Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Le akarja lövetni a kutyámat,...

Le akarja lövetni a kutyámat, mit tegyek?

Figyelt kérdés

A kutyám elkapta a szomszédunk cicáját. Természetes egy mozdulat volt, és a cica már nem élt.

Tudni kell ez a cica állandóan átjött, nagyon mérges volt rá a kutyám, állandóan lopkodott meg minden. Én átmentem szólni neki, hogy tudom nem lehet a macskát bezárni, de a kutya nagyon haragszik rá, és én nem vállalok felelősséget a macskáért. Azt mondta zárjam el a kutyát. Mondom azt már nem, mégis hogy gondolja, hogy egy 55 kilós jószágot elzárok állandóra? Meg még ha kistestű is lenne akkor sem. Soha nem kötném meg, vagy zárnám be őt.

Csakis akkor zárom a kennelbe, hogy nagyon muszáj, 5 percre maximum. Életében a legtöbbet fél napot volt bezárva, mert muszáj volt, de a szívem szakadt meg.

Nagyon jó viszonyban vagyunk a szomszéddal, de ez a párbeszéd alatt összekülönböztünk.

Lényeg megtörtét a dolog, az elhullott cicát átvittem, mert úgy éreztem szólnom kell mi történt.

A szomszéd kikelt magából.

Azt mondja: "Ez mind azért van, mert idehozol a város közepére egy harci kutyát, akit állítom, hogy direkt kiképeztél a macskákra, mert nem bírod őket."

Én!!! Aki imádom a cicákat!

Mondom neki: "kikérem magamnak, és a kutyámnak is a harci kutya jelzőt, ő egy őrzővédő kutya, akit nem mellesleg vadászatra használtak a nagyvadak leterítésére"

Erre ő, hogy fogjam már be, nem kell itt neki a fajtajellemzés meg az okoskodásom, ő itt megesküszik, hogy lelöveti a kutyámat!

Mondom valóban? Én meg feljelentem a p.csába. Azt mondja, hát az majd megnézi, mert nem ő fogja lelőni, majd szerez rá embert, és sok olyan hely van a kertben, ahonnan célozni tud rá. És én meg nem fogom tudni rábizonyítani, hiába mondta meg nekem, nem vettem magnóra a beszélgetést...... és még sok minden elhangzott.

Mi lesz???? Éjszakára megtudom oldani, bent fog aludni, de ő nem egy szobakutya, nem lehet bent egész nap ki sem bírná.:( Ha csinál vele valamit én abba bele pusztulok, esküszöm, hogy átmegyek és megverem, Isten az Atyám nő létemre, de agyon vágom.:(

Szerintetek megteszi?:'(

21N

2011. aug. 21. 17:42
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
54%

Szerintem hirtelen sokkolta, hogy elpusztult a macskája, majd lenyugszik.

Szintén van kutya, macska, és a kutyának az a dolga, hogy őrizze a házat. Amelyik macska bejön, az magára vessen.

A sajátjaink nem bántja, összebújva alszanak kölyök koruk óta, de ha idegen élőlény jön az udvarba, az nem biztos, hogy ki is megy.

Részemről meg az a véleményem, hogy a macska nem rendelkezett kellő életösztönnel, ha folyamatosan hergelte a kutyát. Így járt.

(Mellesleg inkább macskapárti vagyok, kutyánk azért van, mert "muszáj". De soha nem lövetném le azért a szomszéd kutyáját, mert az én macskám ment oda, ahová nem kellett volna.)

Laikusnak meg ilyen helyzetben minden harci kutya meg véreb, és ki kell lőni.

Mondom, majd lehiggad.

2011. aug. 21. 17:57
 22/46 A kérdező kommentje:

eszméletlen, hogy már minden kérdésre rávágják, hogy kamu.

