Megéri foglalkozni egy kutyával, ha versenyezni, és NYERNI akarok?
Azt tudom, hogy ez nem csak a versenyről szól, mert a kutyának, és nekem is hobbi, kikapcsolódás, együtt töltött idő, foglalkozás, testmozgás.
De, megéri, hogy veszek egy kölyköt, azért, hogy majd ha felneveltem, versenyezni járjak vele, mert én szeretnék itthon egy szekrényt tele serlegekkel, díjakkal?
Mert gondolom, az összes versenyért fizetni kell, nem ingyenes.
Hülye ötlet?
Nagyon sokan csinálják ezt. Az már más kérdés h te hogyan állsz hozzá egyébként, amikor nem verseny van és nem edzés. Ugyanis a kutyák idejük 80-85%-ában családi kutyák...
Milyen verseny egyébként? Mennyi tapasztalatod van benne és célzottan erre a kiképzésre? Ugyanis sokan ilyenkor elkövetik a hibát, h vesznek egy bizonyos sportra kutyát, de túl nagy elvárásokat támasztanak vele szemben pont azért mert ő erre lett, olyan vérvonalból stb és ezt a kutya vagy megugorja vagy nem... ill. a gazdi vagy belátja ezt és változtat vagy nem. Ezt tapasztalatból mondom.
A serlegek miatt ne vegyél kutyát. A közös sikerélmény miatt már inkább.
Ahhoz hogy te serlegeket nyerj,ahhoz sokat kell tudnod a kutyákról.
Jó helyről és jó alomból kell kutyád választanod.
És sok időre van szükséged,nem fogsz 1 év alatt 10 serleget nyerni,ezt ne így képzeld el,nagyon sok szép kutya indul egy osztályba,ha hibátlan lesz a kutyád,akkor sem biztos,hogy a tiéd fog nyerni,mert lehet hogy lesz egy nevesebb tenyésztő vagy egy jobb kutya,vagy ugyanolyan kutya,aki mondjuk szebben megy.
Tehát ahhoz hogy te 1 kutyával sok serleget nyerj,ahhoz sok szerencse és tudás na meg idő kell.
hát ez elég érdekes megközelítése a kutyatartásnak...
és mi van, ha nem a kutya nyer?... jól összeszidod???
(láttam már ilyet, meg is ütöttem volna...)
lehet kapni serleget ilyen célra, vegyél 30-at, vésesd bele, hogy XY 1. helyezett, aztán veregesd meg a vállad...:P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!