Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha az utolsó pillanatban...

Ha az utolsó pillanatban ivartalanítják a kutyát, mi lesz a kicsikkel?

Figyelt kérdés

Annyiszor olvasom,hogy gyakorlatilag az ellés előtt egy nappal is lehet ivartalanítani. De olyankor mi lesz a picikkel? A méhhel együtt kidobják a még mozgó,élő kutyusokat,és azok az oxigénhiány miatt megfulladnak?

Én nem értem,hogyan javasolhat ilyet egy állatbarát,hiszen azok már élő,igazi kiskutyák.

2011. júl. 18. 19:13
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
31%
Max a vemhesség első hetében engedném meg az ivartalanítást, de már akkorse nagyon. Akkor már inkább szülessenek meg. Ezért is ivartalanítottam a kutyámat még az első tüzelése előtt, hogy ez ne fordulhasson elő. Szerintem is kínzás megölni őket a születésük előtt pár nappal.
2011. júl. 18. 19:30
 12/41 A kérdező kommentje:

Azért a hülyézést kikérem magamnak. Sosem születtek kiskutyáim,és soha nem is fognak,3 kankutyám van, ivartalanítva. A cicáim szintén. És mind befogadott.

Lehet,hogy elalszanak. Lehet,hogy humánus. Csak kérdem én,akkor az egészséges kutyák elaltatását miért ellenzitek? Hiszen ez ugyan az! ?Mint mondtam,elfogadom,hogy mondjuk félidős korig ivartalanítsanak. Dehogy gyakorlatilag már életképes,pár napon belül megszülető kutyákat megöljenek,azt nem.

2011. júl. 18. 19:31
 13/41 anonim ***** válasza:
49%
Én azt nem értem, hogy bizonyos állatvédő szervezetek (nem nevezem meg, mert nem szeretnék rossz reklámot csinálni) kifejezetten támogatják a vemhesen ivartalanítást, viszont elítélik mondjuk azt hogy a sintértelepeken elaltatják a kutyákat. A kettő igen közel áll egymáshoz, szerintem. Vagy csak "álszentek", és így szeretnének maguknak támogatást? Ujjal mutogatnak egy másikra, aki szinte ugyanazt csinálja, mint ők? Nem értem, de mindegy.
2011. júl. 18. 19:31
 14/41 anonim ***** válasza:
73%

Az agyonverés, vízbefojtás, éhen halás nem borzasztó?????? Oltatlanul elpusztulni egy betegségben, vagy egy életet (nagyon rövidet, vagy túl hosszút- nézőpont kérdése) láncon leélni, úgy, hogy moslékot eszel, és az oldalára fordított vashordó az egyetlen búvóhelyed-legyen tél vagy nyár, az nem borzasztó??????? Úgy, hogy soha nem visznek orvoshoz, mert nem számítasz semmit sem, mert ha meghalsz, könnyen lehet szerezni mást a helyedre, ez nem borzasztó????

Ebben az országban milló felett van a feleslegesen megszületett kutyák száma. Azoké, akiknek soha nem jut normális gazda. Naponta százakat, ezreket altatnak el sintértelepen (már ha szerencsések, és nem spórolják el az oltás árát, olcsóbb "megoldást" választva....).

Úgyhogy, ha van egy alomnyi kölyök, akinél meg lehet akadályozni, hogy a világra jöjjön, akkor meg kell tenni. Lehet, nem könnyű annak sem, aki a szukát elviszi... De nem egy rózsaszín álomvilágban élünk, és sajnos még mindig ez a leghumánusabb dolog, amit az ember tehet....

2011. júl. 18. 19:32
 15/41 anonim ***** válasza:
32%
Igaz, hogy sok a kutya. Igaz, hogy sok kutya hiába születik meg és hogy rengeteg borzalmas körülmények között él... De egyesek foggal-körömmel küzdenek mondjuk az Illatos út ellen, ahol tényleg csak szükség esetén altatnak el kutyát, ezt pedig támogatják? Ez elég furcsa nekem.
2011. júl. 18. 19:35
 16/41 A kérdező kommentje:

Leginkább nekem is ez a furcsa,hogy a menhelyi altatás ellen harcolnak,ezt meg jónak tartják.

Utolsó előtti. Igen,ez mind borzasztó. De tudod,aki vízbefojtja, hiszen le se szarja az egészet,tuti nem fog pénzt adni se vemhesen,se anélkül a kutya ivartalanításáért.

2011. júl. 18. 19:39
 17/41 anonim ***** válasza:
67%

Emberek vagyunk... sokkal nehezebb úgy elaltatni egy kutyát h látod, a szemébe néztél már, a kezedbe fogtad. Ha meg lehet akadályozni h megszülessenek egy érdemtelen életre akkor szvsz meg kell. Nem ezen kéne siránkozni, hanem a már meglévő problémákat megoldani.

(a lehülyézés nem feltétlen neked szólt hanem az elsőnek, aki utána még rá is strofolt, hadd szörnyülködjön a nép)

2011. júl. 18. 19:40
 18/41 A kérdező kommentje:

Mondjuk azért az is biztos,hogyha olcsóbb lenne az ivartalanítás,akkor többen megtennék. Mert egy felelős gazdi,aki hajlandó pénzt áldozni a kutyáira,ha meg is esik a baj, akkor ugye megoldja,legfeljebb így.

De pláne falun,a láncos kutyákra biztos nem költenek egy kanyit sem. Így minden évben szülnek.

Egyszer egy állatorvos ismerősöm a faluban,ahogy dolgozik, tartott egy ivartalanítási ajándéknapot. Ingyen ivartalanított minden cicust,akit hoztak. Több cica kerül oda akkor, sokkal több,mint előtte a 3 év alatt összesen.

2011. júl. 18. 19:44
 19/41 anonim ***** válasza:

"a már meglévő problémákat megoldani"

Szerintem ez egy már meglévő probléma... Semmivel sem találok "meglévőbbnek" egy sintértelepes kutyát. De mindegy, tudom, hogy ez az emberek esetében is így van. Ott is engedélyezik az abortuszt. Igaz, ott csak egy ideig. Meg aztán, tudom, hogy az emberek hajlamosak szeretetből erkölcsi tételeket "építeni", ezért lehet társadalmilag elfogadott a meg nem született kutya elaltatása, és kevésbé elfogadott annak a kutyának az elaltatása, akinek ismerjük már a szomorú sorsát.

2011. júl. 18. 19:54
 20/41 anonim ***** válasza:
Romániában van ingyenes ivartalanítás. Akár el is jönnek a kutyáért, megműtik és hazahozzák. Még mondja valaki, hogy szar ország:)
2011. júl. 18. 20:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!