Benyomott arcú kutyákra szájkosár?
BKV-nál elvileg benne van a szabályzatban, hogy ha kutyát szállítunk (sok egyéb feltétel mellett) kötelező a szájkosár is. De. Egy benyomott arcú (brachycephal) kutyafajtánál hogyan oldják meg a gazdik a szájkosarat?
Fizikailag lehetetlen! Egy benyomott arcú kutyánál az orr egy szintben van a szemekkel. Így lehetetlen úgy ráadni egy szájkosarat, hogy közben ne nyomódjanak ki a szemei. A másik baj, hogy annyira be van nyomra az arcuk ezeknek a kutyáknak, hogy orrnyergük színte nincs is. Akkor hogyan lehet ezt megoldani?
Nekem kellene valamilyen megoldás, benyomott arcú kutyám van, szeretném használni a BKV tömegközelekedést, de szabályosan, nem szeretnék 30ezres bírsággal hazamenni. :-/
Hát, köszi, aranyos vagy, de ezek nem jók az én kutyámnak. Eezek bulldogokra valók, és azért két benyomott arcú kutyafajta között is van különbség. Pl.:
és pl.:
Az én kutyám olyan, mint a második linken látható kiskutya. Annyira benyomott arcú, hogy lehetetlen ráadni egy átlagos szájkosarat anélkül, hogy kinyomódjon a szeme, vagy hogy eltorlaszolódjon az orra és megfulladjon...stb. :S
Nincs valami más ötleted? Nem lehet valahol csnáltatni méretre szájkosarat?
Most még ilyet találtam:
Hát ez nekem egyáltalán nem tetszik. Meg gondolom Mo.-on amúgy sem lehet kapni, úgyhogy erről ennyit.
Egy ilyen kis termetű kutyát be tudsz tenni egy hordozóba.
Akkor szájkosár probléma megoldva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!