezer éve vannak kutyáim, de soha életemben nem hallottam koplaló napról. Ha tényleg van ilyen, szerintem teljesen fölösleges.
2009. okt. 2. 08:34
 4/6 anonim ***** válasza:
76%

nem kell, felnött korában sem

régi, elavult módszer ... korszerü táplálás mellett semmi értelme

2009. okt. 2. 09:16
 5/6 anonim ***** válasza:
65%

8 hónapos kora után... Ahogy a többiek mondták fajtól, mérettől függően.

Előzőek!

Ha nem nagyon tanítgatjátok a kutyáitokat, ill. a kutyák kajával motiválhatók, ez a koplaló nap tényleg fölösleges. Talán nem találkoztatok még olyan kutyával, mint az enyém, ez egy kis pumikeverék, aki mindenre hajlandó a labdáért, de a juti falatot csak ímmel ámmal fogadja el, mikor tanulunk, sőt, ha valami nagyon érdekeset figyel a láthatáron még ki is köpi a falatot. Viszont ha egy nap nem kap vacsit, akkor másnp már figyeli a kezemet és tudom vezetni az akadályokon keresztül kasul. Persze ilyenkor nagyon bőségesen jutalmazom is!

Abban tehát egyetértek a többiekkel, hogy táplálási szempontból tökéletesen fölösleges, de tanítási, nevelési célzattal nagyon is hasznos dolog.

2009. okt. 2. 11:06
 6/6 anonim ***** válasza:
67%
utolsonak: ha labdafüggö akkor miért olyasmivel motiválod, amihez elötte ki kell éheztetni? motiváld labdával, játékkal ...
2009. okt. 2. 11:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!