Le akarja lövetni a kutyámat, mit tegyek?
A kutyám elkapta a szomszédunk cicáját. Természetes egy mozdulat volt, és a cica már nem élt.
Tudni kell ez a cica állandóan átjött, nagyon mérges volt rá a kutyám, állandóan lopkodott meg minden. Én átmentem szólni neki, hogy tudom nem lehet a macskát bezárni, de a kutya nagyon haragszik rá, és én nem vállalok felelősséget a macskáért. Azt mondta zárjam el a kutyát. Mondom azt már nem, mégis hogy gondolja, hogy egy 55 kilós jószágot elzárok állandóra? Meg még ha kistestű is lenne akkor sem. Soha nem kötném meg, vagy zárnám be őt.
Csakis akkor zárom a kennelbe, hogy nagyon muszáj, 5 percre maximum. Életében a legtöbbet fél napot volt bezárva, mert muszáj volt, de a szívem szakadt meg.
Nagyon jó viszonyban vagyunk a szomszéddal, de ez a párbeszéd alatt összekülönböztünk.
Lényeg megtörtét a dolog, az elhullott cicát átvittem, mert úgy éreztem szólnom kell mi történt.
A szomszéd kikelt magából.
Azt mondja: "Ez mind azért van, mert idehozol a város közepére egy harci kutyát, akit állítom, hogy direkt kiképeztél a macskákra, mert nem bírod őket."
Én!!! Aki imádom a cicákat!
Mondom neki: "kikérem magamnak, és a kutyámnak is a harci kutya jelzőt, ő egy őrzővédő kutya, akit nem mellesleg vadászatra használtak a nagyvadak leterítésére"
Erre ő, hogy fogjam már be, nem kell itt neki a fajtajellemzés meg az okoskodásom, ő itt megesküszik, hogy lelöveti a kutyámat!
Mondom valóban? Én meg feljelentem a p.csába. Azt mondja, hát az majd megnézi, mert nem ő fogja lelőni, majd szerez rá embert, és sok olyan hely van a kertben, ahonnan célozni tud rá. És én meg nem fogom tudni rábizonyítani, hiába mondta meg nekem, nem vettem magnóra a beszélgetést...... és még sok minden elhangzott.
Mi lesz???? Éjszakára megtudom oldani, bent fog aludni, de ő nem egy szobakutya, nem lehet bent egész nap ki sem bírná.:( Ha csinál vele valamit én abba bele pusztulok, esküszöm, hogy átmegyek és megverem, Isten az Atyám nő létemre, de agyon vágom.:(
Szerintetek megteszi?:'(
21N
Én írtam. Képzeld nem akarok semmilyen ösztönt kiírtani a kutyáimból. Terelni járok velük, a malamutunkkal szánt húztunk, a őrző-védő kutyával őrző-védőztünk stb. Hoppá. Mégsem ölt meg egyik sem állatokat. Sőt egyáltalán nem is nagyon találkoztam komolyan foglalkoztatott, iskolázott, netén versenyző kutyákkal akik oly gyakran állatokat öltek volna. Mert azok szerencsések és van jobb dolguk is. Szerintem egyszerűen elfogadhatatlan ha egy kutya egy másik állatot csak úgy (értsd nem muszájból, parancsra, evés miatt vagy munka közben -vadászat-) megöl. A kutyának a gazda a főnöke, és érdekes módon máskor azt hangoztatják hogy a gazda parancsa nélkül semmit nem tehet, ha pl megtámadja őket valaki akkor is várnia kell parancsra. Ami szerintem túlzás, viszont az a szerencsétlen kis macska nem ártott senkinek, nem egy vészhelyzet volt. Igenis a kutya tudja meg hogy mit tehet és mit nem. Amikor pedig nem tud rá figyelni és/vagy nem teljesen megbízható akkor biztonságos helyre kell tenni. Ha az én kutyámnak az az ösztöne hogy meg akar enni embereket, akkor eresszem szélnek az utcán mert nehogy szegény elfojtsa magában? Emberesíteni meg főleg nem akarom, köszike, ha emberre vágyok akkor emberek közé megyek és nem a kutyát teszem azzá. Szóval gondold meg mit írsz mielőtt ismernél.
