A kutyusom ma már úgy ébredt,hogy rosszul volt,először már furcsálltam is,amikor nem akarta megenni a kedvenc ételét sem.Adtam neki mást is,de azt sem ette meg..Később elvittem sétálni,nem nagyon rohangászott,nem ugrándozott ahogy szokott,sőt még séta közben hányt 2X is..Mindkettő fehér volt,de nem csomós..Aztán amikor felhoztam,onnantól kezdve egész délelőtt feküdt.pedig máskor mindig rohangászik mindenfele.Azóta már 4X hányt,most 4.szerre.Látszik rajta,hogy rosszul van,de mit csináljak?Anyuék este 10-kor érnek haza,ma már vagy 10szer hívtam mindkettőjüket,de kivannak kapcsolva.Tejet adhatok neki? És azon kívül mit csináljak?Segítsetek,kérlek mert nagyon aggódom érte 12/L ( a kutyus 11 hónapos ,lány, tacskó-keverék.)
Lehet, hogy csak elrontotta a gyomrát. Előfordulhat kutyákkal is.
Biztos, hogy nem evett mérget? (Nem az udvaron van, ill. nincs nálatok elérhető helyen patkányméreg vagy vegyszer?)
Szerintem adhatsz neki tejet, de ha rosszul van akkor nem hiszem, hogy megissza. Vizet iszik?
Rosszabbul lett reggel óta vagy jobban?
Egyedül nehéz ügy, de holnap ha nincs jobban próbáljátok meg elvinni dokihoz.
Remélem csak gyomorrontás, jobbulást neki!
2011. febr. 12. 17:38
3/16 A kérdező kommentje:
Lehet reggel evett kint valamit,amikor vittem sétálni,de nem láttam,mert még sötét volt..Lakásba tartjuk..Most is fekszik,néha próbálok neki enni adni,de nem ..most inni sem nagyon iszik,csak délelőtt egy keveset..
2011. febr. 12. 17:52
4/16 anonim válasza:
A vizet valahogy le kell imádkoznod neki, nehogy kiszáradjon szegény! Remélem nincs baj, de szerintem mindenképpen el kell vinni állatorvoshoz, mert lehet, hogy valamit beevett lent, amit nem vettél észre. A tej nem feltétlenül jó neki, mert egyes mérgeket felerősít. Apósom állatorvos, ő sem javasolja ilyenkor a tej itatást, ha nem tisztázott, hogy milyen mérgezés állhat fenn.
Köhögni nem köhög a kutyus?
Mikor az én kutyimnak mandulagyulladása volt, akkor szegény szintén hányt óránként, mert irritálta a gyulladás. Fehér nyúlós habszerű hányadéka volt. Kapott szurit, és jobban lett.
2011. febr. 12. 18:19
5/16 anonim válasza:
Tejet semmiképp ne adj neki. Vizet viszont kellene. Milyen oltásai vannak? Lehet vírus is, vagy gyomorrontás, vagy bármi. Sok betegség kezdődik levertséggel, hányással, hasmenéssel. Orvoshoz kéne vinni, ha hazajönnek a szüleid, szóljatok az orvosnak, ha mást nem holnap reggel, de mindenképp. Ha pavóvírus, akkor hamar elpusztulhat.
2011. febr. 12. 18:46
6/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,akkor nem adok neki tejet..Az összes kötelező oltást megkapta.Most kapott enni,e semmi..csak megszaglássza az ételt,e nem eszik :(
2011. febr. 12. 19:24
7/16 anonim válasza:
hogy van a kutyus??
2011. febr. 12. 20:32
8/16 A kérdező kommentje:
Sajnos változatlan :S..Nem rég értek haza anyáék és mondták,hogy holnap reggel felhívják az állatorvost.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!