Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyám mindíg szökik. Mit...

A kutyám mindíg szökik. Mit tehetek? (Bővebben lent! )

Figyelt kérdés
Kertes házban élek....két nagy udvarunk van...A Hátsó udvaron tartok két közepes temetű foxterrier keverék kutyust. Már mind a kettő 1 éves múlt. Kan kutyusok. Rendes körülmények között vannak. Tágas udvar. Nagy kutyaház, és minden nap etetem őket kutyakajával...nahh a probléma a következő: Már közlekedni egyáltalán nem lehet a hátsó udvaron. Mikor nyílik az ajtó...az idősebbik kutyám még az útból is ellökne...csak hogy felszaladhasson..és kiszökjön. Néha az utcára is kiszökik. félek hogy megharap valakit....mondjuk egy biciklist. A másik kutyám...sosem szalad ki az útra. Csak az egyik. Nagyon szeretem a kutyáimat, de amikor az idősebb elszalad....még nekem sem jön vissza. Hihetetlen..de már ott áll az ajtóban ..és várja, hogy mikor megyünk le....nem tudom mi lehet ennek az oka és hogy mit tehetek ellene. Segítsetek....
2011. júl. 19. 16:08
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
82%
HA kiképzett kutyák, akkor pont hogy nem szabadna senkire támadni, mivel az engedélyed nélkül nem tehetnek semmit... :S
2011. júl. 19. 17:07
 22/24 anonim ***** válasza:

Rendszert kell bevezeteni az eletukbe es testileg, agyilag farasztani oket.

A kaput megkell ugy csinalni hogy ne tudjon kimenni rajta, zarjatok el a kert egy reszet, ne tudjon kimenni.

A tobbi pedig eleg komoly es osszetett problema, a kutya nagyon neveletlen es semmi tenkitelyed a szemeben.

Gyakoroljatok hogy mikozben valaki nyitja az ajtot, te eltereled a kutya figyelmet valami finomsaggal es mondod neki hogy MARAD, es dicsered. Amint megindul a kapu iranyaban hatarozottan raszolsz, NEM, rantasz a nyakorven (lefele, es nem kell kitorni a nyakat, csak annyira hogy figyeljen rad) es mondod MARAD, majd jutifali ha rad figyel.

Fontos a seta, hisz ha soha nem mentek, nem csoda hogy vilagot akar latni, kivancsi, erzi a szagokat. Menjetek valami szabad teruletre (mezo, ret) hosszu zsinort vagy kotelet koss a nyakorvere es enged messzire magadtol. Legyen jutifalat a kezedben (virsli, sajt, sonka...) hivd magadhoz es jutifalival dicserd. Ezt gyakorold hogy megertse ha szolsz akkor neki ugrania kell, barmikor, barhol.

Ha nagy a kert, epithetsz agility palyat, azon gyakorolhattok, az testileg es agyilag is faraszt, es termeszetesen jutifali mindig legyen a kezedben.

2011. júl. 19. 17:47
 23/24 anonim ***** válasza:
45%
Nem viszed sétálni? Remélem anyád téged is bezár egy szekrénybe egész életedre! Idióta! :@
2011. júl. 19. 18:41
 24/24 anonim ***** válasza:
57%
szerintem ivartalanítsd őket.az általában beválik.
2011. júl. 25. 08:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!