Minden egyes embert akit ismerek, nem azt mondja a kutyájára, hogy pincsi, hnaem pekingi PALOTAkutya!
Ó, én kérek elnézést, mikor lepincsizem a kutyájukat. De mégis miért nem lehet így nevezni? Miért PALOTAkutyának kell nevezni, mert olyan előkelő ez a fajta?
Mert nekik így tetszik és a Pincsi(Majom pincsi) a majomra emlékezteti őket és annyira szeretik a kutyust,hogy nem akarják hogy valaki lemajmozza meg a Pincsi olyan lenéző szó.Bár nekem tetszik a pincsi elnevezés és a palota pincsi is szal ez csak 1 szó :)
2011. aug. 17. 12:03
2/11 anonim válasza:
ponthogy nem a pincsi a neve :) majd a te gyerekedet meg kismajomnak fogják hivni. jédikmá hogy csimpaszkodik, édes kismajom!
2011. aug. 17. 12:06
3/11 anonim válasza:
Én pekingi palotapincsinek hívtam, amúgy simán lepincsiztem mert az aranyos, meg hát ő pincsi volt. :)
2011. aug. 17. 12:06
4/11 anonim válasza:
mivel a fajta neve nem pincsi, hanem pekingi palotakutya....
2011. aug. 17. 12:07
5/11 anonim válasza:
Mert az a neve, h pekingi palotakutya. Olyan fajta kutya h pincsi NEM LÉTEZIK!!
Téged se Nyünyükének hívnak hanem a neveden.
2011. aug. 17. 12:09
6/11 anonim válasza:
örülj hogy nem puncinak hívják, te neked nemsok gondod/dolgod lehet h ezen agyalsz
2011. aug. 17. 12:10
7/11 A kérdező kommentje:
Tényleg? Akkor ki találta ki ezt a szót, és miért csak ilyen fajtára hallottam eddig? Azt hogy pincsi, még senki nem mondta egy rotira, dobira, németjuhászra, tacskóra, beaglera...stb.
És a legtöbb képtalálaton a "palota kutya" jön be:
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!