Mi ez a "vérükben van a dolog" szövegelés?
Annyiszor hallom, hogy harci kutya, erre tenyésztették, évek óta. A VÉRÜKBEN van, hogy esetleg neki menjen egy másik kutyának, és a torkát harapja át.
De ez hogy is van?
Nem bírom felfogni...
Megszületik egy amstaff, bull terrier, pitbull köylök, kinyitja a szemét, és ráébred, hogy Őt a fajtáját harci kutyának tenyésztették, és arra született, hogy megtámadjon más kutyákat?
Nem bírom elképzelni. Embereknél is van ilyen? Most egy embert felnevelek gyilkolásra, annak majd a gyereke is simán átvágja másoknak a torkát, vagy mi?
Hát tényleg a vérükben van...
Tehát, a második évezred közepe fele harcoltatták a kutyák egyes fajtáit, a robosztus kutyákat szelektálták ki és tenyésztették tovább. Harcra nevelték őket! És tényleg az ösztön, ami párszáz éve bennük van, az meglátszódik a kutya viselkedésén. Lehet ezt a TERMÉSZETES ösztönt kinevelni vagy felerősíteni a kutyában. Olyan ez az ösztön, mint egy pulinál a terelés. Vagy egy vizslánál a vadászat és az apport. De nem volt olyan ezeknél a terelő vagy vadászebeknél, hogy amelyik nem volt harcias, azt kivonták a tenyésztésből. A piteknél, staffoknál így volt. Ezért erős bennük a harcolási készség. Embereknél nincs ilyen. De valószínűleg ha az embereket egy felsőbbrendű faj harcoltatta volna ennyi idő óta, egy ösztön kialakult volna bennünk. Hát, jobban nem tudom elmagyarázni.(:
ma 16:53
Ne fárassz, ez a fent maradásért történt. Tudod, a gyenge az elpusztul.
Nem értem a kérdést!
Aki ismeri az amstaffot mint fajtát, azt tudhatná, hogy bikák lefogására használták, nem arra enyésztették, hogy más kutyát öljön meg és tépjen szép. Ez már a nagyon undorító embereknek az ötlete volt, ami a mai napig él az emberekben mind addíg , míg meg nem ismerik a fajtát, és méghozzá azt a kutyát amelyiket a gazdája rendesen nevel. Mert mint mindenki tudja, egy kutya olyan lesz amilyenre a gazdája neveli, persze vannak kivételek, amik a szaporítóknak köszönhető, hogy rossz idegrendszerű kutyákat szaporítanak.
Már leírtam egy párszor, hogy nekünk 2 amstaffunk van egy szuka(2,5 éves) és egy kan (1,5 éves), kiskölyök koruk óta járunk minden nap kutyák közé, egyik se verekedett még kutyával, pedig a tacskótól kezdve a német juhászon át, a dogon keresztül minden fajta van.
És amelyik kutya tud őlni, az csak a gazdájának köszönhető, hogy antiszociális, a másik meg kiskorától kezdve hergeli, akkor is üti amikor alszik stb stb. És ezért ki okolható a "gazdi", akit nem hívnék annak.
ez olyan mint az, hogy egy 3 hónapos kisaussie nálunk már terelgeti a kecskéket, teljesen ösztön szerűen..
Ezeknél a fajtáknál ugyanez van, mindig azokat az egyedeket keresztezték amik a legagresszívebbek voltak. Néhány éve voltam egy sarplaninai juhász tenyészetben még amikor Amerikában voltunk.. ott őrző- védő feladatokra szelektáltak és szinte félelmetes volt látni, hogy egy néhány hetes kiskutya milyen hihetetlenül agresszívan tudott viselkedni... ezt aztán tovább lehet benne erősíteni vagy megpróbálni elnyomni
Na 2 okos válaszoló!
És kérdező ahogy leírtad, úgy nevelik bele a kutyákba akik harcoltatják őket!
17:27-es köszönöm szépen:)
16:58-as voltam.
Ja amit írtak páran hogy benne van a vérükbe, akkor akinek az apja gyilkos a gyereke is az lesz? igen vagy nem, ha normális körülmények között nő fel a gyereke és normálisan neveli akkor nem.
Ha egy yorki elé rakok egy patkányt akkor megöli?????-nem, pedig patkányok megölésére használták!!!
A válasz megírásának időpontja: ma 17:32
De tényleg ez az igazság. A környékünkön nem egy nem kettő staffi van , a legtöbbje gyönyörűen játszadozik a többi kutyával, amelyik nem , azt meg gondolhatjátok , hogy kik tartják , és hogyan.
Arról nem is beszélve, hogy nem is olyan rég, ok nélkül szaladt nekem egy keverék kutya, vicsorogva, mire a gazdája ennyit mondott: nem bánt, csak harap ha ha.
Hát nagyon vicces mondhatom...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!