Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi az, amit feltétlenül meg...

Mi az, amit feltétlenül meg kell kérdezni egy tenyésztőtől?

Figyelt kérdés
Ha levélben vagy telefonon érdeklődök egy tenyésztőnél, akkor mi az, amit mindenféleképpen meg kell kérdezni? Törzskönyv, szűrővizsgálatok, tenyésszemle, a kiskutyák ára? De ezekről hogy lehet "finoman" érdeklődni?
2010. júl. 5. 09:17
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Énis most ilyen cipőben vagyok. Kimásoljam mit kérdeztem meg?
2010. júl. 5. 09:29
 2/13 anonim ***** válasza:

(Első)

Én a tenyésszemlét meg sem kérdeztem, mert voltunk egy kennelbe, ott nem tetszettek a kutyusok, de ott minden tenyésszemle meg minden megvolt. MOst megyünk egy másikba, és ahol voltunk elsőnek, onnan van a szukájuk, aminek most vannak kölykei. Szóval arra a választ már tudom.

2010. júl. 5. 09:31
 3/13 anonim ***** válasza:

(Első xd)

Hello!!!

vannak még eladó kölykök?

Ha van, a kan kutyusok mennyibe kerülnek?

Mikor lehet őket megnézni?

(És név)

Egy kissé pofátlan, de én mindenkitől így kérdeztem meg. Felvette velem a kapcsolatot, most ott tartunk hogy onnan vesszük meg álmaim kutyáját *-*

2010. júl. 5. 09:33
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia. Ha az 1. levelet írod neki soha ne a kiskutyák árával kezd, mert kicsit h.lyén hangzik ha rögtön avval kezdenéd.

A törzskönyvről semmit nem kell kérdezni mert hát hozzákapod a kutyushoz. A weboldalon gondolom fel van tüntetve a 2 kutya amelyeket pároztatták. Ott megtudod nézni a kan és a szuka törzskönyvét, szürővizsgálatait, kiállításon elért eredményeit. Levélben érdeklődtünk mi is. Először megírtuk hogy érdeklődni szeretnénk a kiskutyákról, kiállításon találkozhatnánk meg ilyenekről, ami szóba jön. Majd rákérdezhetsz arra hogy mivel etette a kiskutyákat, az anyát. Milyen tanítási módszert alkalmazott, mire kell odafigyelni az etetésnél és a helyes rangsor kialakításnál, meg amit még nem tudsz. Hidd el segítenek. És na ezek után meg kérdezheted a kiskutyák árát. :) REmélem segíthettem

2010. júl. 5. 09:37
 5/13 A kérdező kommentje:
Köszi. :D
2010. júl. 5. 09:37
 6/13 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy idegennyelvű a honlapjuk, ezért mindent levélben kell megkérdeznem, mert a honlapjukon egy kukkot sem értek. :S
2010. júl. 5. 09:39
 7/13 anonim ***** válasza:
Megmutatnád emígy léci a kennelt? (weboldalját)
2010. júl. 5. 09:39
 8/13 anonim ***** válasza:

Először azzal kezd, hogy te mit szeretnél, milyen célra szeretnél kutyát. Tehát az eleje legyen egy kis bemutatkozó rész.Ide bekerülhet, hogy számodra fontos a törzskönyv, hogy szűrve legyenek a szülők stb stb. Kérdezhetsz a kutyáiról, mióta tenyészt, megfordulnak-e kiállításokon. (ha ezek a honlapon nincsenek fent, vagy ha nincs honlap).

Ne elégedj meg azzal, hogy igen van tk, igen a szülők szűrtek. Ezeket a papírokat neked jogod van látni.

Árról szerintem első alkalommal nem szerencsés érdeklődni, inkább a következő levélben.

Nagyon sok ismert tenyésztő megteheti, hogy válogasson a gazdik közül, ezért szerintem nem szerencsés azzal indítani, hogy "heló kéne egy kutya, mennyi?".

2010. júl. 5. 09:41
 9/13 anonim ***** válasza:
A hirdetés alapján keress rá a neten a tenyésztőre. ha mégsem sikerül, hívd fel, hogy szeretnéd első körben megnézni az oldalát, és utánna ha marad kérdésed, feltennéd. Manapság már majdnem minden tenyésztőnek van weboldala. Ha mégsem, a következőket: meg lehet-e nézni a kölyköket, szülőket, milyen szinűek, mennyi idősek, mikor lehet elhozni őket? hol lehet megnézni őket, mondd el milyen célra szeretnél venni és tud-e ajánlani ebből az alomból most kölyköt? hány kutya közül lehet még választani? adásvételi szerződés van-e? egészségügyi garanciát vállal-e? hány oltással adja oda, féreghajtás milyen időközönként lesz?
2010. júl. 5. 09:42
 10/13 A kérdező kommentje:

[link]

Ez az a három kennel, akiknek írni szeretnék. Csak nem szeretnék semmit sem kihagyni a levélből. Meg azt sem szeretném, ha azt hinnék, hogy csak a kutyák ára érdekel, mert pont az a legutolsó szempont, ami érdekel. Vagyis nem a kutyák ára a mérvadó a döntésemben.

2010. júl. 5. 09:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!