Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért vigyáznak ugy az emberek...

Miért vigyáznak ugy az emberek a kutyákra? Miért tuloznak ennyire?

Figyelt kérdés

megvárják amig az összes oltásuk meg van,ha nem akkor nem merik ki vinni a házból se néhányan,meg ilyenek!

de miért spilázzák ennyire tul?

már nem azért de nekem az első kutyám ( 12 évesen kaptam) az se kapott semmi oltást és vittem sétálni de sose volt semmi baja!!

2011. júl. 8. 15:21
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem azért,mert ma divat lett a túlféltés. Gondoljunk csak a gyerekekre. Régen a baba 2-3 hónaposan már kapott gyümölcsöt, ahogy tudott fogni, rágta a kiflit, ha már nem cicizett kapta a tejet. Ma már mindenki retteg mindentől,sokan 1 évesen adnak először mást a gyereknek,mint tejet. Én régi,falusi családban élek,nálunk nem úgy volt, és mégis makk egészséges a gyerkőcöm, pedig 3 hónaposan tepertőspogácsát rágott. A kutyámat,mikor elhoztam 8 hetesen a tenyésztőtől, 3 nap múlva sétáltattam. Megkérdeztem a dokit,azt mondta,hogy az elmúlt 3 évben nem kezelt parvos kutyát. Nekem ennyi elég volt.
2011. júl. 8. 17:06
 22/27 anonim ***** válasza:
70%

3 hónaposan tepertőspogit rágott??? Ne röhögtess már.

Egyébként én azért oltattam be a kutyámat és azért vártam meg a 12 hetet, mert SZERETEM ÉS NEM BÍRNÁM VÉGIGNÉZNI AHOGY KÍNOK KÖZÖTT PUSZTUL EL PARVÓBAN.

2011. júl. 8. 18:10
 23/27 anonim ***** válasza:
Igen. 3,5 fél hónapos volt pont karácsonykor. Ott feküdt az ágyon,nézelődött, én ettem a pogit. Addig tekergett,míg a tálcámba ejtette a fejét,és elkezdte szopogatni,és halál boldogan nyamnyogta.
2011. júl. 8. 18:12
 24/27 anonim ***** válasza:

Gyerek voltam, amikor a nénikém fejébe vette, hogy kutyát vesz. Kettő pusztult el parvo-ban, pedig csak a kertünkbe lettek kiengedve. Aztán a harmadik csak az oltások után mehetett ki, 13 évet élt.

Rettenetes volt két kutya kínhalálát végignézni...

Hát ezért!

2011. júl. 8. 18:31
 25/27 anonim ***** válasza:

Ti tudtok olvasni?

A kérdező nem azt mondta, hogy nem kell oltás, hanem az hogy túlzás amit egyesek csinálnak, hogy még a kertjükbe sem viszik ki és mindentől elzárják. Csak akkor nem volt oltva a kutyája amikor még gyerek volt és nem tehetett mást...

2011. júl. 8. 18:34
 26/27 anonim ***** válasza:

a parvonak többfajta virusa van, és nem mindegyik védőoltás megfelelő. Hiába van beoltva a kölyök, attól még beteg lesz. A mi fajtánknál tavaly nyáron tarolt a virus, egész almok psuztultak el, 7-8 hetes korban. Aztán hála egy nagytekintélyű komoly professzornak, aki előállitott egy olyan pasztát, ami szó szerint a halál széléről visszahozta a kiskutyákat. Igy nálunk folyamatosan van a hűtőben, ha alom van, és igy a kiskutyákat is nyugodtan ki lehet engedni a kertbe, játszhatnak velük a gyerekek, ismerkedgetnek a külvilággal. (mondanom sem kell, mióta van a gyógyszer, nem volt probléma)

A féltésről. Utcára nem viszik ki a kiskutyát, viszont abba nem gondolnak bele, hogy a végzetes virust akár a kézen, cipőn, ruhán bevihetik.

2011. júl. 8. 20:27
 27/27 A kérdező kommentje:

a németjuhászom 6 éves,most viszem el fogkő szedésre is,meg kap oltást is,de viszont van egy 11! éves fajtatiszta dalmatám,akit még 7 évesen kaptam,hát ő hozzá meg majd az orvos jön.viszont ha kiskutyám van és amelyik kutyáról tudom hogy egészséges akkor oda engedem hozzá,hadd játszanak,mert abbol semmi baja nem lesz.

sose fogom megérteni azt aki bezárja a kutyát a lakásba és csak akkor engedi más kutya közelébe ha minden oltása meg van.

2011. júl. 8. 21:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!