TK-s kutyát akarok venni jó ten yésztőtől, de sokan ledumálnak a TK-ról?
Mert ismerőeim is jönnek azzal, hogy felesleges, minek az, anélkül is kutya a kutya, az csak egy papír.
És végül is mikor mondják, hogy nézd meg, én is TK nélkül vettem a kutyámat, és semmi baja, akkor bele gondolok, hogy lehet.
Mondjuk ők a kutyájukat ilyen 30-40 ért vették, én meg megfogadtam, hogy ha kutyát veszek, akkor 70 alá nem adok.
Mert Ők is jönnek ezzel, hogy olcsóbban adták a kutyát TK nélkül.
Akkor most tényleg kell, vagy sem?
Végül is hobbi kutya kell, szóval mármint egy társnak.
Nem egy kiállítási darab kell nekem...:)
Tk nélküli kutyánál semmi sem biztos.
Lehet, hogy lesz egy makk egészséges kutyád, bár nincs rá garancia, hogy tényleg fajtatiszta.
És mivel a tk. nélküli kutyákat nem viszik el egészségügyi szűrésre, így abban sem lehetsz biztos, hogy nem fog valami örökletes betegség előjönni.
Nekem tk. nélküli kutyám van, bár annak idején én is úgy voltam vele, hogy minek a törzskönyv, a lényeg, hogy "fajtatiszta".
Szerencsére az egészségével nincs baj, egy enyhe légcsőszűkületet leszámítva, viszont a standard által meghatározott 3.5 kg-os felső határt egy kicsit túlléptük, és 5.4 kg a súlya. (yorkshire)
Nem bánom, mert imádom, hogy ekkora póni ló, de mi értelme fajtatiszta kutyát venni, ha nem olyan, mint amilyennek lennie kellene.
A kutyámat semmi pénzért nem adnám senkinek, de legközelebb egészen biztos, hogy tenyésztőtől veszek, szerződéssel, papírokkal.
A tk-es kutya nem a törzskönyv miatt drága, hanem azért, mert sok pénzt fordítottak rá, hogy a lehető legjobb, legszebb, legegészségesebb almot hozzák le.
Úgy bírom az egyik kérdezőnek azt mondják hogy menhelyi keverék kutyát vegyen mert az olyan aranyos meg okos meg mit tudom én
a másiknak meg azt mondjátok hogy akinek nincs törzskönyve az betegeskedhet meg az már szinte nem is kutya
akkor most döntsétek már el hogy mivan
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!