A kutyám bepiszkit a lakásba, szétrág mindent, vonyit. El kell ajándékoznom feltétlenül? Tudom h keveset vagyok vele, amiota dolgozom. VALAKI SEGITSEN!
Az előttem szólók sok minden hasznosat írtak.
Tudom még ajánlani, hogyha elmész, hagyd bekapcsolva a rádiót, így úgy érzik, van valaki mellettük.
Ha elajándékozod, nem megküzdesz a problémával, hanem megszöksz előle.
Ha tisztában vagy a nevelési gondokkal, és hogy a kutya miért csinálja ezt, akkor tölts vele több időt. Kösd le, fáraszd ki reggel, délután, este, hétvégén menjetek el kirándulni, fürdeni, kutyás társaságba, esetleg kutyaiskolába.
Tartsd be következetesen a szabályokat, határokat, legyél te a falkavezér.
Olvass kutyás könyveket, kérj tapasztalt kutyásoktól tanácsokat, hogy értsd az apró jelek okát, mivoltját.
A gondozott, ápolt, jól tartott kutya meghálálja a törődést, jól fog viselkedni. Azért rombol, mert rohadtul magányos, és megpróbálja magára felhívni a figyelmet. Egy jól nevelt, normális kutyának ki kell bírnia a munkaidődet egyedül.
Cikkek, érdekesség:
Fennel, Kutyapszichológia
reggel vidd le wc-re , és irány a séta.
fuss vele, játsz ,fárazd le .
kutya, tehát kell neki a mozgás .
neked meg korábban kell kelned, mert a kutya a te felelőséged !!!!!!!
ne legyen elől kaja ! ha napi 2× etetsz, akkor az első etetést a séta után, az indulásod elé tedd !
hazaértél,vidd le azonnal, aztán még legalább 2 ×.
este megint séta !
aztán kaja.
( az esti etetés lenne a legjobb )
1 éves kutya símán kibirja a 8-9 órát wc-nélkül-gazdi nélkül !hiszen este 9-től -reggel 6-ig is birja !
a nevelése ??
javaslom : www.emberkepzes.eboldal.hu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!