Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Le akarja lövetni a kutyámat,...

Le akarja lövetni a kutyámat, mit tegyek?

Figyelt kérdés

A kutyám elkapta a szomszédunk cicáját. Természetes egy mozdulat volt, és a cica már nem élt.

Tudni kell ez a cica állandóan átjött, nagyon mérges volt rá a kutyám, állandóan lopkodott meg minden. Én átmentem szólni neki, hogy tudom nem lehet a macskát bezárni, de a kutya nagyon haragszik rá, és én nem vállalok felelősséget a macskáért. Azt mondta zárjam el a kutyát. Mondom azt már nem, mégis hogy gondolja, hogy egy 55 kilós jószágot elzárok állandóra? Meg még ha kistestű is lenne akkor sem. Soha nem kötném meg, vagy zárnám be őt.

Csakis akkor zárom a kennelbe, hogy nagyon muszáj, 5 percre maximum. Életében a legtöbbet fél napot volt bezárva, mert muszáj volt, de a szívem szakadt meg.

Nagyon jó viszonyban vagyunk a szomszéddal, de ez a párbeszéd alatt összekülönböztünk.

Lényeg megtörtét a dolog, az elhullott cicát átvittem, mert úgy éreztem szólnom kell mi történt.

A szomszéd kikelt magából.

Azt mondja: "Ez mind azért van, mert idehozol a város közepére egy harci kutyát, akit állítom, hogy direkt kiképeztél a macskákra, mert nem bírod őket."

Én!!! Aki imádom a cicákat!

Mondom neki: "kikérem magamnak, és a kutyámnak is a harci kutya jelzőt, ő egy őrzővédő kutya, akit nem mellesleg vadászatra használtak a nagyvadak leterítésére"

Erre ő, hogy fogjam már be, nem kell itt neki a fajtajellemzés meg az okoskodásom, ő itt megesküszik, hogy lelöveti a kutyámat!

Mondom valóban? Én meg feljelentem a p.csába. Azt mondja, hát az majd megnézi, mert nem ő fogja lelőni, majd szerez rá embert, és sok olyan hely van a kertben, ahonnan célozni tud rá. És én meg nem fogom tudni rábizonyítani, hiába mondta meg nekem, nem vettem magnóra a beszélgetést...... és még sok minden elhangzott.

Mi lesz???? Éjszakára megtudom oldani, bent fog aludni, de ő nem egy szobakutya, nem lehet bent egész nap ki sem bírná.:( Ha csinál vele valamit én abba bele pusztulok, esküszöm, hogy átmegyek és megverem, Isten az Atyám nő létemre, de agyon vágom.:(

Szerintetek megteszi?:'(

21N

2011. aug. 21. 17:42
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
Mondd meg neki, hogy szóltál egy rendőr ismerősödnek a fenyegetéséről, és ő mondta, hogy jó, hogy szóltál előre, mert ha ezek után bármi történik a kutyával, ő lesz az első, akit elővesznek, mint felbujtó.
2011. aug. 21. 17:51
 12/46 anonim ***** válasza:
54%
Ott szúrtad el, hogy átvitted a macskát. El kellett volna ásni a dögöt és kész.
2011. aug. 21. 17:52
 13/46 anonim ***** válasza:
100%
Kicsit gondold magad a szomszédod helyébe is... Most vesztette el a kis kedvencét. Nyilván neki is annyit jelentett az a macska, mint neked a kutyusod. Érthető hogy emiatt mérges, bár tény, hogy nem kellene azért fenyegetőznie. Főleg hogy te átmentél és elmondtad őszintén hogy mi történt. Szerintem arra kellene megoldást találni, hogy a jövőben ne történjen ilyen. A kutyád más macskákat is megtámadna, vagy csak személy szerint erre a macskára haragudott? Nincs lehetőség arra, hogy valami szakemberrel (gondolok itt kutyakiképzőre, vagy ilyesmi) beszélj, hogyan lehetne a kutyát megnevelni? Hogy ne legyen agresszív más állatokkal szemben. Én is kutyapárti vagyok, de a macskákat is szeretem, és azért az sem megoldás, hogy akinek macskája van, ne merje kiengedni, mert ennyire veszélyes a szomszéd kutyája...Ha a kutyád elfogadná a macskákat, békülés képpen ajándékozhatnál a szomszédodnak egy kis cicát talán. Bár tudom, hogy az nem ugyanaz... de hát ami megtörtént, azt már megváltoztatni nem lehet sajnos...
2011. aug. 21. 17:54
 14/46 A kérdező kommentje:

ahhoz nem volt pofám, hogy ne szóljak neki róla. És én nem így ismertem a szomszédot, nem gondoltam, hogy ez lesz a vége.

Amúgy a kutyám iskoláztatva van, de mit mondjak? ez a cica most így járt. A kutyám szemszögéből nézve meg "az ő háza, az ő vára"

2011. aug. 21. 17:54
 15/46 anonim ***** válasza:
Egy ideig ne engedjétek ki a kutyát a kertbe, mert lehet komolyan gondolja.
2011. aug. 21. 17:55
 16/46 anonim ***** válasza:
50%

Ha komoly a kérdés és nem kamu.... nem a te hibád.

Macska ment át hozzátok, bármelyik kutya szétkapta volna, csak azokat nem bárják akik a területükhöz tartozik.

Két dolgod van attól függetlenül hogy nem te hibád. Egyrészt megbékiteni a szomszédot idővel, akár úgy hogy szerzel nekik egy másik cicát.

A másik hogy most pár napig jobban figyelsz a kutyádra, ne adjon neki idegen enni (a szomszéd főképp ne), remélhetőleg pán nap alatt elszáll a nagy haragja és lenyugszik.

17/46 anonim ***** válasza:
100%
Minden kutyában van egy kinevelhetetlen vadászösztön amely arra készteti hogy hajtson és esetenként zsákmányoljon. Egyes kutyáknál ez kevésbé jön ki, mások viszont hajlamosak egész életük során minden apróságra így reagálni. Arról nem a kutyád tehet hogy ő az utóbbi csoporthoz tartozik, lenevelni erről aligha lehetne, de te, mint a gazdája felelősséggel tartozol a kutyádért és tetteiért. A legjobb megoldásnak én személy szerint azt tartom a jószomszédi viszony megőrzése érdekében hogy minnél hamarabb szerzel egy kiscicát akit összeszoktatsz a kutyáddal majd a szomszédnak ajándékozod.
 18/46 anonim ***** válasza:
50%

Próbálj meg újra beszélni vele. Azt vedd fel telefonra, vagy diktafont szerezz hozzá. Végül közöld vele, hogy a felvétellel igazolni tudod a fenyegetőzését .

Az, hogy terjeszti, milyen a kutyád, sokat nem ér, hiszen nem embert harapott. Aki kiengedi a macskáját, az számíthat rá, hogy ha nem a tied, akkor más kutya is elkaphatja.

19/46 A kérdező kommentje:
ő konkrét erre a cicára haragudott valamiért, más macskák is átjárnak, de csak elkergeti őket, pedig nem egy alkalom volt, hogy simán elkaphatta volna őket.
 20/46 anonim ***** válasza:
mondj egy címet
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!