Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Melyik nagytestű kutyafajtát...

Melyik nagytestű kutyafajtát lehet kisgyerek mellett tartani?

Figyelt kérdés
Mi a golden retrieverre gondoltunk, mert ő elvileg szereti a gyerekeket. De rajta kívül milyen fajtákat ajánlanátok még?
2011. aug. 13. 21:51
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Inkább egy tacskót, de ha kell nagykutya akkor olyan legyen amelyik nem nézi játéknak a gyereket, valami halvérűt keress.
2011. aug. 14. 03:43
 12/18 anonim ***** válasza:
0%

Úgy gondolom, jobban értek a kutyákhoz, mint sok itteni hozzászóló...

Tehát én még mindig azt állítom, német juhászt ne vegyetek első kutyaként baba mellé.

2011. aug. 14. 08:19
 13/18 A kérdező kommentje:
Felesleges a német juhászon vitázni, azt semmiképpen nem akarunk :)
2011. aug. 14. 08:43
 14/18 anonim ***** válasza:
én úgy tudom a boxer egy hihetetlenül családbarát kutya, örökké játékos kölyök, imádja a gyerekeket is, és persze vigyáz rájuk. nagyon aranyos kutya tud lenni, persze normális nevelés nélkül egyik kutya sem lesz normális.
2011. aug. 14. 10:46
 15/18 anonim ***** válasza:
Èn a lagotto romagnolo-t javaslom neked,mert tapasztalatból tudom,hogy imádja a gyerekeket,és a közelükben nagyon vigyáz arra,hogy nehogy kárt okozzon.Ezen kívül nagyon nyugodt,engedelmes,okos kutya,és hagyja,hogy a gyerekek játszanak vele.A gyerekem rángatta a kutya farkát,a kutya pedig csak elment.Többször is szokott ugatni,ha valami nincs rendben a gyerekkel.Ez az a kutya amelyiket bármennyi időre egyedül merem hagyni a gyerekemmel.
2011. aug. 14. 14:07
 16/18 anonim ***** válasza:

én az összes retriever fajtát ajánlom, nem csak a goldent és a labradort.

nekünk két labradorunk van, és imádják a gyerekeket. egyszerűen meg vannak veszve a kicsikért, tíz másodpercig sem bírják, ha valaki nem simogatja, ölelgeti őket.

valamint nagy a fájdalomküszöbük, szóval lehet szorongatni fülüket, farkukat, soha nem harapnak, vagy morognak emiatt.

2011. aug. 14. 21:01
 17/18 anonim ***** válasza:

Választhatsz gyakorlatilag bármilyen fajtát. A lényeg: szocializáció, rendszeres séta, sok mozgás, a gazda tényleg legyen falkavezér - és a legfontosabb, hogy a gyerekkel sosem hagyjuk egyedül a kutyát.

Választhatsz akár német juhászkutyát is (tudom, nem ilyet szeretnétek), bármit.

Nem a fajta teszi a (normális, kiegyensúlyozott) kutyát, és sosem szabad kettesben hagyni őket. Ennyi.

(Egyébként: golden retrieverem van, de nem csak golden ajánlanék gyermek mellé)

2011. aug. 14. 23:15
 18/18 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget!
2011. aug. 15. 08:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!