Ma már annyira elidegenedtek az embereket hogy már azt sem bírják elviselni, hogy egy madár elszáll az Ő Területük fölött. Egy macskát nem képesek elviselni. És a kutyák régi jó tulajdonságai is csak akkor lennének jók ha megfelelően kezelnék és hozzáadnának egy jó adag alkalmazkodást, ahogy azt a kisebb kutyáktól meg egyenesen megkövetelik.
Könnyű beszélni szelekcióról, meg "ez van"-ról amíg nem veletek történik a dolog. Ugyanakkor te fel vagy háborodva hogy a te kutyád bántani akarják. Nem ő tehet róla, de mivel ér többet a te kutyád hogy a te felháborodásod érthető az övé meg nem?
írtam, hogy tisztelet a kivételnek, akinek nem inge... de, ha te magadra vetted sajnálom...
"Hoppá" nem kell itt menőzni a kutyáiddal, most mondjam azt messziről jött ember azt mond, amit akar.
Biztonságos helyre tenni a kutyát? Hol van nagyobb biztonságban, ha nem a SAJÁT portámon belül???
Azt meg biztos, hogy nem fogom megtenni, hogy bezárom, vagy láncra verem, bocsi!
És többször nem mondom el, hogy ezzel az egy macskával volt baja, azon kívül hatezer macska jár át hozzánk, őket elzavarja csak. Őket is simán elcsíphetné Még én zárjam be a saját telkemen a kutyámat, mert átjárnak a macskák??? Mondhatni, röhej!
És kérlek, ne kérdőjelezd meg a kutyám taníttatását, mert ő még életében nem csinált rosszat, ez az eset kivételével.. nem egy robotról beszélünk, most "hibázott" az vesse bárkire is az első követ, aki még nem hibázott.
ma 19:37
Születnek olyan kutyák, amelyek elvannak minden féle állattal. De a legtöbb kutya bizony vadászik. Macskára, sünre, madárra. Főleg, ha a területére betéved. Egy kismacskának az is elég, ha a kutya éppen nem vadászós, hanem csak játszani akarna. A méretkülönbség bizony baj lehet. Azzal párhuzamot vonni, hogy az ilyen kutya emberre is támad, nem valós.
így van, ettől még nem fog emberre támadni, úgy el tudják túlozni a dolgokat komolyan mondom....
Amúgy előre is elnézést kérek, amit írtam, hogy nem kell menzőni a kutyáiddal. Ezt nem kellett volna írnom, ne haragudj!!! Csak ideges vagyok:S
19.37
Az én agaramból még csak kinevelni sem lehet, hogy a prédának tekintett állatot ne fogja, ölje meg. És ez a legtöbb fajtában benne van. A pásztorkutya megöli az idegen állatot, ami belép a területére, ami a portához tartozik, azokat nem. A vadászkutyák megfogják és megölik, ha valami prédának tekintenek.
Te vagy, akinek corsoja van?
Egyébként én tuti, hogy könyörögnék a bocsánatáért, akkor is, ha nekem lenne igazam... Tapasztalat, hogy nem jó a szomszédokkal rosszban lenni, ezt én is elrontottam, mert azóta, hogy összezördültünk, féltem a kutyámat, amikor az udvaron van.
Állíts be hozzá egy tál frissen sült sütivel, kérj bocsánatot, mondd, hogy szerzel neki egy új cicát, és azt már a legelején összeszoktatod a kutyáddal, hogy nehogy később baj legyen.
Ha nem békültök ki, akkor rettegésben fogsz élni, és folyton a kutyádat fogod nézni, hogy Úristen, vajon él még?...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!