Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyi idős kortól lehet a...

Mennyi idős kortól lehet a gyereket egyedülhagyni a kutyával?

Figyelt kérdés
úgy értem ha kimegy a gyerek az udvarra és én esetleg főzök vagy takarítok?
2011. aug. 17. 19:59
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

szia!

Ez mindig az egyéntől függ. A kutya egyéniségétől és a gyerek egyéniségétől. Nem lehet általánosítani, mivel minden kutya és gyerek más.

Én már hamar egyedül voltam a kutyákkal, 12 éves koromban kaptam egy spániel kant, soha nem volt baj, sőt, csak rám hallgatott a családból.

Az a lényeg, hogy a sorrend tisztázva legyen, a kutya ne legyen domináns, és a gyerek tudjon egy állattal bánni.

(azt is vegye észre, ha a kutyának nincs kedve valamihez, legyen türelmes, ne nyúzza az állatot)

szerintem, ha az a labrador tényleg jó természetű, és a gyerek is kutyához szokott, akkor nem lesz baj.

(ismerősöm labradorja olyan agresszív, hogyha megy hozzájuk valaki, meg kell fogni, nehogy megharapja....)

2011. aug. 18. 08:48
 12/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

A kutya nagyon nyugodt,soha még csak egy morrantást nem hallottunk tőle,még a macskáknak is hagyja hogy esetleg falatozzanak az ételéből ha esetleg kutyakajához van kedvük. :)

Én magam részéről megbízom a kutyában mert a gyerek mellett és mellettünk nőtt fel és a gyerekben is,de azért valahol most még ott a félsz bennem,hogy mivan ha pont akkor történik baj amikor nem hallom mert porszívózom.

Annyi sok rosszat hallottam,olvastam már.

Saját tapasztalatom alapján,nekem volt 8 évesen kutyám egy keverék tacskó és foxi,igaz az kisméretű kutya volt,de a szüleim egyedül hagytak vele,sőt sétáltatni vittem.Szóval van ellen példa is.

Tudom,nehéz kérdés ez,és én magamban még ezt nem tudtam tisztázni,ezért kértem a segítségeteket. :)

2011. aug. 18. 18:02
 13/13 csaba1974 ***** válasza:
Kutyától is függ és a gyerektől is mert amennyire a kutya a gyerekben "kárt" tehet ez fordítva is igaz!! Pl egy goldit a végsőkig lehet nyúzni!!! A miénk ill a páromé mindenkire ugrál csak a gyerekekre nem azoknak leül vagy fekszik és nyúzhatják nem is érdekli semmi!!! úgy hogy a gyereket is fel kell készíteni h ez nem egy plüss állat!! séta játék labda meg ilyenek akkor nincs gond el fognak mind a ketten fáradni!!!:-)
2012. nov. 10. 18:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!