mi 1 éve csináltattuk meg a pitbull fülét farkát, mit mondjak nem volt különösebb gond azzal h sokáig kellett érdeklődni emiatt.
2009. ápr. 13. 18:23
2/16 anonim válasza:
Vigyázz mert mindjárt elkaptak itt, hogy ez a legnagyobb állatkínzás a világon... A sokkal súlyosabb dolgok ellen meg nem tesznek semmit... Én sem tudom elképzelni a dobermannt- egyész egyszerűen szólva bűn ronda szerintem, ha dobit veszek akkor nem akarom, hogy úgy nézzem ki mint egy agár, arra ott vannak az agarak. De elég sok kupírozott kutyát látok manapság is akik még fiatalok, szóval nem régen csinálták, úgyhogy szerencsére még nem lehetetlen... Na most jól le fognak nullázni...
2009. ápr. 13. 18:28
3/16 A kérdező kommentje:
és illegális lenne, ha megcsináltatnám? Komolyan? Én el vagyok maradva...
Nekem csak az tűnt fel, hogy a mi boxerünkenk már a fülét nem, de a farkát még csonkították, aztán a mostani kölyköknek még azt sem...
Annyira furcsa...
2009. ápr. 13. 18:32
4/16 anonim válasza:
Hát én azt halottam, hogy nem versenyezhetsz vágott, kupírozott fülű kutyával. Arra már nem emlékszem, hogy melyik országban és nem is biztos, hogy így van...
2009. ápr. 13. 18:40
5/16 anonim válasza:
Csak akkor lehet vágni, ha a fajta eredetének megfelelő fajtaklub standardje ezt engedi.
Kiállításon, versenyen nem indulhatsz vele itthon se, Európában se, mert a kutya nem felel meg a standardnek.
2009. ápr. 13. 18:45
6/16 anonim válasza:
Akkor azonat akiket én láttam a kiállításokon, még akkor születtek amikor szabad volt? Hogy indulhatnak a vágott farokkal és a fülellel? De még a fiatal csoportokban is látom a vágottfülű kutyűkat. Most dobiról beszélek, főként azt szoktam figyelni.
2009. ápr. 13. 18:53
7/16 anonim válasza:
Igazából nem csak, hogy nem indulhatsz vele versenyeken...büntetik, elég keményen, mert állatkínzásnak minősül.
Szerintem azért fura hosszú farokkal elképzelni a kutyát, mert megszoktuk a rövid farkat, de egy idő múlva már a vágottat nem tudnánk elképzelni.
2009. ápr. 13. 18:54
8/16 anonim válasza:
JÓ-jó, büntetik, de akkor miért látom a kiállításokon, főként dobinál és beuceronnál? És a fiatalabb kutyáknál is... Akkor vegyem úgy, hogya kiknél látom azon nem giazi tenyíésztők? o.O
2009. ápr. 13. 18:58
9/16 anonim válasza:
Őszintén szólva arra a kérdésre, hogy lehet, vagy nem, én még konkrét választ nem kaptam. Hallottam, hogy ha a fajtaklub megengedi, akkor szabad, hallottam már azt is, hogy "szépészeti" okokból tilos a csonkítás. Ugyanakkor kiállításon én is láttam 4 hónapos staffit vágott füllel. Az én véleményem az, hogy lobbizhattak volna a fül és farokvágás betiltásáért akkor az állatvédők, amikor nincs több százezer kóbor és gazdátlan kutya, nem élik le egész életüket 1 méteres láncon, olajoshordóban, illetve nincs ennyi brutális állatkínzás és üresen állnak a menhelyek kennelei. Eddig szerintem még mindig nem ez a legnagyobb bűn.. Egyébként sok olyan állatorvos van, aki elvállalja, bár nem veri nagy dobra, de ha bejelentkezel, hogy szeretnél fület vágatni, simán elvállalják.
2009. ápr. 13. 18:59
10/16 anonim válasza:
Elvileg egészségügyi okból lehet megcsinálni (lefagyott, véresverte a kutya a farkát, beszakadt a füle) Ilyen orvosi igazolással versenyen is lehet indulni. (Mondjuk általában kilóg a lóláb, de nem lehet mit csinálni)
Az EU-ban, pl Németországban nem indulhatnak ezek a kutyák, ott teljesen tilos a csonkolás. Ezt a szabályozást vették át a magyar szervezetek is, és így került bele az állatvédelmi törvénybe is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!