Mikor párosodhat a Labrador kutyám?
12 évesen még úgysem éri felé ésszel,hogy ugyanilyen kedves,aranyos kutyákkal vannak tele a fajtamentők,menhelyek,gyepmesteri telepek és ugyanilyen édibédi kölykök voltak azok is valamikor,akik talán épp most kapják meg a halálos injekciót.Ugyanilyen szépek,aranyosak,nem egy közülük fajtatiszta,annyi bűnük van,hogy nem kellenek senkinek.
Megszületésük és haláluk az olyan gazdik bűne,kedves 12 éves,mint Te vagy.
Te is hozzá fogsz járulni több kutya értelmetlen halálához a szaporítással.
Más:mivel ninncs önálló jövedelmed,miből neveled majd fel az almot?Oltások,féreghajtás,minőségi szuperprémium eledel stb.miből?Anyuci-apuci majd kifizeti?És mi lesz,ha a nyakatokon marad egy-két kölyök?Erre ugyanis jó esély van.Szüleidnek valószínűleg több esze van annál,hogy kutyafarmot engedélyezzenek.
Te is az állatvédők után visítozol majd,vigyék el a nyakatokon maradt kutyákat,az a dolguk.
Abba meg ne éld bele magad,hogy könnyű lesz gazdát találni az utódoknak.
úr isten!
én 15 éves vagyok, nekem egy golden retriever kutyám van, kiállításokra járunk, tenyésszemlén is voltunk, dog-dancingezünk (igaz csak itthon) nagyon okos és nyugodt kutya, és képzeld el IVARTALANÍTVA VAN!!! soha nem jutott eszembe fedeztetni, 3 éves szóval 12 éves koromban kaptam. dee neked már a fedeztetésen jár az eszed mi???
én szeretem a saját kutyám, és minden kutyát szeretek és még 12 évesen is tisztában voltam vele, h a mai világ ez nem teszi lehetővé h csak úgy lehozzak egy almot akármilyen kutyától!!
figyelj, sztem neked se lenne jó EGÉSZ NAP a kölykökre felügyelni, ott aludni mellettük, vagy esetleg végignézni h az anyakutya milyen fájdalmak árán hozza világra a kiskutyákat, akik lehet h már halva születnek! vagy kétségbeesve hívogatni az elérhetetlen állatorvost mert a kiskutya elakadt a szülőcsatornában?
ezt szeretnéd?
hát, és légyszíves te ne dumáljál ilyeneket h téged nem érdekelnek a tenyésztők! azér egy kicsit nagy a pofád a 12 éveshez képest nemgondolod???
a tenyésztők rengeteg időt és pénzt áldoznak abba a munkába amilyen, nem pedig csak van egy kutyám szaporítsuk! jó lenne ha tiszteletben tartanád a munkájukat, nem pedig állandóan rontanád!!!
és különben is, azért mert a te kutyád okos (azért mert megtanulta az ül-t??, ja meg pacsit is ad hű akkor szaporítsunk!!) meg szép (és ezt honnan veszed? elismert küllembíró látta, aki ért is a fajtához, nem pedig csak a szomszéd néni csodálkozására szép??) és akkor már szaporítani kell?? ezeket nem fogja örökíteni, ez csupán nevelés kérdése, hát az meg h szép én nem hiszem el neked, mínősítette már a kutyád elismert küllembíró? de ezt már írtam.
szóval GONDOLKOZZ már! a mai világban nem csak úgy van h na lehozok egy almot és senkinek semmi baja.... 12 évesen meg pláne!!!!!!!!!
én is ezt az oldalt ajánlanám: www.olcsokutya.uw.hu
Ezt olvasd el. Nagyon könnyen előfordulhat, hogy a kölykök egyikét ilyen helyre adod....
És egyszer ő is azért született, mert valaki azt gondolta, hogy a kutyuskájának ellenie kell, mert olyan szép, okos, cuki stb. Aztán rossz helyre került.... és valószínű, aki odaadta annak az illetőnek, nem szánt szándékkal erre a sorsra szánta. És sajnos nem Csengő az egyetlen, akinek ilyen sors jutott.
Nagyon könnyű azt mondani, hogy "jó gazdái lesznek a kölyköknek", "már megvannak a gazdik" stb. MINDEN fajtatiszta kutya így kezdi az életét, gazdinál, aztán sokuk már ott végzi, ahol Csengő - és ő még szerencsés volt, mivel megmentették. De vannak, akiket nem tudnak.
Azt értsd meg, hogy ha szereted a kutyákat, a kutyádat, akkor ne önző módon saját magadra gondolj!
Azt értsd meg, hogy nemcsak a saját kutyádért vagy felelős, hanem annak a kölykeiért és azoknak a kölykeinek a sorsa is a te lelkeden szárad. Lehet, hogy egy Csengő sorsú kutya azért születik meg, mert te cukiságból kölyköket akartál....
Gondolkozz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!