Miért ilyenek az emberek?
Miért nem fogják fel, hogy vagy menhelyről / fajtamentőktől / sintértelepről vagy tenyésztőtől (tk-s kutyát) vegyenek?
Miért szaporítanak sokan? Nem veszik észre magukat?
Akik szaporítanak azok tönkre teszik az adott fajtát és hozzájárulnak a sok kutya eutanáziájához!
Bárki bármit is mond ez így van, hiába egyszeri ellés (mert egyszer ellenie kell blabla, vagy mert a gyerek lássa a világ csodáját stb...) vagy hiába a pénzért csinálja az egy és ugyanaz. A szememben mind gonoszok!
Ha valaki tenyésztő akar lenni az akkor csinálja rendesen!
Lassan falnak megyek ezektől a kérdésektől amik itt vannak!
Minap láttam egy filmet és sírógörcsöm lett. Mire képesek az emberek!
Én írtam ezt a választ: és még mindig így gondolom
A fajtatiszta kutya nem jobb a keveréknél, de a keverék se jobb a fajtatiszta kutyánál.
Egy fajtatiszta kutya is lehet idegroncs meg egy keverék is!
Ez nagy baromság, hogy a keverékek okosabbak! (vessünk össze egy bulldog keveréket, egy fajtatiszta border collieval, ugye?)
Azt se felejtsük el, hogy fajtatiszta kutyusok is vannak a menhelyen/ fajtamentőknél!
Segíteni kell az árva kutyákat, de akinek van egy álom fajtája és olyat akar arra nem szabad ráerőltetni egy keveréket, ugyanis Ő fog vele 15 évet élni! Nem csak úgy lehet segíteni a menhelyi kutyusokon, hogy örökbefogadjuk őket. Lehet így is: önkéntesség,adományok, hirdetések, kampányolások
Én a mondó vagyok:
-ha valaki fajtatiszta kutyát akar az vegyen jó helyről törzskönyvesen, szűrten stb...->magyarul igazi kennelből!
-ha valakinek nincs pénze tenyésztőtől venni kutyust akkor gyűjtsön pénzt vagy keresse fel a fajtamentést vagy "érjen be" egy keverékkel
-ne támogassuk a szaporítókat( se a kutyagyárokat, se "az egyszer elljen..."-t mondókat)
-ha valaki nem ismeri a fajtákat és nincs álom fajtája az akkor keressen fel egy menhelyt
-tk, szűrések, kiállítási helyezések ,tenyészszemle, kennel nélkül ne lehessen kutyákat fialtatni!
Nekem egy menhelyről származó keverék kutyusom van. Önkéntes vagyok egy menhelyen (minden áldott nap kijárok kivéve vasárnap!!)
Nem szabad átesni a ló túl oldalára sem. Segíteni kell az árva kutyusokat,de nem szabad megvetni az olyan embereket akik TK-s kutyát akarnak!
És egyik sem jobb a másiknál!
Mind kutya, a csivava is, a palota pincsi keverék is, a dán dog is, a német juhász kverék is és az egyszerű "mezei" keverék is!
Csak tk nélkül ne vegyetek kutyát. Ha ezt betartjátok már is segítettetek a menhelyeknek!

Nekem is minden kutyám menhelyről vagy az utcáról került hozzám(bár nem volt sok,mert sokáig éltek hálistennek)
Imádom őket és hihetetlenül hálásak,okosak,szeretnivalóak.
Most is itt fekszenek az ágy mellett.
A kolléganőmnek van egy törzskönyvezett bulldogja,hát...mit ne mondjak.Nem sokkal több esze van mint egy kispárnának és rengeteg egészségügyi gondja.Pedig fiatal és 100-on felül vették ha jóltudom.
Ezzel nem a törzskönyvesek ellen vagyok,biztosan rengeteg kiválló kutya van köztük,de azért ne vessük meg a keverékeket.
Ez olyan mint a rasszizmus.Csak annak talán még több oka is van.
20:43-as vagyok:
20:51: A probléma sok, szóval mindenki válogathat, hogy melyiket tartja a legfontosabbnak. Hogy melyik oldalon állnak sokan, melyiken kevesen, azt nem tudom...de az sajnos biztos, hogy kevés (nem elegendő) ember van, aki tesz is valamit. :(
21:12: Igazad van, az ember nem sokáig hálás (persze mindig tisztelet a kivételnek), ennek ellenére azért másoknak segíteni mindig jó, szerintem minél több szeretetet adsz, azzal te leszel gazdagabb. :)
Korábbi hozzászólók is már leírták negatív véleményüket az emberi fajról...szóval a lényeg, amire utalni akarok, hogy talán nem mindenki érdemli meg a segítségünket, mert az emberek általában tényleg olyan rosszak, mint amilyennek leírtátok, de pont ezért legalább mi próbáljunk meg mások lenni! :)
Az emberek döntéseit nem tudod megváltoztatni!
A világot sem tudod megváltani!
És ennyi erővel minden szarságon ki lehetne akadni!
És a te kiírásod miatt senki nem fog megváltozni!
Kb. ennyi!
És nyugodtan le lehet pontozni, de ez az igazság!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!