Mit tegyek? Nagyon aggódóm.12L
Anyának és apának mániája,hogy a 8 hónapos Bolognesét a kb. 5 centis orrnyergére ütve fegyelmezzék...na most én láttam hogy teszik ezt...mivel mozog a kutya,ütéskor a szemébe nyúlnak...
A kutyus 3 napja hunyorgat a jobb szemére,meg néha a mancsával dörzsölgeti...
Először nem mondtam meg anyáéknak,de miután világossá vált,hogy a hihetetlenül biztonságos és hasznos fegyelmezéstől van,felvilágosítottam őket,hogy,ha mindenképpen rá kell csapni,a hátsójánál tegyék mindezt...tojnak rá :P
Álljatok már le!
Szóval 12 lévesen a szüleiddel szemben nem sokat tehetsz, próbáld meg rávenni őket hogy vigyétek el a kutyát dokihoz mert most a kezelése sokkal olcsóbb mint ha már a szemben a sérülés( ha van) elfertőződik.
És ott az állatorvostól kérdezd meg pontosan ezt, hogy ha elvétik az ütés akkor okozhat-e ilyen sérülést. Egy felnöttől talán jobban elfogadják a kritikát( csak remélni merem hogy a doki "partner ebben)".
Sok más variáció nincs és ha nem akrod hogy nagyobb baj legyen mégmost kell láépned, mert 20.-án és vasárnap ügyeleti díj van amit nem hiszem hogy benyelnek a szülők.
Elképzelni sem tudom egy ilyen kiskutya mivel "érdemli ki" a verést. Próbálj meg a szüleiddel együtt elmenni kutyaoviba, ott megtanítják a szüleidet hogyan is kell bánni egy kisállattal!
Ha ez nem lehetséges és a továbbiakban sem szeretnéd nézni ahogyan szenved, add jó kezekbe, rokonnak, vagy ajándékozd el stb.
Amúgy amit még tehetsz, letöltesz jó kis online kutya kiképzésről szóló könyvet és megtanítod viselkedni a kutyád...
A lényeg hogy fáraszd le, és tanítsd hogy ha hergelik is tudjon leállni, melléd ülni...helyére menni...akkor elkerülhető a sérülés, de most csak doki és kezelni a szmét ha kell
Mit tegyél? Húzós kérdés..
Mondjuk húzzatok el állatorvoshoz mivel se mi, se ti nem tudjátok, hogy mi lett a szemével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!