Amerikai Staffordshire terriert (AMSTAFF) vagy Staffordshire Bull Terriert tartsak lakásban?
Szerintetek melyik jobb egy panellakásba? Akár a méret akár a viselkedés terén? Melyik nyugodtabb természetű, könnyebben kezelhető,nevelhető, tanulékonyabb és az akaratosság? És melyik való első kutyának. Páromnak már volt rotija de nekem még nem volt soha kutyám.
Melyik bírja jobban ha időnként 8-9 órát kell egyedül lennie. Hét közben napi kétszeri séta elég nekik (reggel 3/4óra, este 1,5 óra) Hétvégente viszont jól meg tudnánk mozgatni!
Válaszotok előre is köszönöm!
12:33-as nagyon köszönöm, mi is amúgy egy igen nyugis szukát és kant néztünk ki, a szuka alig húz pedig nem én vagyok a gazdája és játszani is olyan finoman játszott velem. Igaz én max 3szor tudom levinni, de azt hiszem szoktatás kérdése is, hogy mekkora a mozgás igénye.
Sokat segítettél a döntésben, hálás vagyok érte!
Igazából most úgy néz ki, hogy Amstaff.
Még pénteken megnézünk egy Staffbull tenyésztőt, beszélgetünk vele meg ilyesmi, de a vérmérséklet azt hiszem döntőbb lesz mint a méret!
Aki engem (fiatal nő) meglát egy ilyen kutyával és azt meri mondani, hogy harci kutya és van nála egy kis plüss szőrmedög, akkor megkérdezem tőle, hogy tudja e egyáltalán mi az hogy kutya és tudja e a fajták közötti különbséget?Lehet szerzek egy két ellenséget de merjenek a közelembe jönni :P
Mikor sétáltattam a tenyésztővel Amstaffot majdnem nekiugrott egy uszkár, 10percig nyávogott körülötte (amit ugatásnak szánt) a Staffi egy ideig tűrte majd egyet visszamorrant, a tulaj meg mondja fogja vissza a kutyáját. Erre egy másik képen röhögte, mondván eddig mire figyelt?
Nem fogom hagyni magam, mert 20éve kutyára vágyom és pont ilyen kell, aranyos szeretni való, de nem hagyja magát és nem egy szobapemzli (persze ott is vannak kivételek, mert van nagyon jól tanított okos kis termetű kutya).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!