Tényleg ne vegyek törzskönyv nélküli kutyát?
Golden Retriever kiskutyát szeretnénk, de törzskönyvezve sajnos elég borsos az ára (kb 100 ezer Ft).. Van egy csomó "szaporító" akik 25-35 ezer Ft-ért is adnak el kiskutyákat, de törzskönyv nélkül. Tényleg ne vegyek tőlük kiskutyát? Azt mondják, hogy az ilyen szaporítók nem megbízhatók...
Légyszi, segítsetek! Mi a véleményetek? Esetleg tapasztalataitok vannak?
Köszi!
ma 18:15-ös
nem az h opció, hanem nem muszáj törzskönyv, mi nem akartunk plusz pénzt áldozni ilyen dologra ha ugy se lesz rá szükség
tudom, h nem fajtiszta, hanem fajtatiszta, de minek írjam úgy ha mindenki így írja, még a tenyésztők is!
Tenyésztők NEM úgy írják,csak a tudatlan szaporítók.
Egy tenyésztő nem égeti magát ilyen hibával.Én megkérdőjelezem annak a "tenyésztőnek"a hozzáértését,aki ilyen alapvető hibát elkövet.Kutyát biztos nem vennék tőle.
És nem,nem mindenki írja hibásan.Ha igen,neked követned kell a rossz példát?
Megteheted, hogy azt a kutyát bejelented ide:
Találni fognak jó gazdát neki, sőt, talán el is viszik biztonságos helyre addig.
Utolsó,te nem kicsit vagy hülye,hanem nagyon,erre büszke lehetsz!
Menhelyre általában nem azért kerül a kutya,mert valami probléma van vele,hanem megunják,megveszik a gyereknek,de az már nem foglalkozik vele,"véletlen"szaporulatból van és nem találnak gazdát neki stb.
Van viselkedési problémás is néha,igen.Csak épp azt nem adják gazdához,legfeljebb akkor,ha rehabolták.
Tájékozódj előbb,mielőtt hülye kamu elméleteket gyártanál és azt még terjesztenéd is.
Egy szaporítótól olcsón vett kutyánál sokkal több esély van viselkedési problémákra,mint egy menhelyinél.
ma 13:48
Ha ennyire sotet vagy,inkabb ne szolj hozza,menj inkabb legozni.Miert lennek ujgazdag azert,mert tudomasul veszem,hogy egy jo kutyanak ara van?Kepzeld,nem volt keves a kutyam vetelara,a tartasi koltsege sem,de gyujtottem ra.Ha valakinek fajtatiszta kutya kell,az igy tesz.Ha meg jo barmilyen,akkor menhely.De mit is magyarazok,ugy se fogod fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!