Ha az utolsó pillanatban ivartalanítják a kutyát, mi lesz a kicsikkel?
Annyiszor olvasom,hogy gyakorlatilag az ellés előtt egy nappal is lehet ivartalanítani. De olyankor mi lesz a picikkel? A méhhel együtt kidobják a még mozgó,élő kutyusokat,és azok az oxigénhiány miatt megfulladnak?
Én nem értem,hogyan javasolhat ilyet egy állatbarát,hiszen azok már élő,igazi kiskutyák.
Már leírtuk egy páran h NEM OXILNHIÁNYOS állapotban VERGÔDVE pusztulnak el!!!! Miért kell mégis ezen csámcsogni és hatmilliószor elismételni?
Ha dolgoztál menhelyen... ha kerestél már kiskutyáknak, nagykutyáknak gazdát... akkor miért annyira nehéz felfogni h nagy büdös magyar valóságban ma 5-8 meszületô kiskutya teher és ELVESZI az ESÉLYT a már meglévôktôl!!! Lehet ideológia és érzelmi vitát folytatni errôl...de attól nem lesz megoldva a már megszületett és kutyához nem méltó körülmények között élô kutyák sorsa. MIÉRT KÉNE EZT MÉG TETÉZNI? Gondolkodjatok már REÁLISAN és nem érzelem vezérelten....
Az utolsóval értek egyet. Az altatás se így,se úgy nem lehet megoldás.Ha mégis,akkor elég lenne pár kitartó állatorvos, és többmillio injekció,és máris megoldódna a helyzet,üresek lennének a menhelyek.
Ha nem érzelemvezérelten gondolkoznék,akkor a jelenleg nálam lévő 3 kutya, 2 vágás elől mentett kecske, 2 saját,mentett cica,és a környéken egy csomó kóbor nem lenne már életben. Ha reálisan gondolkoznék,azt mondanám,hogy gyerek,egyetem,háztartás mellett se időm,se energiám erre. De nem, nem reálisan gondolkozom,hanem érzelemvezérelten, úgy,hogy igenis meg KELL őket menteni.
Igen,megoldást kellene találni a magyar helyzetre,de az nem lehet a gyilkolás. Ha mégis,akkor semmi gond, tessék kiüríteni a menhelyeket pár szurival.
Ahogy az utolsó írta,én is azt nem értem,hogy ha az illatos tetű hely,mert altatnak,akkor az nem tetű,aki 8-10 életképes,teljesen kifejlődött pici kölyköt öl meg?
Ez már ideológia vita. Ennyi.
Én személy szerint - józan ésszel - nem támogatnám azt sem, h több százezret költünk olyan állatok megmentésére, gyógykezelésére, rehabilitációjára, ami pénz mehetne az egészséges állatok ivartalanítására, azoknak az állatoknak a megmentésére, akiknek nagyobb, több esélyük van az életre, a gazdihoz kerülésre.
Azt kell belátni, h van egy keret (pénzben és emberi akapcitásban ill. gazdijelöltekben). Prioritásokat kéne felállítani. És sajnos azt a kutyát, macskát aki ezen kívül esik, elaltatni. Ám ha ezt megtennék akkor ezt már úgy kéne, h egy mûködô rendszer vegye kezdetét: chippelt, regisztrált, felelôs kutyatartással, szigorú és betartatott törvényekkel. Ennyi kóbor állat helyzetének a kezelés biztos h "véráldozatokkal" fog járni...sajnos sokkal, de egy normálisabb helyzet kialakításához ez kelleni fog. Lehet álszenteskedni...de minek.
És ki dönti el,hogy ki reménytelen?Egy drága műtétet igénylő?Műtét után,felépülve álomgazdihoz kerülhet.
Öreg,csúnya?Volt,hogy a sintértelepen a legcsúnyább,legesélytelenebb kutyát akarták befogadni.
Én vagyok, aki az állatorvos ismerősétől szerez be információt:
Bemásolom ide az email-jét:
Szia!
igen, tulajdonképpen bármikor meg lehet csinálni. Én nagyon nem szeretem, de volt már h kellett. Ilyenkor a kiskutyák az anyukának adott altatószertől egyszerűen túlalszanak. Ha pl császármetszést csinálunk teljesen más altatószert kap az anyakutya, olyat ami nem kerül bele a kiskutyák szervezetébe, így azok ébren vannak amikor kivesszük őket...
na ennyi valaki írt ehhez hasonlót, neki jár a pirospont állatorvosláshoz értésből :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!