Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tényleg ne vegyek törzskönyv...

Tényleg ne vegyek törzskönyv nélküli kutyát?

Figyelt kérdés

Golden Retriever kiskutyát szeretnénk, de törzskönyvezve sajnos elég borsos az ára (kb 100 ezer Ft).. Van egy csomó "szaporító" akik 25-35 ezer Ft-ért is adnak el kiskutyákat, de törzskönyv nélkül. Tényleg ne vegyek tőlük kiskutyát? Azt mondják, hogy az ilyen szaporítók nem megbízhatók...

Légyszi, segítsetek! Mi a véleményetek? Esetleg tapasztalataitok vannak?

Köszi!

2011. aug. 22. 17:04
1 2 3 4 5 6
 51/59 anonim ***** válasza:
30%

ma 18:15-ös

nem az h opció, hanem nem muszáj törzskönyv, mi nem akartunk plusz pénzt áldozni ilyen dologra ha ugy se lesz rá szükség

tudom, h nem fajtiszta, hanem fajtatiszta, de minek írjam úgy ha mindenki így írja, még a tenyésztők is!

2011. aug. 22. 23:40
 52/59 anonim ***** válasza:
53%

Tenyésztők NEM úgy írják,csak a tudatlan szaporítók.

Egy tenyésztő nem égeti magát ilyen hibával.Én megkérdőjelezem annak a "tenyésztőnek"a hozzáértését,aki ilyen alapvető hibát elkövet.Kutyát biztos nem vennék tőle.

És nem,nem mindenki írja hibásan.Ha igen,neked követned kell a rossz példát?

2011. aug. 22. 23:49
 53/59 anonim ***** válasza:
0%
Van olyan tenyésztő is akit csak a pénz érdekek. Tisztelet a kivételnek! pl. az egyik ismerősöm akart egy Afrikai oroszlánkutyát. Elment a tenyésztőhöz és az nem igazán mondott el neki semmit a fajtáról mozgásigény satöbbi! Tözskönyvesen 80.000Ft-ért vette a kutyát. Ennek az lett a vége hogy a 9 hónapos kutya menhelyen kötött ki mert a tenyésztő nem világosíotta fel a fajtával kapcsolatban!
2011. aug. 23. 08:53
 54/59 anonim ***** válasza:
Azért írok hogy nem tudom hol laksz de ahol én lakom Tarnaleleszen itt van egy 1,5-2 éves ingyen elvihető törzskönyves Golden retriver. Tudom ki a gazdája gazdak cigányok akik a kisgyereknek vették de az megúnta és kitették az utcára! Itt a környéken sokan etetik. De eddig még senkinek sem kellet pedig ha valakinek kéne felmenne a gazdájához és elkérné a tözskönyvet! én be akartam fogadni de már 3 kutyám van! Ezért csak mikor úgy van kaja etetem de itt a környéken eteti mindenki!
2011. aug. 23. 08:58
 55/59 anonim ***** válasza:

Megteheted, hogy azt a kutyát bejelented ide:

Találni fognak jó gazdát neki, sőt, talán el is viszik biztonságos helyre addig.

[link]

2011. aug. 23. 10:06
 56/59 anonim ***** válasza:
0%
kedves kérdező ne foglalkozz az új gazdagokkal becsapnak akár a törzs könyvel vagy anélkül a 100000 forintos kutya sem garancia az egészséges kutyára menhelyről kutyát kihozni ? gondolj bele azt már valaki valamiért kidobta .én a te helyedben az ismerősömtől hoznám el a kutyát amiket te is ismersz. ebben a szép országban sajnos erről szól az élet.eben a gazdasági helyzetben , még az 5000 ft is sok hobbira gondolkogy te csak azt kaptad a hozzá szólók többségétől hogy a drágát vegyed. De minek ?
2011. aug. 23. 13:48
 57/59 anonim ***** válasza:

Utolsó,te nem kicsit vagy hülye,hanem nagyon,erre büszke lehetsz!

Menhelyre általában nem azért kerül a kutya,mert valami probléma van vele,hanem megunják,megveszik a gyereknek,de az már nem foglalkozik vele,"véletlen"szaporulatból van és nem találnak gazdát neki stb.

Van viselkedési problémás is néha,igen.Csak épp azt nem adják gazdához,legfeljebb akkor,ha rehabolták.

Tájékozódj előbb,mielőtt hülye kamu elméleteket gyártanál és azt még terjesztenéd is.

Egy szaporítótól olcsón vett kutyánál sokkal több esély van viselkedési problémákra,mint egy menhelyinél.

2011. aug. 23. 14:14
 58/59 Tyler913 ***** válasza:
100%

ma 13:48

Ha ennyire sotet vagy,inkabb ne szolj hozza,menj inkabb legozni.Miert lennek ujgazdag azert,mert tudomasul veszem,hogy egy jo kutyanak ara van?Kepzeld,nem volt keves a kutyam vetelara,a tartasi koltsege sem,de gyujtottem ra.Ha valakinek fajtatiszta kutya kell,az igy tesz.Ha meg jo barmilyen,akkor menhely.De mit is magyarazok,ugy se fogod fel.

2011. aug. 23. 14:50
 59/59 Tyler913 ***** válasza:
100%
Ja,meg valami: aki sajnal 100 ezret egy kutyara,aki legalabb 10 evre szol,az megis mi a turobol fogja etetni,oltatni,orvoshoz vinni,ha beteg?Mert egy legalabb kozepes termetu kutya evi tartasi koltsege minimum 80 guriga akkor is,ha nincsen semmi baja.Szoval ha valaki ezt nem tudja vallalni "ebben a gazdasagi helyzetben",az miert akar kutyat venni?Nem kotelezo.
2011. aug. 23. 14:52
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!