Véleményetek a pit bullról?
a non plus ultra!
szép is, okos is, van benne akarat, van benne erő, végtelenül kitartó, nem ismer félelmet, mindene a gazdája, az életemet is rábíznám.
ha az ember együtt tud élni azzal, hogy esetleg a többi kutyáktól szeparálnia kell, akkor a legjobb választás. meg persze kell hozzá egy nagy adag határozottság. de akkor a legjobb kutyák.
nekem tetszik a fajta szép kutya..nevelés kérdése hogy milyen nagybátyámnak volt egy pitbullja hát nagyon cuki volt és nagyon játékos sose féltem tőle..sajnos sok ember rosszul tartja őket és ettől van a sok előítélet.. amúgy vmi mérés szerint a kutya harapások fajta szerint :
spániel
németjuhász
csivava
pitbull
stb már nem emléxem a többi fajtára hogy mi volt..szóval nem a pitbull áll a kutyaharapások élén..
mondjuk gyerek mellé azért nem venném...már erre is volt példa hogy egy pit nagyon barátságos,nyugodt volt aztán megtámadott egy gyereket... mondjuk az a baj hogy gyerekek sok félre értelmezhető jeleket adnak a kutyáknak és akármilyen nyugodt a kutya támadhat modjuk ez minden fajtára vonatkozik szerintem
nekem bichon frise-m van de kisgyerekek közelében nem engedném el mert nem egyszer volt már oda kapás belőle pedig nincs elkényesztetve ..nyugodt 9 éves kutya mégis a kisgyerekek jelenlétét nem szereti az éles hangok,hirtelen mozdulatok miatt.de mondom ez sok kutyafajtánál van szóval a pit is ugyan olyan kutya mint a többi csak erősebb és ha megharap nagyobb sebet ejt mint akármelyik más kutya..
ezt a videót azoknak az embereknek ajánlom , akiknek úgynevezett harci kutya "agybeszűkülése" van :) mint pl a 14:24-es válaszoló
nézd meg ha végig tudod... én remegtem a sírástól.. de igen tényleg az adott fajta hibája, hogy "vadak"....
4 kutyánk van, abból 1 pitbull, semmivel sem vadabb, mint akár egy si-tzu.
Soha nem támadt rá kisgyerekre, pedig 3 éves kisgyerek elég sokat nyúzza és tűri. Szerintem minden nevelés kérdése. Aki kutyát vesz az vállalja, h törődik, odafigyel rá, ugyanúgy egy pit-re is oda kell figyelni.
"Hiába van megnevelve,bármikor el mehet az esze..." Ahogy egy német dog-nak is... lehet h nagyobbat harapni, mint egy pitbull, még sincs elítélve...
Minden fajtájú kutyából lehet 'vérebet' és 'ölebet' is nevelni.
(A videót kb. 3 percig bírtam, utána sírva nyomtam rá a pause ikonra... szomorú, h az emberek ezt meg merik tenni egy állattal... : \ )
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!