Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Melyik kutya nem ajánlott...

Melyik kutya nem ajánlott gyerek mellé?

Figyelt kérdés

Nekem nincs gyerekem, nem ezért kérdezem. Azért lennék rá kíváncsi, mert nemrég olvastam itt egy linket az olcsokutya.hu-ról, a fajtaismertetőset. Hogy döntik ezt el, felmérések alapján? Egy csomó kutyáról olvastam ott, hogy nem ajánlott, pedig eddig el sem tudtam volna képzelni róla...

Melyik az szerintetek amelyik kifejezetten nem ajánlott? Nem úgy, hogy ránézek és pfuj hatalmas, vagy pfuj harcikutya, hanem tapasztalat, ismeretség alapján!?

2009. márc. 29. 23:40
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
45%
nem tom rengeteg kutya van és nem pont fajtátol függ van ameik a neveltetése miatt olyan amien van ameiknek a személyisége de ha fajtát kérdezel rotvájlert (elnézést ha nem igy kell irni) nem vennék de a legjobb ha az ember utánna olvas volt a családba 1 kutyus tacsko aki csak a gazdáit nem bántota ha más nyult hozzá mind1 volt h fiu/lány öreg/gyerek rögtön harapott
2009. márc. 30. 17:59
 12/24 anonim ***** válasza:
69%

Én mindenféleképpen egy nagyobb testű,strapabíró kutyát választanék gyerek mellé,hogy ne legyen gond,ha belecsimpaszkodik,húzza a farkát/fülét.Egyébként talán sokakat meglep,de a golden retrieverek ,labradorok mellett az pit,staff,és a rottweiler(rotvájler...:P) típusú kutyák a legalkalmasabbak arra hogy kisgyerek mellett éljenek,pontosan azért,mert rendkívül strapabíróak,magas a fájdalomküszöbük.

A kutyaellenes hölgynek meg annyit még,hogy ne csodálkozzon,ha majd a gyerekének ötvenezer féle allergiája lesz,pusztán azért mert steril környezetben nő fel,ahonnan kikerülve a szervezete nem lesz képes azzal a hihetetlen mennyiségű ismeretlen bacival(wáááá)mit kezdeni,és mindenre allergiás reakció lesz a válasz.(ugyanmár,mivan akkor,ha a gyerek puszilgatja a kutyát...)És igen,én is megdöbbenve tapasztalom,hogy néhány anyuka úgy rángatja odébb a gyereket,ha közeledek a kutyával,hogy az megdöbbentő.Pusztán azért mert valamilyen okból kifolyólag ő retteg a kutyáktól,nem kéne a gyerekbe is azt nevelni,hogy fosni kell tőlük.cinkes...nagyon cinkes

2009. márc. 31. 03:52
 13/24 anonim ***** válasza:
80%
Ez igaz. A gyerek fosik a kutyától, jön egy kóbor kutya amúgy is rossz idegrendszerrel, a kölyök kapálózik meg visít és már is hiányzik a fél arca. Én is onnantól lettem egészséges gyerek, hogy nagynényémék megvették a kuvaszukat és mikor mentem hozzájuk nyaralni sülve főve együtt voltunk. Igaz, hogy csak felügyelettel játszhattam vele de imádtam:)
2009. márc. 31. 11:33
 14/24 anonim ***** válasza:
69%
Gyerek mellé én 1 nagytestű erős kutyát vennék(előttem felsorolták hogy mér).A gyerekét visszatartó néin gyrekének tudom mijen érzés volt mer velem is ez volt.ANyám retteg a kutyáktólés belém is belémverte és pl amikor mentem iskolába mindig pont akkor és pont ott sétáltatta 1 faszi a kutyáját és én mindig azért késtem el a suliból meret kerülőúton mentem a kutya miatt.Azóta meg amikor csak tudom lehívom a haveromat meg a kutyáját(havanyeze nem tom hogy írják)mer ojan cuki és az anyukám nem engedi hogy legyen egy sajátom.
2009. márc. 31. 13:22
 15/24 A kérdező kommentje:
Én sajnos inkább azt tapasztalom, hogy: Jaaj de kutyuska, gyere fiam, a nagylány biztos megengedni, hogy megsímogasd! -.-' . És mire megmukkannék, hogy A Kutya Harap, addigra már rég hozzányúltak, és kész a baj... Szóval még időm sincs tenni. Meg amikor megállnak és ráhajholnak a kerítésre, hogy cuki kutyuska... Aztán az anyuka hirtelen mérges lesz, mert a gyerek képébe acsarog a kutya... Mégis mit vár, ha szinte rámászik a keírésre? Mondjuk lehet azért van, mert nem nagy kutyám van, de hát egy mudi nem is olyan kicsi és nem is olyan cuki mint egy yorki például...
2009. márc. 31. 15:31
 16/24 anonim ***** válasza:
54%
Változatlanul nem értek egyet a "gyerek mellé" szöveggel,mert eddig úgy tudtam,hogy a gyerek "mellé" dada,pesztonka,óvónéni kell,az idősek mellé,akik nem tudják magukat ellátni "gondozó" kell.Persze kivételek mindig vannak,mint a pl.a vak emberek,akiket a vakvezető kutyák segítenek.
2009. ápr. 12. 12:34
 17/24 A kérdező kommentje:
Hát akkor nem tudom hogy fogalmazzam, de ha valahol van gyerek, akkor a kutyát elég nehéz elkülöníteni. Ennek fényében pedig jobb olyat választani, aki szereti őket.
2009. ápr. 12. 13:19
 18/24 anonim ***** válasza:
28%
Internetes forrás szerint évente az USÁ-ban mintegy 4,5 millió amerikai szenved el kutyaharapást,közülük 9 4ezren - ennek fele gyerek(!) - szorulnak orvosi ellátásra.2006-ban 31 ezer áldozaton kellett rekonstrukciós műtétet végrehajtani,2oo9-ben a világon 20 ezer ember halt meg kutyatámadásban...
2009. okt. 5. 14:27
 19/24 anonim ***** válasza:
91%
Látod látod az említett adatok a tizedére csökkenthetők lennének ha anyuci azt tanítaná babucinak, hogy kell idegen kutyához viszonyulni. Nem pedig biztatná, hogy ha kutyát lát visítson, kapálózzon, rohanjon. Nem a menstruációról meg a szüzesség elvesztéséről kéne felvilágosító órát tartani suliban (ezt otthon kéne) hanem arról, amire igazán szükség van. Ha már háziasítottuk a kutyákat kutyakötelességünk megérteni őket és úgy kezelni ahogy kell. Én a gyerekeket utálom, még sem nevelem arra a kutyámat, hogy ugasson rájuk (mint ahogy a gyerek visít fordított esetben). Sőt hagyom a kis hisztigépeknek, hogy simogassák, annyival is több embernek lesz pozitív tapasztalata a kutyákkal.
2009. okt. 5. 19:14
 20/24 A kérdező kommentje:
Én is engedelmességre nevelem, nem uszítom, csak ők ilyen fajta kutyák. Nem barátkozósak. Persze meg lehet őket simogtani csak nem szeretik meg én sem. És nem értem, hogy az együttélés szabályai csak rám vonatkoznak (ti. neveljem meg a kutyám) ők meg azt csinálnak amit akarnak. :(
2009. okt. 5. 19:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!