Melyik fajtát válasszuk?
Amik eddig szóba jöttek:
-Golden Retriever
-Collie (Skót Juhász)
-Husky
-Alaszkai Malamut
-Szamojéd
Mondhattok még másokat is, de nagy testűek legyenek.
Kertben tartanánk (750 négyzetméter)
Nagyon szép a kert, bár kevés a virág (inkább bokorfélék, és fák vannak)
A legfontosabb szempont, hogy kertbarát legye, ne pusztítsa el a kertet, és ne ásson, ne tarolja le a növényeket.
Napi 2-3 órát tudnánk vele foglalkozni.
Így hirtelen ennyi jutott eszembe, de ha valamit kifelejtettem, és fontos lenne a választásba, kérlek szóljatok, és pótolom.
egyik kutya sem kertbarát, ha nincs lemozgatva, és a 99% kertbarát, ha le van mozgatva. Az sem fajta-, inkább egyedfüggő. Szóval ha az a 2-3 óra aktív, és legalább 2 részletben történik, reggel és délután mondjuk, nem hiszem h sok energiája lesz a kutyának. Másik tanács, hogy ha tenyésztőnél vásároltok, akkor mindenképpen egy kissé passzívabb, de még mindig egészséges kutyust válasszatok, aki felnőve sem lesz hiperaktív mondjuk.
Én a Huskyt választanám, de csak rajtatok múlik, hogy nektek melyik fajta tetszik a legjobban, és melyiknek tudjátok kielégíteni a mozgásigényét.
Ha kezdők vagytok akkor mindenképpen collie-t vagy goldent. A másik kettőhöz kell némi tapasztalat és sok-sok idő. Az első kettő szerintem nyugodtabb, tökéletes családi kutyák.
Ennyi információhoz, nekem még újfundlandi, labrador, bernáthegyi, vizslák és ehhez hasonló barátságos kutyák jutottak eszembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!