Szerinted milyen kutyát vegyek?
Szóval, panelban lakok. Kis mozgásigényű, nyugodt természetű kutyust szeretnék. Rövid szőrű legyen vagy legalábbis ne hulljon a szőre.
Milyen fajta kutyus felel meg nekem?
A shih-tzu az szőrhullatós, azt ne...
viszont egyet kell értenem az elsővel... nem kell neked kutya.
Az utolsó válaszolóval nem értek egyet! A kutyának a gazdija jelenléte fontos, nem az, hogy hol lakik.
Saját példám: panelben lakunk, 3 ember, 2 macska, 1 kutya. A szüleim sokáig ellenálltak annak, hogy kutyánk legyen, aztán egyszer találtam 5 újszülött kiskutyát, akiket hazavittem, és cumiztattuk őket... A lényeg, hogy az egyik babácskát megtartottuk, nem tudtuk, milyen ősei vannak, mekkora lesz stb. Jó nagy lett. És semmi baja nem volt attól, hogy bérházban lakott. Napi 3 séta, ebből 2 legalább tovább tartott 1 óránál. Labdáztunk, nagyokat sétáltunk, bicikliztem, ő meg futott mellettem, kivittem úszni a közeli patakba.
A szomszédok soha nem panaszkodtak rá, hogy ugatna, soha nem szedett szét semmit, pedig sokat volt egyedül. Viszont fitt volt, egy csinos, jól karbantartott kutya.
Aztán elköltöztünk kertes házba. Eleinte még járt sétálni sokat apukámmal, később csak hétvégente egy rövid séta. Egész nap kint van a kertben, de mégsem mozog. Ennek eredményeként meghízott, ha megfuttatom, sántít, megrándul a lába...Igaz, meg is öregedett, bár ez nem látszik rajta.
Egyébként nem lett száműzve a kertbe, ha otthon van a család, ő is bemehet a házba, a kanapén alszik, nem kell éjszakára sem kimennie.
Én nem látom, hogy boldogabb vagy szomorúbb lenne, mint még panelkutya korában. Akiket szeret, és akik szeretik körülötte vannak, és ez neki elég!
Egyébként ott, ahol laktunk, volt aki 3 kutyát tartott a lakásban, volt aki bernáthegyit, volt egy dogos néni, 80 éves volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!