És ezzel kapcsolatban nem is vagyok hajlandó magyarázkodni, mert nem kamu. Miért annyira hihetetlen, hogy egy kutya elkapott egy macskát, a cica gazdája meg tombol?? Nem is értem

2011. aug. 21. 17:57
 23/46 A kérdező kommentje:
Igen, ez nagyon jó ötlet, bár haragszom rá, amiért így nekem esett, és fenyegetőzött, de az új cica jó ötlet. Mindettől függetlenül, ahogy beszélt velem tényleg nagyon sajnálom.
2011. aug. 21. 17:59
 24/46 A kérdező kommentje:
és felajánlom, hogy találkozzon sokszor a kutyám és a cica, mert akkor tuti nem lesz gond. Meg mondom, valamiért csak erre a cicára haragudott, a többit nem bántja, pedig rengeteg a cicás a szomszédságban
2011. aug. 21. 18:01
 25/46 anonim ***** válasza:
12%

Ez hülyeség amit írtok ha átment hozzát akk a te tulajdonrészedben volt és be perelhetnéd őket h átjött és majd azt mondod hogy beszabadul egy kutya amíg sétálni vitted a kutyusod és nyitva hagytad az ajtót am nekem már volt ijen kaptam egy nyuszit a kertben tartottam szabadon a szomszéd kutyája

1 ugatott

2 megrongálta a kerítésünk

3 átjött hozzánk és megrongálta a cuccink

4 megölte a nyulam

ampám meg légpuskával segbelőte kicsit vonyított de apámnak van engedélye a fegyver tartásra és használatára és ha neki nincs akk több miliót kicsalhatsz belőle ha meg lövi éles piszolyal ha légpuskával meglövi semi baja nem lessz csak sír 5 perce és ennyi.de ha meglövi akk rongálhatod a cuccait és bepereleted!

2011. aug. 21. 18:03
 26/46 anonim ***** válasza:
17:57: ha a te kutyádról vagy macskádra mondanák (ne ajd isten másra) hogy így járt, nem volt elég életösztöne azt is mosolyogva elfogadnád?
2011. aug. 21. 18:04
 27/46 anonim ***** válasza:
64%
Van kutyám is, macskám is. A kutyák elfogadják, mert hozzánk tartozik, de az idegen macskát ha bejön a területre, megölik. Ennyi. Aki macskát tart, ezt fogadja el, vagy tartsa bent a lakásban. Ha az én macskámmal lenne ilyen, megsiratnám, de elfogadnám. Vigyázzon magára, ha már kijár.
2011. aug. 21. 18:06
 28/46 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk is van 2 cicánk, de nem mennek ki, lakásban élnek és van 3 kutyánk is. A saját cicákat nem bántják, az idegen macskát viszont biztos megölnék, bár még erre nem volt példa, mert okos cicák laknak felénk. Aki kiengedi a cicáját, annak tisztában kell lennie azzal, hogy a kijárós cica életkora max. 3-4 év. Autó elüti, kutyák bántják, más macskákkal verekszik, légpuskával lövöldözik, stb. Benti társaik életkora 16 év is lehet. Az ő állata ment át hozzátok, nem te vagy a hibás! Miért nem zárta be a macskáját a szomszéd?
2011. aug. 21. 18:39
 29/46 anonim ***** válasza:
76%

"ha a te kutyádról vagy macskádra mondanák (ne ajd isten másra) hogy így járt, nem volt elég életösztöne azt is mosolyogva elfogadnád?"

Hát pedig jól mondja, legtöbb macsak igy tünik el és nem elkóborol mint azt sokan képzeli. Túl közel megy a szomszéd kutyához, nem méri fel megfelelően a veszélyt.

Mint a galambok, amelyiket el tudod kapni vagy el ütöd azok legtöbbje beteg.

Egy nem szobacica naponta többször kerül ilyen veszélybe, minden alkalommal meg kell oldja.

2011. aug. 21. 18:41
 30/46 A kérdező kommentje:

egyik válaszoló írta, elvárható a kutyától, hogy megtanuljon ne gyilkolászni.

Nos ott nem gyilkolászásról van szó, 4 éves, és még sosem csinált ilyet.

nekem meg abból van elegem, hogy megpróbálunk már manapság minden ösztönt kiöli a kutyákból, és sokkal inkább emberi tulajdonságokkal akarjuk felruházni, tisztelet a kivételnek.

Hát ez nem így megy.

Ő kutya, megvannak a maga ösztönei, amiket bármennyire is akarnak sokan, nem lehet belőlük kiirtani, hál Istennek....

2011. aug. 21. 19:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!