Kutyamenhelyt szeretnék alapítani! Hogy kezdjek hozzá?
Van egy hatalmas telkem, a hátsó részt megcsináltam már, hogy ott lesz. Több száz kutya elfér ott, tényleg nagy telek. Hogyan kezdjek hozzá? Már eledelt is vettem, meg az induláshoz, utána rendelni fogom. Menjek el egy menhelyre, és amelyik kutyát leakarják altatni, öregeket, betegeket hozzam el? Tudom, hogy ott a kölykök hamar elkelnek, azokat nem hoznám el. Nem altatnék le kutyát, megtartom mindet, addig amíg nem kell valakinek, ha sosem sikerül elajándékoznom, nálam lesz biztos helyen. Nem ketrecekbe tartanám őket, hanem szabadon. Állatorvosommal is megbeszéltem, vállalja, hogy amikor kell akkor segít nekem, ivartalanít. Pénzem is meg van rá, úgyhogy elkezdem.
Ötletek?
Sok sikert!:D
Jó a menhelyes ötlet!:D
Én nagyon sok sikert kívánok!
Szerintem is először kezd kicsiben, a menhelyek általában annyira túltelítettek, hogy szívesen veszik ha átvállalsz tőlük egy párat. Azt hiszem ők ettől függetlenül gazdit is keresnek nekik továbbra is.
A pénz miatt én nem aggódom, ha te azt mondod hogy van, akkor biztos van bőven, nyilván nem akarod világgá kürtölni hogyha esetleg milliomos vagy, nem is kell. Szerintem van annyi eszed hogy tudod milyen meló ez. Szerencsés vagy, irigyellek hogy Te meg tudod valósítani azt amiről mi csak álmodozni merünk.
De addig amíg meg nem szerzel minden engedélyt és nem vagy tisztában az esetleges korlátozásokkal, addig ne éld bele magadat túlságosan. Nem tudom ott hogy mennek a dolgok de biztos vannak szabályok hogy például milyennek kell lenni a kennelnek hány kutya tartható egy kennelben max. A szabadon tartás szerintem sem jó ötlet, mert lehetnek viselkedés zavaros kutyák is stb. stb.Esetleg elmehetnél először egy menhelyre önkéntesnek, ott megtanulhatnál mindent, a napirendet pl. nem kell egyből a falnak rohanni.
Mindenképpen ajánlom A csodálatos kutyadoki című sorozatot, világhírű és le lehet tölteni a netről. Cesar Millannek általában 35-40 kutyája van egyszerre a kutyapszihológiai központjában. Neki szabadon vannak napközben, de ő nagyon ért a kutyákhoz, és mindig résen kell lennie, mert még így is balhézhatnak, pedig azok már ált-ban ivartalanított és rehabilitált kutyák. A könyvében leírja a napirendjét is. Nagyon sokat lehet tőle tanulni. Ha Te is megtanulod akkor tarthatod őket szabadon.
Én szívesen venném ha a továbbiakban tájékoztatnál az eredményeidről.Minden jót!
nézem igen köszi :D egész pontosan 25 kutyája van :D egyébként 14 éves korom óta a nyári szüneteim azzal teltek, hogy menhelyen segítek be, még magyar országon. tavaly fejeztem ezt be, amikor úgy döntöttem, hogy saját menhelyet alapítok. nem tudom, de a ketrecekért nem rajongok, de ha ennyire rossz ötlet, akkor nagyobb kenneleket csinálok, ahová 3-5 kutyát össze tudok rakni.
és mi legyen a menhely neve? :/ ötletem sincs...
Én csak irigyelni tudlak! Nekem is kicsi korom óta, és még mindig ez a nagy vágyam, hogy tudjak nyitni egy menhelyt, de sajnos nekem nincs meg hozzá az anyagi hátterem! Ha közelebb lennénk egymáshoz, már rohannék is segíteni!
Sok sikert kívánok!!!
Nagyon érdekelne, hogy sikerült-e megvalósítani a tervedet? En is erdélyben élek, pontosabban maros megyében, és nagy kutyabarát vagyok. Nagyon drukkolok, hogy sikerüljön fenntartanod egy menhelyet.
Kérlek írj néhány uj informáciot, hogy hogyan alakultak a dolgaid! Nagyon sok sikert kívánok, és minden elismerésem, mert biztosan csak jó ember lehetsz, ha szívvel-lélekkel segíteni akarsz a kutyusokon!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!