Igaz vagy tévhit az, hogy egy szuka kutyának életében legalább egyszer kölykeznie kell?
Figyelt kérdés
Ha tévhit, miért alakult ki?
Köszi!
2011. júl. 9. 15:40
2/15 anonim válasza:
tévhit. de hogy miért alakult ki, arról fogalmam sincs...
3/15 anonim válasza:
Én is hallottam már, de nem tudom, hogy igaz-e vagy sem..:)
4/15 anonim válasza:
Egyáltalán nem igaz!!! Régi "babona", hogy megbolondul a kutya, ha nem párzik egyszer életében. Azt nem tudom, miért alakult ki, gondolom azért, mert a tüzelési időszakban tényleg "megbolondulnak" a kutyák. De ezen nem segít, ha párzanak, attól még legközelebb is ugyanúgy be fognak zsongani.
5/15 anonim válasza:
Hülyeség, ilyen állatvédők írják, nagyon tudnak hasonulni velük, nem fosztanának meg semmi jót egy állattól, egy biztos valami hiányzik az életükből.
6/15 anonim válasza:
És ha nem kölykezik, akkor mi lesz? 12 éves korában belehal? Szörnyű.
7/15 anonim válasza:
Igaz nekem cicám van,10 éves ivartalanított sohasem volt kölyke,és elvan,boldog.
9/15 anonim válasza:
Előző két ivartalanított kutyám egyike 15,másik 17 évig élt gond nélkül.
Azért terjedt el ez a tévhit,hogy egyszer ellenie kell életében,mert egyes "állatorvosok"(az ilyen a TEleki téren vette a diplomáját)is ezt mondják érdeklődő kutyatulajdonosoknak.
A kutyának nem öröm a párzás,vemhesség,ellés,kölyöknevelés,hanem kellemetlen és fájdalmas.Ezért nem marad ki semmi jóból,ha egyszer sem ellik,semmi hiányérzete nem lesz.
A szabadon élő kutyaféléknél csak és kizárólag a domináns pár szaporodik,a többi soha az életben,tehát genetikailag bennük van,hogy semmi bajuk nem lesz saját alom nélkül.
10/15 anonim válasza:
Nekünk ivartalanított szuka kutyánk van és nem párzott eddig és semmi baja sincsen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!