A kutyánknak iszonyú hülye neve van (4 éves). Ha most elkezdem máshogy hívni, hallgatni fog rá?
Apukám nevezte el az első kutyánkat, mondván, hogy ő gyerekkora óta egy olyan nevű kutyát akar. Én iszonyodom attól a névtől, mert szerintem borzasztó, pedig hallgat rá. A kutyánk már 4 éves lesz lassan, és hétvégén voltunk fürdeni, és a kutyánk szokása, hogy odamegy a medence pereméhez, és bámul minket. És ahogy másztam ki, pont olyan pofát vágott, mint Stephen King - Cujo című könyvének a borítóján. Ezért én elkezdtem Cuyo-nak hívni (dzs-vel nem tetszik, így olyan különlegesebb). Azóta szinte mindenki átszokott erre a névre, mert tényleg mindenki utálja az eredeti nevét, viszont vannak még, akik úgy hívják, mert apukám jelenlétében nem lehet Cuyo-zni. Szerintetek hogyha kétféle néven hívjuk, meg fogja érteni? Apukám úgysem fog belemenni a névcserébe, pedig egyértelműen jobban tetszik mindenkinek, de még hallgathat rá ilyen idősen? Elég okos kutya (leonbergi).
12l
Szerintem aranyos, és illik rá.
Az eredeti ZUÁRD.
Persze! Az én kutyám már bőven elmúlt 10 éves, mikor az állandóan erre járó hajléktalanok elkezdték Ubulnak hívni. (Lány kutya.) És minden sz@rsággal elkezdték etetni, amit a kukákban turkáltak.
Többször szóltunk nekik, hogy ne etessék a kutyát és ne Ubulozzák, mert van rendes neve, de csak azért is csinálták. Szinte minden nap hallottunk bentről, ahogy óbégatva Ubuloztak a kapuban.
A kutya meg már úgy megtanulta, hogy rögtön rohant hozzájuk az első Ubulra. De eközben persze a rendes nevére is hallgatott.
Amúgy mi a kutyátok régi neve? Kíváncsi lennék rá. A szomszédunk két kutyáját Ferjantúrnak és Árcsinak hívják. Ennél szerintem ne lehet röhejesebb a tiétek. :D
Át lehet szerintem szoktatni, a miénk is tudta, hogy róla van szó akkor is ha direkt nem nevén említettük, mikor róla beszéltünk.
Másrészt a legjobb az lenne, ha találnál egy nevet amiek hasonló a hangzása mint az előzőnek, de tetszik.
Nem konkrét névre figyelnek, hanem hangzásra.
Pl. Dorisz nevű cicámat barátaim rendszeresen hívták Borisznak, Komisznak, Tenisznek, mindenfélének és hallgatott rájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!