Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha az utolsó pillanatban...

Ha az utolsó pillanatban ivartalanítják a kutyát, mi lesz a kicsikkel?

Figyelt kérdés

Annyiszor olvasom,hogy gyakorlatilag az ellés előtt egy nappal is lehet ivartalanítani. De olyankor mi lesz a picikkel? A méhhel együtt kidobják a még mozgó,élő kutyusokat,és azok az oxigénhiány miatt megfulladnak?

Én nem értem,hogyan javasolhat ilyet egy állatbarát,hiszen azok már élő,igazi kiskutyák.

2011. júl. 18. 19:13
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
Valaki fentebb említette menhelynek.
2011. júl. 19. 09:19
 32/41 anonim ***** válasza:
100%
Én nem látom, hogy ki említette menhelynek. Említette annak egyáltalán valaki? =P Lehet, hogy csak hozzászoktál, hogy ha szóba kerül az Illatos, ezt mindig "el kell mondani". =) De az is lehet, hogy csak én nem látom. Viszont érdemben még mindig nem tudtuk meg, hogy miért "humánusabb" egy, az anya testétől elkülönült, önálló életnek véget vetni, mint egy kutya életének mondjuk az Illatos úton. Ugyanúgy él mindkettő, ugyanúgy kutya mindkettő, ugyanúgy az embertől függ mindkettőnek a sorsa - a pici kutyáknak talán még sokkal inkább.
2011. júl. 19. 09:44
 33/41 anonim ***** válasza:
100%

Már leírtuk egy páran h NEM OXILNHIÁNYOS állapotban VERGÔDVE pusztulnak el!!!! Miért kell mégis ezen csámcsogni és hatmilliószor elismételni?

Ha dolgoztál menhelyen... ha kerestél már kiskutyáknak, nagykutyáknak gazdát... akkor miért annyira nehéz felfogni h nagy büdös magyar valóságban ma 5-8 meszületô kiskutya teher és ELVESZI az ESÉLYT a már meglévôktôl!!! Lehet ideológia és érzelmi vitát folytatni errôl...de attól nem lesz megoldva a már megszületett és kutyához nem méltó körülmények között élô kutyák sorsa. MIÉRT KÉNE EZT MÉG TETÉZNI? Gondolkodjatok már REÁLISAN és nem érzelem vezérelten....

2011. júl. 19. 10:09
 34/41 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem kettők közül én vagyok az, aki nem annyira érzelmektől vezérelve gondolkozik. Mert én nem a "már meglévő" kutyák két szép szeme miatt segítek nekik, hanem mert élet, amit tisztelni kell. Éppen ezért, ugyanúgy segítek más állatokon is, mint például a sokak által nem kedvelt kígyók, békák, madárpókok és hasonló élőlények. Úgy meg az egész kóbor kutya-kérdést meg lehetne oldani, ha szépen sorban mindet elaltatnád. Most nem az egyhetes vemhes kutyákról van szó, hanem azokról, akiknek a kölykei már valóban kutyának tekinthetők. Másfelől viszont, nem is az az elsődleges kérdés, hogy miért támogatja bárki a vemhesen ivartalanítást, hanem hogy ha ezt támogatja, akkor mondja már meg, hogy mi a francért mumus az, aki elaltattat adott esetben akár egy egészséges kutyát is, mert nem bírja tovább tartani. (A menhelyek meg nem fogadják be, legalábbis nekem mindig erről panaszkodnak.) Ezt a viselkedésformát én meggondolatlanságnak tartom, de néhány esetben az álszentség határát is súrolja.
2011. júl. 19. 10:23
 35/41 A kérdező kommentje:

Az utolsóval értek egyet. Az altatás se így,se úgy nem lehet megoldás.Ha mégis,akkor elég lenne pár kitartó állatorvos, és többmillio injekció,és máris megoldódna a helyzet,üresek lennének a menhelyek.

Ha nem érzelemvezérelten gondolkoznék,akkor a jelenleg nálam lévő 3 kutya, 2 vágás elől mentett kecske, 2 saját,mentett cica,és a környéken egy csomó kóbor nem lenne már életben. Ha reálisan gondolkoznék,azt mondanám,hogy gyerek,egyetem,háztartás mellett se időm,se energiám erre. De nem, nem reálisan gondolkozom,hanem érzelemvezérelten, úgy,hogy igenis meg KELL őket menteni.

Igen,megoldást kellene találni a magyar helyzetre,de az nem lehet a gyilkolás. Ha mégis,akkor semmi gond, tessék kiüríteni a menhelyeket pár szurival.

Ahogy az utolsó írta,én is azt nem értem,hogy ha az illatos tetű hely,mert altatnak,akkor az nem tetű,aki 8-10 életképes,teljesen kifejlődött pici kölyköt öl meg?

2011. júl. 19. 10:33
 36/41 anonim ***** válasza:
68%

Ez már ideológia vita. Ennyi.

Én személy szerint - józan ésszel - nem támogatnám azt sem, h több százezret költünk olyan állatok megmentésére, gyógykezelésére, rehabilitációjára, ami pénz mehetne az egészséges állatok ivartalanítására, azoknak az állatoknak a megmentésére, akiknek nagyobb, több esélyük van az életre, a gazdihoz kerülésre.

Azt kell belátni, h van egy keret (pénzben és emberi akapcitásban ill. gazdijelöltekben). Prioritásokat kéne felállítani. És sajnos azt a kutyát, macskát aki ezen kívül esik, elaltatni. Ám ha ezt megtennék akkor ezt már úgy kéne, h egy mûködô rendszer vegye kezdetét: chippelt, regisztrált, felelôs kutyatartással, szigorú és betartatott törvényekkel. Ennyi kóbor állat helyzetének a kezelés biztos h "véráldozatokkal" fog járni...sajnos sokkal, de egy normálisabb helyzet kialakításához ez kelleni fog. Lehet álszenteskedni...de minek.

2011. júl. 19. 10:47
 37/41 A kérdező kommentje:
Ezzel teljesen egyetértek! Nagyon sok reménytelen kutyust próbálnak megmenteni,hihetetlen pénzt ölve bele.
2011. júl. 19. 10:57
 38/41 anonim ***** válasza:

És ki dönti el,hogy ki reménytelen?Egy drága műtétet igénylő?Műtét után,felépülve álomgazdihoz kerülhet.

Öreg,csúnya?Volt,hogy a sintértelepen a legcsúnyább,legesélytelenebb kutyát akarták befogadni.

2011. júl. 19. 12:47
 39/41 anonim ***** válasza:
100%

Én vagyok, aki az állatorvos ismerősétől szerez be információt:

Bemásolom ide az email-jét:

Szia!

igen, tulajdonképpen bármikor meg lehet csinálni. Én nagyon nem szeretem, de volt már h kellett. Ilyenkor a kiskutyák az anyukának adott altatószertől egyszerűen túlalszanak. Ha pl császármetszést csinálunk teljesen más altatószert kap az anyakutya, olyat ami nem kerül bele a kiskutyák szervezetébe, így azok ébren vannak amikor kivesszük őket...

na ennyi valaki írt ehhez hasonlót, neki jár a pirospont állatorvosláshoz értésből :)

2011. júl. 19. 21:47
 40/41 A kérdező kommentje:
Köszönöm! AKkor nem brutális. Így tényleg más.
2011. júl. 19. 22:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!