Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek lehet belőle bajom?

Szerintetek lehet belőle bajom?

Figyelt kérdés
Elég durva történet... Van egy harci kutyám, 3 éves, Amerikai staffordshire terrier. Tegnap elött sétáltattam a belvárosban Győrben, jött velünk szembe egy nyugdíjas nő(kb.) a kis Westiejével. Az én kutyám teljesen nyugodt volt, még csak felé se fordult. A nő egyszer csak olyan megjegyzést tett, hogy "kretén harcikutya". Pedig még csak felé se nézett a kutyám, és én se néztem őt. Ekkor pedig véletlen "elszabadult" az ő kutyája, nekiugrott az enyémnek, az enyém pedig kettéharapta a torkát. Önvédelemből ölt az én kutyám, szóval ettől függetlenül lehet valami baja a kutyámnak??? A westie egyszer csak pofán csapta az én kutyámat, a nő szabadon engedte.
2011. júl. 25. 22:29
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

nem tudsz levenni egy westiet a kutyádról? ha még valami német juhász méret ment volna neki, akkor érteném... de most egy kis fehér izé... meg markolod oszt elhajítod a frászba. ehhez nem kell a kutyádnak a "jogos önvédelem". olyan kutyád van, ami a többi fajta közül a legközelebb áll a pit bull terrierhez... ezeket a kutyákat ha megtámadják, nem úgy támadnak vissza, hogy csak lenyomják a másikat, itt a kihívás az kihívás és mennek előre, ahogyan erre szelektálták is őket hosszú-hosszú évtizedekig... a ilyen kutya gazdájaként legalább elméletben tudnod kéne, hogy mi történik két kutya összeverekedésekor... a stafford attól, hogy stafford és jámbor lélek, még erős, és nagyot tud harapni. egy tíz kilós vagy az alatti kiskutya nem ellenfél neki.

egyébként a másik oldalról nézve - hogy a "harci kutyás" tegyen szájkosarat a kutyájára csak azért, hogy a póráztalan mitugrász és totál neveletlen miniterrierek biztonságban legyenek - ez ugyanilyen felháborító. de jelen esetben Te sem kezelted jól a helyzetet! tök fölöslegesen járultál hozzá egy kutya halálához...

egyébként jogilag több kérdés is felmerül, egyrészt nézz utána a helyi önkormányzati ebrendeletnek, másrészt szempont az is, hogy hány szemtanú van, és hogy a westie gazdája lépni fog-e egyáltalán.

2011. júl. 26. 07:37
 12/21 A kérdező kommentje:
Nem halt meg a Westie. Csak ráharapott, és odavitte a gazdájának. ( Nagyon nevelt kutyám van megjegyzem.)
2011. júl. 26. 08:08
 13/21 anonim ***** válasza:

"az enyém pedig kettéharapta a torkát. Önvédelemből ölt az én kutyám"

most akkor mivan?

2011. júl. 26. 08:09
 14/21 A kérdező kommentje:
Ma tudtam meg hogy nem halt meg
2011. júl. 26. 08:37
 15/21 compactegon ***** válasza:
nem kötelező az utcán szájkosár, csak törvénytervezetben írják egyelőre.
2011. júl. 26. 09:39
 16/21 anonim ***** válasza:

"

nem kötelező az utcán szájkosár, csak törvénytervezetben írják egyelőre."

Érted, amit írtál?

Szinte mindenhol kötelező.

2011. júl. 26. 11:54
 17/21 anonim ***** válasza:

Ha nem veszed le a kosarat, a kutya azzal is tud védekezni bőven. Főleg egy Westi ellen.Ha a nő feljelent, igaz, ő is kaphat büntit, mert póráz nélkül volt a kutyája, de Téged is megbüntetnek, mert nem volt a kutyádon szájkosár.

Sajnos, az ilyen és ehhez hasonló kutyások miatt nem hogy enyhülne, hanem szigorodik a rendeletek sora a kutyatartókkal szemben.

2011. júl. 26. 11:57
 18/21 compactegon ***** válasza:
érdekes, én az utolsó egy évben 1 kutyát láttam szájkosárral. pórázon minek a szájkosár azt nem tudom. ha egy kutya nekiront az enyémnek, leszarom ha pórázon van. ne engedjék oda!
2011. júl. 26. 12:39
 19/21 A kérdező kommentje:
De most nem igazam van? Ezek a tetves kis kutyák, westiek, yorkik, bisonok, mind túltenyésztett sz@rok lettek, nem bírják őket nevelni, akkor minek tartják? Utcában van egy csivava, szinte mindig elkezdi harapdálni a lábam, mert ugye mindig nyitva van náluk a kapu. Egyszer rúgtam félre, akkor is már felakartak jelenteni, de az én 30.000es új Nike deszkás cipőm levolt sz@rva....
2011. júl. 26. 12:50
 20/21 compactegon ***** válasza:
ha legközelebb is neked megy és fel akarnak jelenteni, nyugodtan megmondhatod nekik, ha kutya embert harap, azt bizony elaltatják...mindegy mekkora egy kutya, az csak kutya marad! meg kell nevelni ez van.
2011. júl. 26. 13:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!