Segítség! Délután megellett a szukám, de még mindig nincs rendes mennyiségű teje! (éjjel negyed 2) Mennyi idő után kell feltétlenül tápszerhez folyamodni?
Figyelt kérdés
Közepes testű fiatal kutya, ez az első ellése, 10kiskutya született, 7 maradt életben. Ők teljesen életképesnek tűnnek, kúsznak másznak, csipognak és alukálnak, párnak már megjelent a fenekén az első kaki.Ez jelentheti azt h ettek már eleget h ürítsenek, vagy ez a bélszurok? A szuka viselkedése szerintem teljesen normális, védi a kicsiket és tisztogatja. A cickói nagyon duzzadtak és feszesek, egyet- egyet ha megnyomok finoman, jön belőle tej, de nem mindből. Nekem azt mondták h 12óra a max ami idő alatt meg kell indulnia rendesen a tejnek. Ha ekkorra sem indul be, nyilván szereznem kell tápszert, de mivel nem a városban lakok,így lehet csak dél fele tudnám nekik odaadni. Addig nem lesz bajuk? Azt olvastam h amíg nem csipognak folyamatosan, addig nincs ilyen bajuk. Más: bealmoztam a szukának vastagon, de folyamat eltúrja maguk alól a szénát és a sima földön fekszenek a házukban, ami elég hideg.. Segítsetek!2011. júl. 20. 01:27
21/22 anonim válasza:
Na, ilyenkor szokta a szuka gazdái "szülési szabira" menni :)))
Persze, hogy a hátsó emlők kedveltebbek. A legnagyobbak, és abból jön a leggyorsabban a tejcsi.
Ha pakolgatod őket, a legkisebbnek segíts, hogy először ő ehessen a legjobb helyről. Arra is tegyél kutyát, amelyik emlő még kisebb. Majd beindulnak szépen.
Az anyakutyának legyen bőven étel, folyadék,ha lehet hús, túró is jusson neki néha.
22/22 A kérdező kommentje:
Igen, most több hetes szolgálatban vagyok:) Ebben az esetben szerencse h nincs fix munkahelyem, de már alig látok az álmosságtól:D Sebaj a kis család az első.Jelenleg anyuka és 6 kicsi jól vannak, egy picuri viszont elég gyengének tűnik:( 2 óránként rakom cicire, de olyan kis erőtlen. Alig szopizik néha jön csak rá. Többiek kúsznak másznak tülekednek, szegénykém meg csak fekszik, pihen,néha cumizik, és fogyott is, kisebb is többieknél. Nemsoká hazaér a kiegészítő kaja, neki muszáj lesz vmi plusz, ami erősítheti.
2011. júl. 21. 17:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!