Mi az, amit feltétlenül meg kell kérdezni egy tenyésztőtől?
(Első)
Én a tenyésszemlét meg sem kérdeztem, mert voltunk egy kennelbe, ott nem tetszettek a kutyusok, de ott minden tenyésszemle meg minden megvolt. MOst megyünk egy másikba, és ahol voltunk elsőnek, onnan van a szukájuk, aminek most vannak kölykei. Szóval arra a választ már tudom.
(Első xd)
Hello!!!
vannak még eladó kölykök?
Ha van, a kan kutyusok mennyibe kerülnek?
Mikor lehet őket megnézni?
(És név)
Egy kissé pofátlan, de én mindenkitől így kérdeztem meg. Felvette velem a kapcsolatot, most ott tartunk hogy onnan vesszük meg álmaim kutyáját *-*
Szia. Ha az 1. levelet írod neki soha ne a kiskutyák árával kezd, mert kicsit h.lyén hangzik ha rögtön avval kezdenéd.
A törzskönyvről semmit nem kell kérdezni mert hát hozzákapod a kutyushoz. A weboldalon gondolom fel van tüntetve a 2 kutya amelyeket pároztatták. Ott megtudod nézni a kan és a szuka törzskönyvét, szürővizsgálatait, kiállításon elért eredményeit. Levélben érdeklődtünk mi is. Először megírtuk hogy érdeklődni szeretnénk a kiskutyákról, kiállításon találkozhatnánk meg ilyenekről, ami szóba jön. Majd rákérdezhetsz arra hogy mivel etette a kiskutyákat, az anyát. Milyen tanítási módszert alkalmazott, mire kell odafigyelni az etetésnél és a helyes rangsor kialakításnál, meg amit még nem tudsz. Hidd el segítenek. És na ezek után meg kérdezheted a kiskutyák árát. :) REmélem segíthettem
Először azzal kezd, hogy te mit szeretnél, milyen célra szeretnél kutyát. Tehát az eleje legyen egy kis bemutatkozó rész.Ide bekerülhet, hogy számodra fontos a törzskönyv, hogy szűrve legyenek a szülők stb stb. Kérdezhetsz a kutyáiról, mióta tenyészt, megfordulnak-e kiállításokon. (ha ezek a honlapon nincsenek fent, vagy ha nincs honlap).
Ne elégedj meg azzal, hogy igen van tk, igen a szülők szűrtek. Ezeket a papírokat neked jogod van látni.
Árról szerintem első alkalommal nem szerencsés érdeklődni, inkább a következő levélben.
Nagyon sok ismert tenyésztő megteheti, hogy válogasson a gazdik közül, ezért szerintem nem szerencsés azzal indítani, hogy "heló kéne egy kutya, mennyi?".
Ez az a három kennel, akiknek írni szeretnék. Csak nem szeretnék semmit sem kihagyni a levélből. Meg azt sem szeretném, ha azt hinnék, hogy csak a kutyák ára érdekel, mert pont az a legutolsó szempont, ami érdekel. Vagyis nem a kutyák ára a mérvadó a döntésemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!