Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ma már egyáltalán nem csonkítj...

Ma már egyáltalán nem csonkítják a kutyák fülét és farkát?

Figyelt kérdés
egész egyszerűen nem tudom elképzelni pl. a dobermant hosszú farokkal, és a boxerek is nagyon furán néznek ki. Kérésre sem csinálnak ilyet?
2009. ápr. 13. 18:12
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2009. ápr. 14. 10:23
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem csak orvosi okokból lehet megcsinálni. A Büntető Törvény Könyvben leírtak szerint ha a fajta múltját tekintve szokás az ilyen beavatkozás akkor teljesen legális. Egyébként nem is értem hogy lehet ez kérdés, hisz nem véletlenül csinálja meg MINDEN állatorvos.

Aki kételkedik annak később linkelek, csak ezen a gépen nincs meg könyvjelzőnek.

2009. ápr. 14. 12:20
 13/16 anonim ***** válasza:
85%

Kedves előző. Nem csinálja meg minden állatorvos. Pl az enyémnél a rendelőben ki is van írva, hogy a rendelő egy orvosa sem vállal ilyen műtétet.

Állatorvos barátunk szintén nem vállal ilyet.

2009. ápr. 14. 12:32
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

A mi környékünkön lévő összes állatorvos megcsinálja, ezért gondoltam! Akkor maradjunk abban, hogy a legtöbb.

Egyébként itt a link: [link]

II. fejezet

2009. ápr. 14. 17:13
 15/16 A kérdező kommentje:
Ez a link nagyon hasznos! Minden benne van :D
2009. ápr. 15. 14:49
 16/16 anonim ***** válasza:
85%
én is úgy tudom, hogy nem versenyezhetsz vele, ha le van vágva. Azok meg, amelyek levágott füllel és farokkal versenyeznek, azért teszik, mert még a törvény (vagy szabályzat, nem tom mi) módosítása előtt születtek. Azt hiszem, versenyeken fülvágás és farokvágás esetén nézik, hogy mikor született a kutya. Különben meg hozzá lehet szokni.
2009. ápr. 16. 18:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!