Hogyan lehet és érdemes fellépni azzal a gazdával szemben, aki kutyáját kiteszi az autóból és elhajt?
Jelentsd fel. Ha te nem akarod, akkor vedd fel a kapcsolatot az állatvédőkkel.
A kutyával mit csináltál? Ha leadtad, akkor ott mindjárt megadhattad volna az autós adatait is!
Megvan a neve is.Iwiw-ről már törölte magát mivel rengeteg levet kapott.Még a címe kéne..ha közel laknék biztos elmennék hozzá és megmondanám a magamét.
A KVA-773 rendszámú Ford Focus Szabó István nevén van, 1956.09.07-én született, fenn van az -en is: SZABÓ ISTVÁN [BAJSZI] (53).
A mi kutyánkat is pár napja tették ki az előző "gazdái" egy autóból, úgy találtuk. Igaz, nem láttuk, egy benzinkútnál hagyták, mikor beálltunk tankolni, és ott futkározott, ugrált, játszott velünk, akkor mondta a kutas, hogy alig egy órával korábban hagyták ott. Én is nagyon haragudtam rájuk, hogy lehettek ilyen szívtelenek, de mivel nem tudunk róluk semmit, nem velük foglalkoztunk, hanem a kutyussal: hazavittük, befogadtuk, és sajátunkként szeretjük, nevelgetjük. Ő pedig nagyon ragaszkodik már most (vasárnap óta), és szemlátomást teljesen elfogadott gazdiknak.
Ezzel nem állítom, hogy helyes dolog kitenni a kutyust, mert nagyon nem az, de pont azért merik megtenni, mert tudják (vagy remélik), hogy akad legalább egy ilyen ember vagy pár, akinek megesik rajta a szíve, és hazaviszi (jobb esetben...). A rosszabb esetbe bele sem merek gondolni...
Mondjuk elképzelni sem tudom, hogy élhette meg szegénykém, hogy elhagyták. Ha reggel eljövök otthonról, még a lépcsőházban is hallom, hogy sír utánam, pedig a párom otthon marad vele, nincs egyedül. De talán éppen azért esik mindig ennyire kétségbe, mert fél, hogy mi is elhagyjuk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!