Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyi idős kortól lehet a...

Mennyi idős kortól lehet a gyereket egyedülhagyni a kutyával?

Figyelt kérdés
úgy értem ha kimegy a gyerek az udvarra és én esetleg főzök vagy takarítok?
2011. aug. 17. 19:59
1 2
 1/13 tetro ***** válasza:
milyen kutya?
2011. aug. 17. 20:04
 2/13 A kérdező kommentje:
labrador
2011. aug. 17. 20:06
 3/13 anonim ***** válasza:
kutyától és gyerektől is függ
2011. aug. 17. 20:06
 4/13 anonim ***** válasza:
Ha barátságos kutya és a gyerek nem olyan, hogy folyton nyúzza és nyulkapiszkál az eb szájában, akkor 6-7-8 éves kor...
2011. aug. 17. 20:07
 5/13 A kérdező kommentje:

8 éves a fiam.Nem kártékony és vandál,hatalmas állatbarát.

Most is éppen az udvaron a bogarait rendezgeti éjszakára! :)

2011. aug. 17. 20:14
 6/13 anonim ***** válasza:
Akkor szerintem nyugodtan, de mondd meg neki, hogy mikor nem vagy ott, ne babrálja sokat a kutyát, főleg ne a nyakánál, biztos ami biztos :)
2011. aug. 17. 20:16
 7/13 anonim ***** válasza:

igen ha a labrador nem láncon van, nem egy idegzsába, akkor csak egyre figyelj - illetve mondd el a kisfiadnak:

ha átjön hozzátok játszani más gyerek, ne durvuljon el a játék.

mert akkor a kutyátok elég valószínű, hogy a "kis gazdája" védelmére kel, és jobb esetben csak megijeszti, esetleg enyhébb/komolyabb sérülést okoz a másik gyereknek.

amúgy én világ életemen kutyákkal voltam körülvéve, ráadásul nem labradorokkal, hanem közép-ázsiaiakkal...

lovagolhattam is a hátukon, szán elé is befoghattam őket, de soha nem volt semmi gond.

(sőt, inkább játszottam a kutyákkal, mint a szomszéd gyerekekkel.:))

A leírtak a kisfiad is jóban van a természettel, szerintem nyugodtan egyedül hagyhatod őket, a kutya ezt érzi.:)

2011. aug. 17. 21:14
 8/13 anonim ***** válasza:
Én nem hagynám egyedül, minimum 13 éves koráig, az ördög nem alszik.
2011. aug. 17. 21:25
 9/13 tetro ***** válasza:
az ördög nem, de a legtöbb kutya nem is ördög
2011. aug. 17. 21:26
 10/13 A kérdező kommentje:

Igazából nem a nap 24 órájában lenne egyedül a kutyával,mert eddig csak úgy van vele ha én is ott vagyok.Nem láncra vert kutya,velünk él a lakásban is,bár amikor meleg van kint alszik.

A fiam nemrég kezdett önnálósodni és saját maga megy ki az udvarra,de ha éppen főzök vagy takarítok akkor nem látom,bezárni meg egyiket sem akarom.

Nem egy idegbeteg kutya,kimondottan ezért vettük tenyésztőtől.

Bár a kutyáról és a gyerekről sem feltételezem,hogy összeakaszkodnak,de ezért kérdeztem hogy aggódnom kell e vagy ennyi idősen már lehet egyedül vele.A kutya ivartalanított leányzó.

2011. aug. 17. 21:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!