Igaz, hogy egy fiatal kan kutya domináns viselkedésén sokat enyhít az ivartalanítás?
10 hónapos kan kutyánk új helyet keres a családi rangsorban. Bírunk vele egyelőre, de félek, hogy nem leszünk elég erősek. Azt hallottam, hogy az ivartalanítás erre is gyógyír lehet.
Mit gondoltok erről?
Ha még az ivarérés előtt(1,5 éves kor előtt) megcsináltatjátok akkor nagyon sokat fog változni. Az én kutyám 8 hónaposan lett ivartalanítva és annyira kiveszett belőle az agresszivitás, hogy már kicsit engem idegesít, mert ha verekedésre kerül a sor, ő csak lefekszik a földre és meg sem moccan. Nem védi meg magát, inkább megadja. :S Ez kicsit idegesít, de amúgy meg örülök is, hogy nincs ilyen gondom, hogy agresszív kanok elkerülése, tüzelő szukák utáni elfutás stb. Ja, és nem mellékesen az ivartalanítással megelőzheted a betegségeket mint pl végbél daganat, hererák, bűzmirigy daganat stb, és nem is szaporítod tovább a menhelyen élő kutyák létszámát.
Szerintem egy felelősségteljes kutyatartó ennyit megtesz a többi kutyáért és a sajátjáért is.
Persze ha pároztatni akarod vagy továbbtenyésztés céljából van, akkor az más tészta. De én kötelezném, hogy a hobbikutyákat ivartalanítassák. De ez is csak az én véleményem!!! (Nem kérnék lehurrogást!)
20/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!