Van olyan fajtiszta kutya, ami olcsóbb mint 50. 000 Ft?
Husky-t vagy labradort szerettem volna. De ezeknek az ára mind 60.000 és 100.000 Ft fölött van. :(
Mindenképpen valami nagyobb testűre gondoltam, és nem ilyen harci kutyára, hanem valami szép, bundásra.
Hát ezeket az oldalakat már nézegettem, de nekem csak tavasszal lehet kutyám, és kiskutyát akarom. Azok pedig mind drágák. Sajnos. :(
Nem vagy biztos ezekben a 20.000-30.000 Ft között mozgó huskykról sem. Hiszem egy kölyök husky (elvileg) 60.000 illetve 100.000 Ft fölött van.
Nagyobb termetű, hosszú szőrű németjuhász is lehet megoldás.
Nincs túltenyésztve, általában egészségesek, bár csípőproblémásat ki lehet fogni. A fajtatisztaság nem jelenti egyben, hogy törzskönyvezett. A nélkül olcsóbb.
Figyu Knitta,ennyi az ára egy normális tenyészetből való kutyakölyöknek.Ha kölyköt akarsz,ha fajtatisztát akarsz,akkor spórolj rá.Ha nem telik,akkor pedig fogadj be menhelyről,fajtamentőktől.De szaporítótól ne vegyél semmiképpen se!
Egyébként,ha megvenni nincs pénzed,honnan lesz pénz az etetésére?Csak a kaja legalább 7-8 ezer Ft havonta egy nagytestű kutyának.Tavaszig van még legalább 7 hónap.Ha csak azt a pénzt félreteszed,amit ez idő alatt kajára elköltenél,az máris majd 60 guriga.Erre még rácsapsz 20-at,és már tudsz venni egy TK-s kutyát,esetleg szín- vagy harapáshibával,de tökéletesen egészségesen.
Hát anyum ma jelentettek ki, hogy "100.000-ért nem veszünk kutyát, de még 40.000-ért sem".
Éppenséggel nekem van 40.000 gyűjtött pénzem. De hát ez van. Ha anyum azt mondja, hogy nem, akkor nem. Én meg nem kérek valami "beteg" kutyát, amivel később csak a baj van. Többe kerülne az orvosi ellátás, mintha vennék egy normálisat. (Szerintem.)
Tudom, hogy sokan unják már ezt a menhelyre rábeszélést, de akkor sem tudom kihagyni. A Husky és a Labrador két olyanszinten homlokegyenest különböző jellemű fajta, hogy szerintem nem vagy tudatos a kutyaválasztásban.
Jó genetikai hátterű egészséges és fajtatiszta kölyökkutyát ilyen összeg alatt nem kapsz.
Ugyanakkor olyan mennyiségben kerülnek utcára, gyepmesterhez, menhelyre kölykök, hogy biztosan találnál olyat, aki szerelem elsőlátásra. Nagyon sok helyes, különleges keverék kutya végzi a dögkútban.
Annyi, de annyi felesleges és szükségtelen kutya van, akik mind mind hűséges barátai lehetnének egy embernek, mégis csak a nyomorúság és a szomorúság jutott nekik.
Még fajtatisztákkal is tömve vannak a menhelyek.
Én a mostani magyar helyzetben biztosan csak és kizárólag akkor vennék pénzért kutyát, ha tenyészcéljaim lennének (de nem lesznek) vagy valamilyen olyan speciális sport célom, amihez muszáj fajtatiszta, speciális célra tenyésztett kutyát.
Most is van egy ideiglenes kutyám, aki egy tündér, szegény annyit követett el, hogy tipikus minden sarkon születő tizenkettő egy tucat keverék kutya. Okos, bájos, jól szocializált, tipikusan az a kutya, akit bármikor rá mernék bízni egy full lúzer kezdő gazdira is, mert annyira jó jelleme van. Mégis nagyon kicsi esélyét látom, hogy megtaláljuk az álomgazdiját.
Hidd el, ha felnő veled egy kölyök kutya, tökmindegy, hogy hogyan néz ki, imádni fogod!
Anyumat kérdezzétek. Ő jelentette ki.
Jó mondjuk most tettek fel 3 hónapja egy fogszabályzót, ami benne lesz kb. 500.000-be... De néha én sem értem anyumat.
Először még azt mondta, hogy megígéri, hogy veszünk egy kiskutyát, de csakis olyat, amiről tudjuk, hogy milyen fajta.
Ugyanis ennek van egy rövid story-ja. A lényeg az, hogy be akartam fogadni egy kidobott (még talán kölyök kutyát) kutyát, de sajnos nem lehetett, mert nincs még elkerítve a telkünk a többi szomszédétól.
Az előttem szólókkal egyetértek, de ha mindenképpen fajtatiszta kutyát szeretnél, nagyon ajánlom neked ezt az oldalt (és édesanyádnak is, olvasgassatok együtt):
olcsokutya.info
Itt könnyen érthetően le van írva, miért nem szabad ennyi pénzért kutyát venni, ha nem menhelyről fogadsz örökbe. Inkább legyen egyszeri kiadásként picit több, mint évek múlva a többszöröse a gyógyszerek miatt... Emellett, mivel tényleg kicsit bizonytalannak tűnsz a kutyaválasztásnál, olvasd el a Fajtabemutatót is. Sok más oldallal ellentétben itt a fajták előnyeit ÉS az esetleges hátrányait is leírják, például idegenekkel/állatokkal bizalmatlan, vagy épp ellenkezőleg, túl barátságos, nem házőrzőnek való stb. Nagyon hasznos honlap, szánj rá egy kis időt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!