Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Rottweiler vagy Doberman a...

Rottweiler vagy Doberman a jobb testőr?

Figyelt kérdés
2011. aug. 7. 10:59
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
Ja,és MIÉRT?
2011. aug. 7. 11:00
 2/17 anonim ***** válasza:
Kezdőnek vagy gyenge haladóknak Doberman,Haladóknak pedig roti.
2011. aug. 7. 11:13
 3/17 anonim ***** válasza:
52%
Sztem a Doberman. Jobban fegyelmezhetőbb, a rotik közül nagyobb eséllyel foghatsz ki ideggyengét, talán hajlamosabb maga "intézkedni". De ha jó kennelből/tenyésztőtől veszed, akkor sztem a roti is jól beválik, megfelelő nevelés mellett.
2011. aug. 7. 11:14
 4/17 A kérdező kommentje:

2. kutyám lenne. Értek hozzájuk, járunk kutyasuliba stb..

De valahogy úgy érzem, hogy a doberman jobb.

2011. aug. 7. 11:16
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

A Dobermann sokkal elegánsabb! Gyönyörű tartása van, de nagyon szeret ugatni, mellesleg gyönyörű határozott a hangja. A Rotweiler olyan mint egy úthenger, és egyáltalán nem ugatós, ezerszer meggondolja mikor szóljon.

Viszont mindkettő tökéletes testőr.

Betörő a házban, megszólal a papagáj: "Isten figyel téged!" Megismétlődik párszor, mire az ipse megkérdi, hogy ki az az isten. A válasz: "Egy 3 éves Rottweiler a hátad mögött."

2011. aug. 7. 11:17
 6/17 anonim ***** válasza:

(Előző kettő vagyok) Dobermannom volt előzőleg, most egy Border Collie van. Ég és föld a két kutya temperamentuma, esze mindkettőnek van, mindkettő akaratos, de teljesen máshogy. A Dobermannak van saját elképzelése, azonnal a kapunál termett, ha valaki elsétált előtte, a Border Collie-nak nincs semmi önálló gondolata, a kapu felé se szagol, ha bejön valaki. :)

A macskát viszont mindkettő kegyetlenül irtja.

2011. aug. 7. 11:22
 7/17 anonim ***** válasza:

Mind a kettő jó testőr lehet, főleg kutyaiskolával és ha jó helyről veszed.

Nekem személy szerint a dobermann sokkal jobban tetszik, egyik kedvenc fajtám. Sokkal inkább sportosabb felépítésű kutya. Kecses még is tekintély parancsoló a külleme. Nem csak egy munka kutya, de emellett kitűnő családi kedvenc is akivel bármibe fogsz nem vallhatsz kudarcot.

A rottweiler kicsit más tészta. Szerintem erősebb kéz kell hozzá (persze a dobermannhoz is határozottnak kell lenni). Test alkata az ellentéte a dobermannak. Zömök, szilaj testfelépítésű. A rotik általában egy gazdásak, de ha kiegyensúlyozott kutyád van ők is imádják a családot (én is ismertem olyan rotit aki 3éves kisfiúval nőtt fel). Nem annyira sportos mind a dobermann.

Neked kell tudni, melyik kutya passzol jobban hozzád melyikkel bírnál el jobban vagy még is milyen célra szeretnél kutyát?

2011. aug. 7. 11:28
 8/17 A kérdező kommentje:
Hát szeretném ha bírná a futást, szeretne játszani, de emellett csak 1 embert fogadjon el, akit élete árán is védelmez.
2011. aug. 7. 11:38
 9/17 anonim ***** válasza:
Dobermann!!!!!! Persze fül és farokigazítással az igazi, ha gyönyörűn csinálják és utána foglalkoznak a fülével, mindenki csodájára fog járni.
2011. aug. 7. 12:30
 10/17 Az isten a menyből válasza:
szerintem a roti mert a kinézete is ilyesztő és a feje is nagyob igy erősebbet bir harapni ha kell! gazdiszerető ha gyerekortól van meg.
2011. aug. 7. 14:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!