Kutyát vagy Macskát vegyek?
Jöhetnek a hosszú válaszok is
Lécci ne linkelgessetek és ne írjatok bunkó választ sem:)
sztem előbb tisztázzuk az igényeidet.
a kutyával hajlandó vagy ha fuj, ha esik, ha hideg naponta sétálni? a macskával ugye nem kell. ezt nem lehet igy megmondani. a kutyavállalás sokkal nagyobb áldozatot igényel mint a macska.
A kutya jobb szerintem mert az megvéd meg ugat ha jön valaki.
A macska meg csak állandóan nyávog, de régebben azt szerettem jobban:D
Nekem van 3kutyám meg egy macskám!
Kinek melyik tetszik!
Én kutyás vagyok, így azt választanám. Nővéremnél van több cica a házban, őszintén szólva nem vagyok oda értük. Aranyosak, de nagyon maguknak valóak. Nekik elég az, ha puha fekhelyük van és finom kaját kapnak. A simogatást sokkal kevésbé igénylik, mint egy kutya. Persze vannak nagyon dörgölőzős macskák, de szinte mindegyik igényli néha az egyedüllétet.
Ezzel szemben egy kutyának az a legnagyobb öröm, ha a gazdájával van. Könnyebben taníthatóak és magaddal tudod őket vinni (kirándulni, utazáskor).
Ami "hátrányuk" a cicákkal szemben: többet esznek, főleg, ha nagytestű kutyáról van szó (vagyis többe kerülnek), levinni őket sétálni, időt szánni a nevelésükre. Mondjuk ez utóbbi valakinek a hobbija, én annyira nem élveztem ezt a részét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!