Rossz előérzetem van, mit csináljak a kutyusommal?
pórázon is csinálja ??
legközelebb,ha megteszi, hirtelen és váratlanul üsd tarkón a fülei mögött ( gyorsan kell reagálnod , 2 másodpercen belül ) , persze bal kézzel, mivel a póráz a jobb kézben van, és persze nem erősen, csak " tockost " adj neki,
1 nem látja hogy honnan jött
2 kizökkenti
3 dominancia átvétel ??
ez csak egy teszt, de a válaszaiból már többet tudunk !
Pórázon sosem csinálja, ott mindig a lábam mellett halad, néha engedem neki, hogy bóklásszon, de általában megkövetelem tőle, hogy mellettem haladjon. Ahogy megfigyeltem 2 dolog váltja ki nála az ugatást:
1. ha türelmetlen, azt hiszi, hogy jutalomfalatot kap, közben a kezemben nincs semmi, a kezem felé kap, meg a mancsával is "odabököd"
2. ha túl van "pörögve", túl boldog, pl. hazajövök az iskolából és leülök hozzá, akkor olyan túl boldog, de nem érti, hogy ha karmol, meg harap az nekem fáj
Úgynevezett betanított dolgoknál nincs gond, tudja, hogy ha etetési idő van, akkor kapja meg a kaját, ha szépen leül. Kezdi érteni, hogy sétánál csak akkor haladunk, ha nem húz, bár ilyen probléma egyáltalán nincs nála, mindig a lábam mellett jön. Azt is érti, ha mondom neki hogy nem, és adok neki egy más játékot hogy játsszon vele (pl. papucsra faágat szívesen cserél). Szóval általában jó kutya, ha ez a harapás megszűnne semmi baj nem lenne vele. Ha jól le van fárasztva, akkor alszik mint a bunda este, csak reggel hiányol minket mikor felkel, akkor ugat, idegenekre eddig nem volt agresszív.
Na így már tisztább a helyzet. Az én kutyám is cápázik, mikor megy a falat. Azt csinálom, hogy teljesen zárt tenyérrel tartom neki oda a falatot, és a tenyér addig nem is nyílik ki, amíg piszkálja. Abban a pillanatban, hogy nincs piszka, nyílik a tenyér, pottyan a kaja.
A hazaérkezésnél érdemes azt csinálni, hogy beérsz, és levegőnek nézed a kutyát. Ha ugrik hátat fordítasz, ha megint ugrik, megint. Lepakolsz, kezet mosol, leülsz. Megvárod, míg lenyugszik. Akkor nyugodt, mikor lefeküdt, és sóhajtott egyet. Innentől vársz még öt percet. Ha 5 percig nyugton van, akkor magadhoz hívod, és megsimogatod. Ha megint kapkodna (van rá esély bőven) akkor lemerevedsz, és megint átnézel rajta. Amint nyugton van, megint simi. Így meg fogja érteni, hogy te csak akkor szereted simogatni, mikor nyugton van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!