Érdemes lenne megtennem? Lehet belőle valami bajom?
A helyzet az, hogy van egy szomszédom, akinek van egy gyönyörű szép kuvasz fajtiszta szuka kutyája.Az unokái kiköltöztek külföldre, tőlük kapta, mert már ők sem bírtak vele. Kb 1-2 éves lehet, ki van kötözve. Szegény állandóan mozogna, futkározna, de a gazdája sosem engedi el, mert öreg és fél, hogy ellöki. Még nyáron, mikor nyitott ablaknál aludtam, mindig felébredtem a kutya nyüszítésére, kiordított neki a gazdája mindig, hogy "fuj de utállak, már lőne főbe valaki." Ma is láttam, hogy a szomszéd néni dobott be neki egy fél kiló kenyeret, hogy legyen mit ennie a kutyusnak, az öregember meg csak zsémbesen megjegyezte, hogy ne dobálják tele szeméttel az udvarát, elég az amit ez a kutya "odacsinál".
Arra gondoltam, ugyanis nagyon sajnálom a kutyát, hogy ellopnám. Benne lenne barátnőm is, aki még haza is vinné, ugyanis neki most halt meg a kutyája. Ha ellopnánk, és nem derülne ki, hogy mi vagyunk azok, kiderülne? És ha kiderül, lehetne valami bajunk?
Már többször kiszöktettem a kutyát, kicsit játszani, mikor a zsémbes öregember vásárolni ment, ilyenkor mindig olyan jókat játszottunk, próbáltam tanítani, kicsit futottam vele, olyan boldog volt.
A kérdés: Érdemes lenne megtennem? Lehet belőle valami bajom?
Kutyát lopni bűncselekmény, de van törvényes út is, ha a gazdával nem sikerül tárgyalni, keresd fel a Csillagszem alapítványt, jelentsd be náluk az állatkínzást, talán tudnak segíteni a kutyán.
Nézd meg ezt a linket:
És ezt már kérdezted tőle?
Mármint hogy szivesen foglalkoznál vele?
Abba lehet bele menne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!