Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Az ivartalanítás tényleg...

Az ivartalanítás tényleg segíthet?

Figyelt kérdés
Van egy kutyákkal agresszív kistestű kutyám . Általában a kanokat nem tűri meg maga mellett . Sőt szinte semmilyen kan kutyát nem tűr meg .Tegnap elvittem a parkba és szabadon engedtem a kutyám , bízva abba ,hogy nem bánt majd senkit .A helyszínen 5 kan kutya volt és 3 nagytestű , eleinte jól ment minden , utána megtámadta a kutyám a nála jóval nagyobb testű kan kutyát . A nagy kutya próbált nem lealacsonyodni a kutyám szintjére így nem is nagyon reagált rá . De az enyém meg követte vicsorogva . Utána megfogtam és kiosztottam. Elengedtem újra és pár perc után megtalálta következő "áldozatát" egy másik nagytestű kutyát .Az a kutya viszont nem hagyta magát és földre teperte az enyémet. Utána az enyém nem volt hajlandó az ott lévő 5 kutya közelébe menni ,holott 5 perce még köztük járkált és szaglászta őket meg ha úgy adódott támadta is . Szóval most fél tőlük , nemrég meg még támadta . Az ivartalanítás segítene a dolgon , hogy lehessenek kan barátai is ? És ha igen akkor az mennyibe kerülne ?
2011. aug. 11. 10:14
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

A kutya súlyától és állatorvostól függ.Most ivartalanítjuk a szuka bullterrierünket,egyik dokinál 19 ezer,másiknál 35 a műtét.

Ne sajnáld a pénzt ivartalanításra.Később sok olyan baj lehet az elmulasztásából,ami sokkal drágább kezelést igényel.

2011. aug. 11. 10:41
 12/22 A kérdező kommentje:
Nem sajnálnám rá a pénzt , ha sok lenne :) . De ha ivartalanítás után még kutyasuli kéne akkor az lehet tolódni fog 2-3 évet , az biztos mert az úgy kicsit sok lenne , ha hetente mondjuk 2x kell menni fél órát utazgatni , meg havidíj is .
2011. aug. 11. 10:44
 13/22 anonim ***** válasza:

Az ivartalanítás önmagában nem megoldás. Ha az lenne, elég lenne minden kan kutyának egy 15 perces műtét és meg lenne nevelve.

Ha semmiképpen sem jöhet szóba a kutyasuli, kérj meg valamilyen kutyás ismerőst, hogy segítsen. Ez pont olyan dolog, amit csak kutyás közösségben tudsz gyakorolni.

2011. aug. 11. 10:44
 14/22 A kérdező kommentje:
Ez remek ötlet , a legjobb barátomnak van 1 éves magyar vizslája , lehet kicsit fiatal lesz a dologhoz és csak játszani akar majd , de remélem sikerülni fog elérni bármit is . Mert a jelenlegi helyzetnél csak jobb lehet , nagyon kínosan érzem magam amikor a kutyám különböző időtájt több kutyának is neki támad . Otthon meg nagyon jámbor , kenyérre lehet kenni szó szerint , van ,hogy tesóm ölbe hurcolássza meg vele alszik , úgyhogy csak kutyával ilyen .
2011. aug. 11. 10:50
 15/22 anonim ***** válasza:
De első körben azért ivartalanítsd, mert biztos h nagyban befolyásolja a viselkedését, h tele van a szervezete tesztoszteronnal...és ha még túl sokat is termel, akkor meg pláne okozhat ez agressziót.
2011. aug. 11. 11:06
 16/22 anonim ***** válasza:
Honlapokra általában nem írják ki az árakat. Az ivartalanítás általában súlyfüggő - mivel az altatószert aszerint adják. Föl kell hívni őket és megkérdezni.
2011. aug. 11. 11:36
 17/22 A kérdező kommentje:

Rendben , köszönöm a válaszokat , sokat segített mindenki!!

Már fejbe eldöntöttem , hogy lesz ivartalanítás és jó lenne a nyáron még . Ha valaki tud még hozzászólni a témához ,vagy tanácsot adni nyugodtan írjon !!

2011. aug. 11. 11:42
 18/22 anonim ***** válasza:

Ha csak kanokat támad meg, akkor segíthet az ivartalanítás, sokkal kevésbé lesz utána domináns a kutya és a szukák iránt sem fog zavaróan érdeklődni.

A műtét után vártok 2-3 hónapot, ennyi kell, hogy kiürüljenek belőle a nemi hormonok, utána megnézitek a viselkedését a többi kutyával. Ha nem javult jelentősen, akkor érdemes lenne felkeresni egy kutyaiskolát.

2011. aug. 11. 11:58
 19/22 anonim ***** válasza:

Először is elég felelőtlen dolog, hogy úgy engeded el a kutyádat, hogy csak reméled, hogy nem fog megtámadni senkit. Főleg úgy, hogy egy adott sétánál már egyszer megtörtént a dolog, ezután elengeded még egyszer. Póráz nélkül sétáltatod úgy, hogy tudod, ha meglát egy másik kutyát, nem fogod tudni behívni. Ezek mind olyan dolgok, amikből lehetne komoly baj is, mert mi van akkor, ha esetleg egy nála nagyobb kutya nem tűri el tőle a folyamatos morgást, és mondjuk nyakon harapja? Vagy mi van akkor, ha póráz nélkül sétálsz vele, és meglát az út másik szélén egy kutyát, aztán neki iramodik, át az úttesten?

Ezeket mind át kellene gondolnod.

Az egyértelmű, hogy a kutyád a főnök.

Az is egyértelmű, hogy nem az az ELSŐDLEGES baj, hogy a kutyád ivaros, mert attól még lehetne kezelni (ettől függetlenül vidd el mindenképp ivartalanítani, mert utána tényleg könnyebb bánni vele, de csak a megfelelő szabályok betartása után).

Ha sajnálod a pénzt a kutyaiskolára (ami a jelekből ítélhetően egyértelműen szükséges lenne), akkor olvasd el ezt: [link]

Amúgy a kutyaiskolában nem a kutyát tanítják meg arra, hogy rendesen viselkedjen, hanem téged tanítanak meg arra, hogy olyan jeleket közölj a kutyával, ami miatt nem érzi majd "kötelezőnek", hogy rátámadjon más kutyákra. Persze a kutyád is tanulni fog parancsokat, amik a mindennapi életben elengedhetetlenek.

Szóval olvasd el amit linkeltem, és ha magatokra ismersz (márpedig így lesz), akkor tartsd be a szabályokat, mindenkivel.

Ezután már könnyen le fogod tudni szabályozni, ha támadni akarna.

2011. aug. 11. 12:13
 20/22 A kérdező kommentje:

Egyrészt nem sajnálom rá a pénzt csak nincsen keresetem amiből fedezni tudnám, a szüleimnek meg nincs erre igényük , meg pénzük se hogy havonta 5ezer forintot költsenek a kutyára és még szállítsák is Miskolc másik végébe .

Másrészt a kutyámat csak olyan helyen viszem póráz nélkül ahol nincs senki , eldugott helyeken , egyedül az utcába jön póráz nélkül meg a parkba , ott is focipálya mögött ahol nem lát senki , nem vagyok hülye ,hogy elengedjem a kutyám a úton vagy ahol van esély rá ,hogy más kutyát lát vagy kocsik jönnek . Kizárólag olyan helyen engedem el ahol tudom ,hogy nem jön se kocsi , se kutya .

2011. aug. 11. 12:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!