Adhatok neki két féle csonterősítőt? FONTOS
Fogzáskor szoktak kiegészítésként adni kálciumot. Ha megrendelted, akkor a felét add az ajánlott mennyiségnek. Amúgy miért is nem kaphat csirkét? Igen sok kutya gazdája adja a farhátat, nyakat, fejet .
A csontot meg azért hányta ki, mert többet evett meg, mint amit a gyomra képes volt megemészteni.
2011. szept. 12. 12:12
"Növendék kutyák túletetése kálciumtartalmú takarmánykiegészítőkkel: különösen a nagy testű növendékeknél okoz gondot a kálcim túlzott bevitele (un. csonterősítő tabletták) mert ezek a kutyák 6-8 hónapos korukig nem tudják szabályozni hogy mennyi kálcium szívódjon fel a belekből, és a túlzott mennyiség kárt tehet csontozatuk fejlődésében. Ezt túl sok fehérje és energiabevitellel párosítva, hatalmas kárt tehetünk a kutyában. Kálciumtartalmú csonterősítő készítményeket csak állatorvosi javaslatra, előírt adagban adjunk. Különösen kerülendők az emberek számára forgalmazott csonterősítő készítmények, mert kálcium-foszfor arányuk eltér a kutyák számára ideálistól. A legjobb kálciumforrás kutyánk számára a főtt csont."
2011. szept. 12. 12:13
13/25 A kérdező kommentje:
értem , akkor az ajánlott adag helyett csak a felét adom neki.
csirke alatt a csirke csontját értem , mert tudtommal azt nem szabad nekik adni.
Miért ne adhatnál csirkét? Tudod Te ,hány kutya eszik farhátat, nyakat, fejet , stb és semmi baja?
Az nem mindegy, mennyit adsz belőle. Kicsi kutya kicsi csontot képes megemészteni.
Nyersen a csirke csontok hajlékonyak. Főzve már kemények és olyankor okozhat pl a csöves csont gondot.
2011. szept. 12. 13:00
Kálcium!!!!csak erre van szüksége.
2011. szept. 12. 13:17
Mindkettőből annyit adsz, amennyi jólesik. Nagyjából annyit érnek, mintha pez cukorkát adnál nekik. Ha valóban szüksége van itaminpótlásra, akkor inkább pet-phos vagy van az a nagy dobozos német por, ami zöldkagylót is tartalmaz, de nem jut eszembe a neve.
2011. szept. 12. 22:59
17/25 A kérdező kommentje:
[link]
erre gondolsz? 1kg 12000ft.. ez borzasztóan borsos ár
Kedves kérdező!
Azt írtad, súlyhúzásra is szeretnéd a kutyádat vinni. Tisztában vagy vele, ha ezt a sportot akarod csinálni vele, akkor nem csak a zöldkagylós készítményt kell majd megvenned, hanem megfelelő tápot, húst és egyéb kiegészítőket is?
Nem a kálciumtól lesz a kutyád megfelelő állapotban a súlyhúzáshoz.
2011. szept. 12. 23:27
19/25 A kérdező kommentje:
Tisztában vagyok vele igen. De nem is vagyok benne biztos hogy súlyhúzásra fogok vele járni. Nem akarom nagyon tönkre tenni az izületeit stb:S lehet csak sima "abroncsos" edzés lesz, hogy legyen egy kis izom rajta, esetleg néhány kilót húzatni vele, de nem ilyen ezres nagyságú kg-okban gondolkodom
hát nemtom milyen doki lehet az....de minek egy egészséges kutyának csonterősítő?? barátnőm is adott neki ilyen szutykot,és csontkinövése lett a kutyájának tőle...mert elég kálcium volt a kutya szervezetében és nem tudta máshogy feldolgozni a szervezete....
2011. szept. 13. 14:42
Kapcsolódó kérdések: