Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért vigyáznak ugy az emberek...

Miért vigyáznak ugy az emberek a kutyákra? Miért tuloznak ennyire?

Figyelt kérdés

megvárják amig az összes oltásuk meg van,ha nem akkor nem merik ki vinni a házból se néhányan,meg ilyenek!

de miért spilázzák ennyire tul?

már nem azért de nekem az első kutyám ( 12 évesen kaptam) az se kapott semmi oltást és vittem sétálni de sose volt semmi baja!!

2011. júl. 8. 15:21
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

A parvo az 1980 as években jelent meg Magyarországon....azt se tudtuk mi az...persze hallottuk a rémtörténeteket külföldről a nagyméretű kiskutya mortalitási számokról de reménykedtünk nagyban, hogy ide nem jön...hát jött...a 80 as évek közepe táján tökéletes pánikhangulat volt, úgy hullattak a kölyökkutyák mint a legyek.. a fertőzöttek több mint fele nagyon gyorsan elment, aztán elkezdtünk a macskák oltóanyagát használni... mondanom se kell semmit se használt, konkrétan loptuk a humán orvosi rendelőkből az infúziót (akkoriban állatoknak még nem volt) még emlékszem mikor 50 l infúziós tasakkal kapcsoltak le a rendőrök...:)

Az oltásoknak hála a 90 es évek elejére jóval csökkent a megbetegedések száma de elő elő fordult. Aztán úgy a az ezredforduló környékén voltunk vele úgy, hogy hűűű már évi 1-2 eset van akkor már nincs is probléma...na meg ahogy azt mi elképzeltük (én is mondtam kiskutya gazdinak akkoriba, hogy ki lehet vinni a kicsit mert már nem reális veszély) az elmúlt 3 évben kb megduplázódott a megbetegedett kicsik száma - évente 4-5 néha 7-8 de ez még beleférne ha nemjelent volna meg nagyon erősen a menhelyeken is a betegség és az utcán élő keverékek között szintén elég elterjedt...szóval megint nincs miért nyugodtnak lenni.

2011. júl. 8. 16:05
 12/27 anonim ***** válasza:
72%
Nem értem ezeket a száz éve is voltak kutyák...stb hozzáállású embereket. Ja száz éve az emberek is kevesebb ideig éltek, nem beszélve a még régebbi időkről! Nem volt fűtés, reggel megtörték a jeget a lavórban a mosdáshoz...Most komolyan? Ez az etalon, h mi volt x éve? Ha te majd úgy élsz ahogy az emberek x éve akkor lesz jogod a kutyádat is úgy tartani. És honnan tudod, h nem volt semmi baja? HOnnan tudod, meddig éltek a kutyák anno? Fogalmad sincs...
2011. júl. 8. 16:10
 13/27 anonim ***** válasza:
Ja! 100 éve a gyerekek is meghaltak torokgyíkban, úh hagyjuk már ezt!
2011. júl. 8. 16:12
 14/27 anonim ***** válasza:
90%
Hát szerintem nincs igazad utolsó. Régen ugyan úgy voltak 15-20 éves kutyák is, mert sokkal immunisabbak voltak a betegségekre.
2011. júl. 8. 16:16
 15/27 anonim ***** válasza:
Rossz helyen próbálkozol mert az én kutyáim törzskönyvesek, megvan minden oltásuk és prémium tápot esznek. De ettől még beteges túlzásnak tartom, hogy ne engedjem ki a saját kertembe vagy hogy ne láthasson élőlényt rajtam kívül addig, és hja esetleg valamelyiknek lesz kölyke, akkor nem fogok 5 hónapra elzárni a külvilágtól mert szerintem az nemes egyszerűséggel állatkínzás.
2011. júl. 8. 16:20
 16/27 anonim ***** válasza:
78%
Én erre csak azt tudom mondani amit a macskásoknak szoktam. Azért mert van egy 16 éves kinti oltatlan macskája attól még a kinti macskák- még ha oltottak is- átlag életkora 4-6 év. Szóval azért mert régen volt 20 éves kutya is akár, az nem jelenti h nem haltak meg tömegesen 3 évesen...
2011. júl. 8. 16:22
 17/27 anonim ***** válasza:
16.20 nem neked szántam, hanem azoknak akik szerint minden hülyeség.
2011. júl. 8. 16:23
 18/27 anonim ***** válasza:
77%

régen NEM VOLT ennyi betegség. a parvo a 80 as években jött, a kullancsok most sokkal elterjedtebbek mint régen, a szívférgesség még csak most kezd megjelenni. Régen a kutya élt a kertben max még sétáltatták a faluban városban egy kicsit, ma a kutya utazik külföldre, kutyákat zsúfolunk össze kutyafuttatókra, folyamatosan közösségbe visszük őket. Közösségben a betegségek pedig sokkal jobban terjednek, olyan kórokat cipelnek be külföldről amiket itthon orvos még nem is látott. Az oroszában tavaly mutatták ki egy kutyából ellőszőr a trypanosoma evansi-t előtte bár tudtuk mi az itt még soha nem volt jelen, sőt más betegségek is csak mostanában jelentek meg.

A világ változik és alkalmazkodni kell hozzá, és igen kellenek az oltások

2011. júl. 8. 16:26
 19/27 anonim ***** válasza:
77%

Az én véleményem is az h túl van ez lihegve. Fel kell mérni a valós veszélyt. Konzultálni a környékbeli állatorvosokkal, h mennyi parvós megbetegedésük volt az elmúlt 1 évben. Tisztában kell lenni h mennyi kóbor állat van a környéken...és ennyi. Midenkinek magának kell mérlegelnie, h mi a fontosabb: a szocializáció vagy a féltés.

De a legjobb az lenne, ha a kölykök legalább 10 hetes korukig a testvéreivel maradnának. És az sem kizárt h nem az oltatlanság miatt jelent meg újfent a parvó, hanem azért mert mostmár 5-6 hetesen hozzávágják a gazdikhoz a kölyköket. Én 12 hetesen hoztam el, és teljesen jó volt mert egybôl mehettünk mindenfelé.

2011. júl. 8. 16:31
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
Az én kutyám 4 hónaposan kapott először oltásokat, mert akkor került hozzám. Éééééés... Él és virul! Sosem volt semmi baja.
2011. júl. 8. 16:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!