Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyamenhelyt szeretnék...

Kutyamenhelyt szeretnék alapítani! Hogy kezdjek hozzá?

Figyelt kérdés

Van egy hatalmas telkem, a hátsó részt megcsináltam már, hogy ott lesz. Több száz kutya elfér ott, tényleg nagy telek. Hogyan kezdjek hozzá? Már eledelt is vettem, meg az induláshoz, utána rendelni fogom. Menjek el egy menhelyre, és amelyik kutyát leakarják altatni, öregeket, betegeket hozzam el? Tudom, hogy ott a kölykök hamar elkelnek, azokat nem hoznám el. Nem altatnék le kutyát, megtartom mindet, addig amíg nem kell valakinek, ha sosem sikerül elajándékoznom, nálam lesz biztos helyen. Nem ketrecekbe tartanám őket, hanem szabadon. Állatorvosommal is megbeszéltem, vállalja, hogy amikor kell akkor segít nekem, ivartalanít. Pénzem is meg van rá, úgyhogy elkezdem.

Ötletek?

2011. szept. 15. 12:57
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

Nemes, de meggondolatlan ötlet.

K.b. 10 évvel ezelőtt a városomba jött egy nő, Etela Merk. Belgrádban művészettörténetet tanított az egyetemen, és otthagyta az állását, hogy kutyáknak teremtsen otthont. Kezdetben jól is ment minden, kapott is a várostól támogatást. Az utóbbi években nem támogatta a város és annyira tönkrement, hogy az áramról is lekapcsolták, mert nem tudta fizetni a számláit. A vége az lett a dolognak, hogy mivel gyertyával világított, benn égett a házában, a macskáival együtt. A kutyáknak nem lett bajuk.

2011. szept. 15. 13:14
 12/28 anonim ***** válasza:
32%
És mi van az orvossal? Ezt senki sem említi? Ilyen helyeken beoltatják a kutyákat, és ivartalaníttatni is szokták! Ez sem két fillér!Remélem nagyon gazdagok vagytok!
2011. szept. 15. 13:14
 13/28 anonim ***** válasza:

Ja, a kaja. Amelyik menhelyen jártam, ott pont akkor hoztak ennivalót az állatoknak, ez pedig az egyik hipermarkettől származott. Nem kimondottan kutyakaja, de a kutyák nagyon szívesen megeszik a kereskedelmi forgalomba már nem hozható húst például, ami amúgy még 4-5 napig általában jó, csak a szavatossági ideje más. Meg kenyeret, meg egyebeket. Szerintem a közeletekben is odaadnának ilyeneket, csak legyen egy autótok, amivel szállítjátok.

Emellett érdemes alapítványt csinálni, azt ugyanis könnyebben és szívesebben is támogatják mind magánemberek, mind cégek. Főleg ha utána kiírhatja, hogy ő nagy állatbarát, a Bodri alapítvány rendszeres támogatója.

No és persze önkéntesi szerződést magánszemélyként talán nem is köthetsz, pedig az fontos, az biztosítja, hogy mindig legyenek felügyelők a kutyáknál.

2011. szept. 15. 13:16
 14/28 A kérdező kommentje:

ne haragudj de említettem :D "Állatorvosommal is megbeszéltem, vállalja, hogy amikor kell akkor segít nekem, ivartalanít. "

a fenti szövegben található. és mivel ennyi kutyáról lesz szó, fog adni kedvezményt is, meg egyébként is régóta ismerem, nagyon ért hozzájuk.

2011. szept. 15. 13:17
 15/28 anonim ***** válasza:
100%

nem éri meg hosszan írni a kérdés alá mert az emberek lusták elolvasni!

kérdező:sok sikert!csak az engedélyek kellenek és tied a pálya! :)

2011. szept. 15. 13:20
 16/28 anonim ***** válasza:
Sok sikert kivanok,biztos sikerülni fog.
2011. szept. 15. 13:21
 17/28 anonim ***** válasza:
100%

Ha csak a alap költségeket veszed kutyánként

(oltás, spot-on, féreghajtás negyedévente, kaja) az kutyánként 100 ezer évente átlagosan.

Ha 50 kutyát akarsz tartani akkor az 5 millió évente.

ha valamelyik beteg lesz (és menhelynél azok lesznek, elütött kutyát kapsz, vemheset aki ellik, öreget csonrákkal, diszpláziásat, patellásat, a szemét kellmáteni, rühes, nyüves.....)ez megint legalább 50 ezer havonta (ha olyan 50 kutyád tartasz bent)

az még 600 ezer. tálak, nyakörvek, pórázok és már meg is van egy újabb millió.

Tehát kell évenete 6 millió.

2011. szept. 15. 13:22
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
Először szerintem kezd a menhelyek segítését ideiglenes befogadással. Akkor látod mekkora meló ez, de lesz a hátad mögött egy egyesület, aki tud segíteni, ha baj van. Később, ha már átlátod a dolgokat, akkor mehet nagyobban is.
2011. szept. 15. 13:23
 19/28 A kérdező kommentje:
köszi :)) biztos vagyok benne, hogy sikerül! és remélem kevesebb kutya fog az utcán bóklászni! :D
2011. szept. 15. 13:23
 20/28 anonim ***** válasza:
Erdélyben hol?
2011. szept. 15. 13:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!