Mennyi idős kortól lehet a gyereket egyedülhagyni a kutyával?
szia!
Ez mindig az egyéntől függ. A kutya egyéniségétől és a gyerek egyéniségétől. Nem lehet általánosítani, mivel minden kutya és gyerek más.
Én már hamar egyedül voltam a kutyákkal, 12 éves koromban kaptam egy spániel kant, soha nem volt baj, sőt, csak rám hallgatott a családból.
Az a lényeg, hogy a sorrend tisztázva legyen, a kutya ne legyen domináns, és a gyerek tudjon egy állattal bánni.
(azt is vegye észre, ha a kutyának nincs kedve valamihez, legyen türelmes, ne nyúzza az állatot)
szerintem, ha az a labrador tényleg jó természetű, és a gyerek is kutyához szokott, akkor nem lesz baj.
(ismerősöm labradorja olyan agresszív, hogyha megy hozzájuk valaki, meg kell fogni, nehogy megharapja....)
Köszönöm a választ!
A kutya nagyon nyugodt,soha még csak egy morrantást nem hallottunk tőle,még a macskáknak is hagyja hogy esetleg falatozzanak az ételéből ha esetleg kutyakajához van kedvük. :)
Én magam részéről megbízom a kutyában mert a gyerek mellett és mellettünk nőtt fel és a gyerekben is,de azért valahol most még ott a félsz bennem,hogy mivan ha pont akkor történik baj amikor nem hallom mert porszívózom.
Annyi sok rosszat hallottam,olvastam már.
Saját tapasztalatom alapján,nekem volt 8 évesen kutyám egy keverék tacskó és foxi,igaz az kisméretű kutya volt,de a szüleim egyedül hagytak vele,sőt sétáltatni vittem.Szóval van ellen példa is.
Tudom,nehéz kérdés ez,és én magamban még ezt nem tudtam tisztázni,ezért kértem a segítségeteket. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!